Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimatyzatory MDV (aircon)... Opinie

Featured Replies

Napisano

Dojrzałem do AC na poddaszach. Instalator poleca splity MDV... Opinie potrzebne... Ma ktoś?

...

Napisano

zastanów się 5x czy dziś to jest odpowiedni moment czy nie lepiej będzie przeczekać 2-3 lata i wtedy wyklaruje się który gaz będzie przez dłuższy okres stosowany - bo obecnie jak zamontujesz to za 8 lat ( o ile mnie pamięć nie myli) będziesz mógł wywalić wszystko do śmieci

Napisano

za 2-3 lata to ten MDV  to już złom totalny będzie 

Napisano
  • Autor
zastanów się 5x czy dziś to jest odpowiedni moment czy nie lepiej będzie przeczekać 2-3 lata i wtedy wyklaruje się który gaz będzie przez dłuższy okres stosowany - bo obecnie jak zamontujesz to za 8 lat ( o ile mnie pamięć nie myli) będziesz mógł wywalić wszystko do śmieci
Właśnie skończyłem "czekać 2-3" lata.... niestety

...

Napisano
  • Autor

A jakieś argumenty bardziej konkretne?

za 2-3 lata to ten MDV  to już złom totalny będzie 

...

Napisano

aluminiowe uzwojenia silników,  części mechaniczne z gownolitu itp. 

Instalator Ci to zaproponował bo ma na tym największy zysk,  niemal równy będzie miał na LG,  a to pochodzi jakieś 5-6 lat. 

Coś dobrego typu Samsung Daikin to już duuuża kasa a zysk dla instalatora praktycznie żaden 

Napisano
  • Autor
aluminiowe uzwojenia silników,  części mechaniczne z gownolitu itp. 

Instalator Ci to zaproponował bo ma na tym największy zysk,  niemal równy będzie miał na LG,  a to pochodzi jakieś 5-6 lat. 

Coś dobrego typu Samsung Daikin to już duuuża kasa a zysk dla instalatora praktycznie żaden 

Ok dzieki.

... seria,RF 2,6-2,9kw (np ten mdv ms12fu 09hrdn1) to ile powinna kosztować brutto/netto żeby ten zysk nie był taki "największy"...?

...

Napisano

sory,  nie podam,  od przeszło roku nie siedzę w tym rynku,  ale taki MDV to lekko 2 razy można na nim przyciąć 

Jak FV nie weźmiesz to już wnet darmo wychodzi dla instalatora

taki lajf  

Napisano
Dnia 6.06.2018 o 01:01, Fili_P napisał:

Dojrzałem do AC na poddaszach. Instalator poleca splity MDV... Opinie potrzebne... Ma ktoś?

Cześć, MDV - nie idź tą drogą, mdv to słabe jest i beznadziejny support. Szukaj czegoś na R-32. Nie słuchaj opinii ludzi którzy nie mają żadnego pojęcia o rynku. Jeśli chcesz tanio i dobrze splita , pomyśl o GREE model Bora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.