Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CLIO II 1.2 v.s Pug 206 1.1

Featured Replies

Napisano

no właśnie? jeżdził ktoś z Was powyższymi? jakieś opinie? sugestie? ACHA... TYLKO ROCZNIKI 98 i 99 są brane pod uwage...

pozdro cool.gif

Napisano

> no właśnie? jeżdził ktoś z Was powyższymi? jakieś opinie? sugestie?

> ACHA... TYLKO ROCZNIKI 98 i 99 są brane pod uwage...

> pozdro

testowałem clio, wszystko pozytywnie prócz jednej rzeczy....mało miejsca nad pedałem sprzęgła (chaczyłem palcami o jakiś plastik)

Napisano
  • Autor

nikt nic więcej powiedzieć nie potrafi frown.giffrown.giffrown.gif ?

pozdro cool.gif

Napisano

> testowałem clio, wszystko pozytywnie prócz jednej rzeczy....mało

> miejsca nad pedałem sprzęgła (chaczyłem palcami o jakiś plastik)

icon_eek.gif przedtem trzeba było zdjąć narty... zlosnik.gif

sorry ale nie mogłem się powstrzymać...

ja jeżdżę cliówką od 3 lat w różnym obuwiu (czasem w dużych ciężkich wojskowych butach) i nie stwierdziłem takiego problemu, jedynie jak są szerokie podeszwy to czasem przy hamowaniu zaczepię lekko o gaz...

pozdr.

Napisano

> pozdro

ja bym brał puga na wygląd, bo takimi silnikami nie jeżdziłem..

kumpel ma takie clio i nie narzeka, kuzyn takiego puga i też nie narzekał

według mnie clio sprzed face liftingu jest gorsze w środku, materiały itd...

Napisano

Ja mam puga 1.4 i jezdzilem thalia 1.4.

Wole Puga, lepsze materiały, chyba lepsza pozycja za kierownica, jakos wole przelozenie skrzyni w pugu, pug ma slabsze wspomaganie ale nie wiem czy w wersji 1.1 bedzie bo jak golas to nie bedzie. Pugiem 1.1 jezdilem ale juz muxowym i brak wspomaganie nie byl taki straszny.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> pozdro

Nie wiem jak zachowują się Clio drugiej generacji ale polecałbym 206'tkę. Autko spisuje się całkiem dziarsko 'poczatek produkcji' lub 'choroby wieku dziecięcego' dotyczą tylko i wyłącznie przesuwanych/składanych foteli przednich w wersjach 3-drzwiowych. Czasami psują się źle skonstruowane patenty służące owemu rozkłądaniu fotela co powoduje, że zostaje on unieruchomiony i pasażerowie zmuszeni są do wsiadania drugą stroną (tak jest u mnie). Jak się zapewne domyślasz w 5 drzwiówkach problem nie istnieje. Wiem, że w późniejszym okresie produkcji wadę tą usunięto. Czasami można spotkać się z informacjami typu 'pada elektryka' - nie spotkałem się osobiście. Zwróć uwagę na tylną klapę a dokładnie miejsce bezpośrednio pod szybą, tam czasami pojawia się niestety rdza.

Wresje 1.1 XR nie miały obrotki, wspomagania oraz poduszki i jeżeli były w zwykłym lakierze (niemetalizowanym) dochodziły czarne zderzaki. Wersja 1.1 XR Presence miała już owe udoskonalenia (licznik z obrotką, wspomaganie oraz poducha w kierownicy, zderzaki zawsze lakierowane) i faktycznie wspomaganie nie należy do 'mocnych' ale ma to swój plus, dobrze czuje się drogę.

P.S. Jeżeli lubisz czasami poszaleć pamiętaj, że w 206 tył lubi uciekać wink.gif

Pozdrawiam

Napisano

Jeżdze troche Clio II 1,2 Storia 2005r. Silnik lubi niskie obroty i krecenie go mija się z celem. To co ma najlepsze-ma na dole obrotomierza. Wskaźniki poziomu benzyny są elektroniczne i przez to bardzo niedokładne Potrafi pokazać konieczność tankowania (swieci się ostatnia kontrolka) a wchodzi do baku 30 litrów (max. poj.49 litrów). Hamulce super (przód wentylowane). Wspomaganie kiery troche za mocne-mało czucia drogi. Skrzynia mało dokładna (przy wrzucaniu biegów) a gałka za duża (niewygodna). Przy zmianie obciążenia (np. przy przełączaniu) dźwignia się rusza. Auto w środku bardzo ciche. Pugiem nie jezdziłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.