Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H, jak zbezpieczyć tylne nadola

Featured Replies

Napisano

Witam, i mam pytanko do użytkowników,czym lub jak zabezpieczyć tylne nadkola w Astrze H?Widzę ,że na znanym portalu brak jest tylnych nadkoli do astry h,nie produkują!jakieś inne sposoby ? jakieś maty co nie chłoną wody?

ps, miałem zabezpieczone dodatkowymi plastikowymi nadkolami w mojej poprzedniej astrze G i powiem wam,że nic nie rdzewiało

Napisano

Tez miałem w Astrze G dolozone pełne nadkola. Do 19 roku eksploatacji nadkola były całe a okolice wlewu w stanie idealnym. Do Astry h Kombi szukałem i nie znalazłem.  Wnęki kół umylem, odtluscilem i pomalowałem konserwacją w sprayu. Korozji nie zlokalizowalem.

Napisano

Są nadkola w AH, chociaż bardziej pasuje określenie zakola, bo osłaniają tylko tylną część (przykład).

Proponuję zdjąć amortyzatory, umyć dokładnie wnękę (zwłaszcza ranty błotników) i zaaplikować ze dwie warstwy dobrego baranka. Na to siknąć woskiem do profili i powinno starczyć do końca życia Astry.

Napisano

W astrze h tylne błotniki, zakola nie mają ranta, tzn mają zaklepany i zaklejony rant do wewnątrz i jeżeli  auto nie było naprawiane blacharsko to nic nie powinno się tam dziać

Napisano
  • Autor

a czy nie dało by rady dopasować od innego modeli? omega?vectra?

Osobiście jestem zwolennikiem nadkoli plastikowych bo sprawdziły się w astrez G i F lub ewentualnie może wykleić takimi matami http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-bitumiczna-boll-25-x-50-cm-hit-i7181669634.html

Edytowane przez rocco74
zmiana toku myślenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.