Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C8 - schemat do grzania foteli

Featured Replies

Napisano

Hej,

Ma ktoś może schemat podłączeń do maty grzewczej fotela kierowcy? Przy okazji zakładania pokrowców, chciałem założyć pod spód matę uniwersalną, i podłączyć w miejsce oryginalnej, która zdechła. Ta jednak ma 4 przewody, podczas gdy uniwersalna zwykłe dwa. Chciałem rzucić okiem, jak się podłączyć.

Napisano
5 godzin temu, s_krzychu napisał:

Hej,

Ma ktoś może schemat podłączeń do maty grzewczej fotela kierowcy? Przy okazji zakładania pokrowców, chciałem założyć pod spód matę uniwersalną, i podłączyć w miejsce oryginalnej, która zdechła. Ta jednak ma 4 przewody, podczas gdy uniwersalna zwykłe dwa. Chciałem rzucić okiem, jak się podłączyć.

Nie umiem wrzucić jednej strony z serwisówki to wrzucam w ten sposób

Pa rt3.png

Napisano
12 godzin temu, s_krzychu napisał:

Hej,

Napraw oryginalną, zapewne zdechła przy czujniku termicznym, na przejściu ze zwykłego przewodu na grzejny.

Czujnik jest "pod" kością ogonową :)

Napisano
  • Autor

Dziękuję. A jest gdzieś przyporządkowanie oznaczeń połączeń że schematu do kolorów przewodów?

Napisano
  • Autor

Napraw oryginalną, zapewne zdechła przy czujniku termicznym, na przejściu ze zwykłego przewodu na grzejny.
Czujnik jest "pod" kością ogonową [emoji4]
A na czym ta awaria polega? Przerwanie przewodów?
Napisano
2 godziny temu, s_krzychu napisał:
2 godziny temu, jedrocha napisał:

Czujnik jest "pod" kością ogonową emoji4.png

A na czym ta awaria polega? Przerwanie przewodów?

Dokładnie, ewentualnie utlenianie połączenia, bo jest chyba "zagniatane" w tulejce. Sprawdź też moduł, jest pod plastikiem lewym fotela (od strony drzwi). Maty są w szeregu. Po wycięciu kostek z modułu sprawdzisz przejście każdej z osobna.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, jedrocha napisał:

Dokładnie, ewentualnie utlenianie połączenia, bo jest chyba "zagniatane" w tulejce. Sprawdź też moduł, jest pod plastikiem lewym fotela (od strony drzwi). Maty są w szeregu. Po wycięciu kostek z modułu sprawdzisz przejście każdej z osobna.

Podłączyłem nową. Dobranie się do starej oznaczałoby, że muszę ponownie ściągać poduszkę (i pokrowiec), co nie jest proste i na co nie bardzo miałem już czas. Ciężko się jeździ bez fotela kierowcy. A wpięcie nowej, dzięki schematowi zajęło mi dwie minuty. I działa :puchar:

Napisano
22 godziny temu, s_krzychu napisał:

Podłączyłem nową. Dobranie się do starej oznaczałoby, że muszę ponownie ściągać poduszkę (i pokrowiec), co nie jest proste i na co nie bardzo miałem już czas. Ciężko się jeździ bez fotela kierowcy. A wpięcie nowej, dzięki schematowi zajęło mi dwie minuty. I działa :puchar:

Tam nie ma wielkiej filozofii - sam zakladalem grzane fotele z C8 to Experta. Wystarczylo podlaczyc przekaznik (modul) do BSI i zasilanie z akumulatora. 

Napisano
23 godziny temu, jedrocha napisał:

Jak mi grzanie glupieje - tzn raz grzeje normalnie  a raz prawie wcale albo potrzebuje 20km jazdy zeby poczuc grzanie siedziska - to szukac raczej w module (przekaznik) czy w tapicerce? Jak jest laczony ten czujnik termiczny - w szeregu z mata? Jak go sprawdzic?

Napisano
20 godzin temu, Adam_ napisał:

Jak mi grzanie glupieje - tzn raz grzeje normalnie  a raz prawie wcale albo potrzebuje 20km jazdy zeby poczuc grzanie siedziska - to szukac raczej w module (przekaznik) czy w tapicerce? Jak jest laczony ten czujnik termiczny - w szeregu z mata? Jak go sprawdzic?

Masz na schemacie ! daje sygnał do modułu a co się dzieje w module to trzeba by go rozebrać:) być może jest w szeregu z matami....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.