Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy ktoś mi pomoże?? :(

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich pisalem ostanio o dziwnych dzwiekach powyżej 2000obr/min jakby huczenie słychac to w okolicy alternatora i rolek. nikt nic nie napisal i tego sie obawiam. Bylem u paru mechaników o diagnoze jeden mowi ze łożyska alternatora drugi ze rolki. Meczy mnie najbardziej to ze dzwiek ten pojawia sie zawsze w tym samym momencie a wydaje mi sie ze jak łozysko huczny to róznie. czy moze byc tak ze zaczyna go byc słychac przy pewnych obrotach?? pomozcie bo obawiam sie ze moze to byc cos bardziej groznego co o tym sadzicie?? niewiem.gif

Napisano

ja bym jeszcze raz na spokojnie obsluchal ten silnik przyczyn moze byc wiele i fachowiec napewno by cos wydumal mozesz wyciagnac ten alternator i zrobic mu maly przeglad i wszystko bedzie jasne nigdy taka operacja nie zaszkodzi!

Napisano

koło pasowe jest ok?

Napisano
  • Autor

> ja bym jeszcze raz na spokojnie obsluchal ten silnik przyczyn moze

> byc wiele i fachowiec napewno by cos wydumal mozesz wyciagnac

> ten alternator i zrobic mu maly przeglad i wszystko bedzie jasne

> nigdy taka operacja nie zaszkodzi!

ale wiesz ja jestem laikiem w mechanice a z tego co zauwazylem to alternator w jtd wyciagnac to jest sztuka. Moze byc tak ze łożysko zaczyna huczec przy pewnych obrotach zawsze tych samych?? a moze to własnie cos w alternatorze zaczyna zezic przy tych obrotach?? confused.gif

Napisano
  • Autor

> koło pasowe jest ok?

nie wiem frown.gif nie wiem jak je sprawdzic. czy jedynym rozwiązaniem jest sciagniecie paska klinowego??

Napisano

> nie wiem nie wiem jak je sprawdzic. czy jedynym rozwiązaniem jest

> sciagniecie paska klinowego??

to tez jest jakies rozwiazanie i mozna tak lokalizowac ale jak nie czujesz sie zabardzo na silach to znajdz jakiegos fachowca i niech ci dobrze samochod sprawdzi.

Napisano
  • Autor

> to tez jest jakies rozwiazanie i mozna tak lokalizowac ale jak nie

> czujesz sie zabardzo na silach to znajdz jakiegos fachowca i

> niech ci dobrze samochod sprawdzi.

pojade jutro do mechanika sciagne pasek i zobaczymy co powie co dalej i napisze jak sprawa wyglada

Napisano
  • Autor

> pojade jutro do mechanika sciagne pasek i zobaczymy co powie co dalej

> i napisze jak sprawa wyglada

no i sprawa załatwiona do wymiany była roka paska klinowego. Jaka teraz cisza smile.gif jeszcze tylko był jeden problem nigdzie nie mogłem kupic tej rolki a co potem okazalo sie w jednym ze sklepow ze fiat zmienił rolke na wieksza no i teraz musialem zmienic jeszcze pasek czy ktos tez miał taka sytuacje z rolka a moze z inna czescia??

Napisano
  • Autor

> piszesz o rolce napinającej czy o kole pasowym ?

to była jakas rolka prowadzca tak mi mechanior powiedział i taka kupowalem w sklepie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.