Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podgrzewacze-jak krowie na miedzy...

Featured Replies

Napisano

Ci co maja juz ten bajer w autku prosze mi wytlumaczyc jak dokladnie mam podlaczyc to ustrojstwo bo jestem calkiwitym lamerem elektronicznym.

Mama podciagnac minus i plus od podgrzewacza. (-) do golej blachy gdzies w drzwiach a (+) do plusa zapalniczki. Po drodze na plusie mam zamontowac diode i wlacznik, TAAK czy fantazjuje biglaugh.gif

I jeszcze jedno pytanko, gdzie moge zakupic ewentualny pstryczek-elektryczek do wlaczania podgrzewaczy?? i gdzie go najlepiej zamontowac?? jakies patenty lub konkretne miejsca?? myslalem o otworze po zapalniczce?? tylko jak tam cos zamontowac niewiem.gif

Prosze o pomoc

Szczesliwy posiadacz podgrzewaczy (narazie tylko w domu) jump.gif

Napisano

> Ci co maja juz ten bajer w autku prosze mi wytlumaczyc jak dokladnie

> mam podlaczyc to ustrojstwo bo jestem calkiwitym lamerem

> elektronicznym.

> Mama podciagnac minus i plus od podgrzewacza. (-) do golej blachy

> gdzies w drzwiach a (+) do plusa zapalniczki. Po drodze na

> plusie mam zamontowac diode i wlacznik, TAAK czy fantazjuje

> I jeszcze jedno pytanko, gdzie moge zakupic ewentualny

> pstryczek-elektryczek do wlaczania podgrzewaczy?? i gdzie go

> najlepiej zamontowac?? jakies patenty lub konkretne miejsca??

> myslalem o otworze po zapalniczce?? tylko jak tam cos zamontowac

> Prosze o pomoc

> Szczesliwy posiadacz podgrzewaczy (narazie tylko w domu)

Zasilanie - najprościej z gniazda zapalniczki.

Wyjmij je. Wedlug schematu do SC 900 i 1100 SPI będziesz mial tam trzy przewody:

1. żólto-czerwony - podświetlenie gniazda - to cię nie interesuje.

2. bialo-czerwony - to będzie twój plus

3. czarny - to będzie minus.

Sprawdź próbnikiem ( albo najzwyklejszą żarówką 12V z przewodami) czy po podpięciu się do przewodów 2 i 3 i przekręceniu stacyjki będziesz mial napięcie.

Podlączenie do podgrzewaczy robisz wedlug schematu:

271509741-SCHEMAT%20PODGRZEWACZY.gif

Lokalizacja plusa i minusa na podgrzewaczach jest calkowicie dowolna - na rysunku jest to zaznaczone by uzyskać przejrzystość modelu zlosnik.gif

Choć ja zmontowalem to wszystko poprzez przekaźnik uważam, że można sobie go darować. Wedlug danych technicznych podgrzewacze model FL12-1 pobierają moc 15W na sztukę z tym, że wraz ze wzrostem temperatury maleje ich moc. Byly tu gdzieś takie mądre posty ze wzorami fizycznymi... zlosnik.gif Modele FL12-0 pobierają 13W na sztukę.

Pstryczek elektryczek możesz zamontować sobie gdzie tylko chcesz, a jak będziesz go kupowal, to po prostu powiedz sprzedawcy, że ma on wytrzymać moc 30 W ( nie mam pojęcia ile to będzie amperów przy 12 V smirk.gif ) Generalnie większość pstryczków elektryczków na okrąglą gwintowaną część korpusu i nakrętkę na tym - zamontowanie czegoś takiego polega na zrobieniu dziury o średnicy tego korpusu, wsadzenie pstryczka i przymocowanie go nakrętką smile.gif

Napisano

A czy ten plus zapaliniczki moża podłączyć pod obrotek jako plus po stacyjce hmm.gif

Bo chodzi O TO oslabiony.gif

aha i czy może się orientujesz jakiego koloru jest plus w złączce elektrowentylatora bo chyba tam mam podłączony plus do obrotka crazy.gif

