Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC 1,1 MPI leje się spod czujnika ciśnienia oleju

Featured Replies

Napisano

Dokładnie to nie spod samego czujnika, tylko spod tego króćca przelotowego. Pytanie, jakie tam są podkładki-miedziane? Jaki jest ich rozmiar? Czy do wymiany trzeba spuszczać olej?

Napisano

Na pewno sa tam miedziane podkładki rozmiaru ci nie podam bo nie pamietam ale w sklepie motoryzacyjnym powinni ogarnać. Nie trzeba spuszczac oleju bo jak odkręcisz czujnik to zleci tylko olej z filtra wiec może jakieś 100-150ml więc dla pewnosci na spokojnie jak masz blisko do sklepu możesz odkrecić czujnik wyjąc podkładki i podejść do sklepu a później zamontowac. Choc ja  obstawiam że poprostu ci sie cos poluzowało bo nie sądzę żby podkładki pusciły

Napisano
  • Autor

Poluzowałem i dokręciłem na silę ale leje jeszcze bardziej. Sklepu niestety nie mam pod ręką. Klucz jest 22. O ile to standardowa śruba to podkładki powinny być 14 (chyba).

Napisano

Zrób myk i owin taśma teflonowa czujnik i wkręc . Jeżeli wali z pod czujnika zaradzisz problem na szybko. Zrobiłam tak kiedys w Seicento. Patent podział a ja wróciłem do domu

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Jakby się ktoś pytał w przyszłości to są podkładki 14-tki + gumowy oring na gwincie śruby.

Napisano

domniemam ze to raczej ten oring puścił a nie uszczelki

Napisano
  • Autor

Co prawda oring się rozsypał, ale nie wiem po co on tam jest skoro z przodu i z tyłu są podkładki miedziane?

• 1 rok później...
Napisano
Dnia 23.08.2018 o 10:59, HARDTECHNO napisał:

Zrób myk i owin taśma teflonowa czujnik i wkręc . Jeżeli wali z pod czujnika zaradzisz problem na szybko. Zrobiłam tak kiedys w Seicento. Patent podział a ja wróciłem do domu

Zgadzam się! Ten patent się sprawdza, gdy na szybko trzeba uszczelnić 😉! Dodam, że taśma teflonowa powinna znaleźć się w każdym garażu, bo jej zastosowanie jest naprawdę szerokie i często ratuje w awaryjnych sytuacjach np. przy uszkodzeniu gwintu korka spustowego oleju 😀

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.