Pozdrówka

Napisano

> A czy ten plus zapaliniczki moża podłączyć pod obrotek jako plus po

> stacyjce

> Bo chodzi O TO

Jak najbardziej możesz smile.gif

> aha i czy może się orientujesz jakiego koloru jest plus w złączce

> elektrowentylatora bo chyba tam mam podłączony plus do obrotka

> Pozdrówka

Wiesz co, nie pamiętam kolorów, ale kiedy montowalem swój obrotek to zrobilem dokladnie ten samo bląd co Ty hehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

oooo shit icon_eek.gif pieknie poprostu super

dzieki wielkie naprawde za ten manual, pamietaj ze jak kiedys bedziemy mieli okazje sie spotkac masz u mnie gigantycznego browara piwo.gif20.GIFpub2.gifwaytogo.gif

swietna robota ok.gif teraz zabieram sie za moja czesc pracy spineyes.gif

Napisano

Zrobiłem niezłego karpia wigilijnego jak zobaczyłem że po przełaczeniu wentylatora obrotek nie działa shocked.gifgrinser006.gif

Zaraz pociągne ten plus od zapalniczki food.gif

Thx ok.gif

Napisano

> oooo shit pieknie poprostu super

> dzieki wielkie naprawde za ten manual, pamietaj ze jak kiedys

> bedziemy mieli okazje sie spotkac masz u mnie gigantycznego

> browara

Możesz zapodać przez Servisco zlosnik.gif

> swietna robota teraz zabieram sie za moja czesc pracy

A ja się wk...lem i piszę wlaśnie kompletnego manuala smile.gif

Napisano
  • Autor

> Możesz zapodać przez Servisco

przemysle to... cfaniaczek.gif

> A ja się wk...lem i piszę wlaśnie kompletnego manuala

wg mnie ten wyzej jest chyba kompletny ale zobaczymy co wymyslisz jeszcze food.gif

Napisano

> przemysle to...

> wg mnie ten wyzej jest chyba kompletny ale zobaczymy co wymyslisz

> jeszcze

Do 20:00 powinien się pojawić ... zlosnik.gif

• 7 lat później...
Napisano

> Ci co maja juz ten bajer w autku prosze mi wytlumaczyc jak dokladnie mam podlaczyc to ustrojstwo bo

> jestem calkiwitym lamerem elektronicznym.

> Mama podciagnac minus i plus od podgrzewacza. (-) do golej blachy gdzies w drzwiach a (+) do plusa

> zapalniczki. Po drodze na plusie mam zamontowac diode i wlacznik, TAAK czy fantazjuje

> I jeszcze jedno pytanko, gdzie moge zakupic ewentualny pstryczek-elektryczek do wlaczania

> podgrzewaczy?? i gdzie go najlepiej zamontowac?? jakies patenty lub konkretne miejsca??

> myslalem o otworze po zapalniczce?? tylko jak tam cos zamontowac

> Prosze o pomoc

> Szczesliwy posiadacz podgrzewaczy (narazie tylko w domu)

jesli mowa o podgrzewaczach lusterek to ja + miałem podłączony zaraz za skrzynką bezpieczników pod zasiłanie ogrzewania tylnej szyby a masę do budy przy zawiasach drzwi (sa tam odpowiedne sruby akurat wink.gif ). Wraz z włączeniem ogrzewania tylnej szyby podgrzewacze lusterek również skutecznie likwidują kropelki wody ze szkieł i nie bawiłem sie w jakies dodatkowe pstryczki elektryczki smile.gif

Napisano

> jesli mowa o podgrzewaczach lusterek to ja + miałem podłączony zaraz za skrzynką bezpieczników pod

> zasiłanie ogrzewania tylnej szyby a masę do budy przy zawiasach drzwi (sa tam odpowiedne sruby

> akurat ). Wraz z włączeniem ogrzewania tylnej szyby podgrzewacze lusterek również skutecznie

> likwidują kropelki wody ze szkieł i nie bawiłem sie w jakies dodatkowe pstryczki elektryczki

brawo, odświeżyłeś 8-letni temat... claps.gif

Napisano

> brawo, odświeżyłeś 8-letni temat...

Nie miej do niego pretensji, ten temat odświeżył ktoś inny a potem usunął swojego posta rotfl.gif a że Piq nie dopatrzył dat to normalnie odpisał.

Napisano

> Nie miej do niego pretensji, ten temat odświeżył ktoś inny a potem usunął swojego posta a że Piq

> nie dopatrzył dat to normalnie odpisał.

lol masz racje nie patrzylem na daty - kto by sie takimi bzdetami przejmowal palacz.gif ....... temat był na samej gorze grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.