Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z silnikiem CC700

Featured Replies

Napisano

Mam problem z silnikiem podczas jazy gdy jest rozgrzany, dlawi go. Świece maja ok 300 km, olej tez byl wyminiany. Problem ten pojawia sie gsy silnik jest cieply a jak jest zimny to jest ok. Temperatura silnika jest w granicach 70 stopni i nigdy wiecej tzn 80

Napisano
  • Autor

> A jaki kolega ma gaźnik?

Cholera wie samochod jest z 95

Napisano

> Cholera wie samochod jest z 95

No właśnie w 95 robili chyba już Aissany, ale stare gaźniki też frown.gif

No to może niech kolega powie czy pod maską przy gaźniku jest tyle wężyków co na fotce niżej czy może ich nie ma?

ccgora.jpg

Albo niech kolega weźmie dowód rejestracyjny i zobaczy czy numer silnika zaczyna się na 170A.000... czy może 170A.046...?

Napisano

> No właśnie w 95 robili chyba już Aissany, ale stare gaźniki też

> No to może niech kolega powie czy pod maską przy gaźniku jest tyle

> wężyków co na fotce niżej czy może ich nie ma?

> Albo niech kolega weźmie dowód rejestracyjny i zobaczy czy numer

> silnika zaczyna się na 170A.000... czy może 170A.046...?

ale kolega ma balagan pod maską rotfl.gif aisan+lpg dwa najwieksze zła razem hehe.gif

Napisano

> ale kolega ma balagan pod maską aisan+lpg dwa najwieksze zła razem

wystarczy że kierownik jest winner.gif

Może i asian na gazie ale 130km/h na LPG leci w 3 osoby (leciałem tyle na trasie Kęty - Żywiec) biglaugh.gif

ps1. i tak nie ma takiego bałaganu jak przed rozłożeniem i złożeniem silnika do kupy... 3kg dziadostwa z tamtąd wytargałem 893goodvibes.gif

ps2. aisan to nie zło - pod warunkiem że się ma tylko zjeb**y czujnik 15 stopni a nie wszystkie rotfl.gif

ale poważnie jeżdżę na nim 4 rok i tylko raz go ustawiałem po zakładaniu LPG bo mu sie lejce poje**ły i świrował gasnąc co skrzyżowanie rotfl.gif

Napisano

ODME wywalisz i będzie chodził jak złoto...

pod auto waytogo.gif

Woda lubi marznąć w gaźniku...

Napisano

> wystarczy że kierownik jest

> Może i asian na gazie ale 130km/h na LPG leci w 3 osoby (leciałem

> tyle na trasie Kęty - Żywiec)

> ps1. i tak nie ma takiego bałaganu jak przed rozłożeniem i złożeniem

> silnika do kupy... 3kg dziadostwa z tamtąd wytargałem

> ps2. aisan to nie zło - pod warunkiem że się ma tylko zjeb**y czujnik

> 15 stopni a nie wszystkie

> ale poważnie jeżdżę na nim 4 rok i tylko raz go ustawiałem po

> zakładaniu LPG bo mu sie lejce poje**ły i świrował gasnąc co

> skrzyżowanie

dobrze ze ja nie mam ani jednego ani drugiego bo bym zsiwial bardziej niz teraz jestem siwygrinser006.gif

Napisano

> ODME wywalisz i będzie chodził jak złoto...

> pod auto

> Woda lubi marznąć w gaźniku...

Mówisz że może się chopakowi coś zamarzać w gaźniku i potem mu taje? Całkiem możliwe...

Jeśli chodzi o mnie to powiem, że nic mi się takiego nie zdarzyło, a odmę miałem kiedyś wywaloną i... po każdym KJSie miałem 0,5 litra ubytku rotfl.gif

Napisano

I te rurki powinien sobie wywalić jak u Ciebie...

Oprócz tej patrząc lewej... czyli wlotu powietrza zimnego... a wywalić tą prawą czyli ciepłe znad kolektora... u mnie to pomogło

Napisano

> dobrze ze ja nie mam ani jednego ani drugiego bo bym zsiwial bardziej

> niz teraz jestem siwy

Mi się już pojawiają pierwsze siwe... ale to chyba nie przez LPG i Aisan, bo to akurat daje rade biglaugh.gif

274106430-cc1.JPG

ps. czarne są winner.gif

Napisano

> I te rurki powinien sobie wywalić jak u Ciebie...

> Oprócz tej patrząc lewej... czyli wlotu powietrza zimnego... a

> wywalić tą prawą czyli ciepłe znad kolektora... u mnie to

> pomogło

Ja rurek nie mam i termostatu też biglaugh.gif

Mam tylko puszke po to żeby mi sie filtr nie uwalił za chwilę cały, a ssie sobie tyle co potrzebuje 893goodvibes.gif

Miałem kiedyś dolot zrobiony z filtra od malarii, ale jadąc szybko mi za dużo ssał powietrza i się dławił frown.gif więc skoro takie jajca mi robił to zrobiłem co mi radził kumpel.

Zresztą samym dolotem nic w 700 nie zdziała się więc po co kombinować jakieś stożki i inne pierdoły.

Napisano

> Ja rurek nie mam i termostatu też

> Mam tylko puszke po to żeby mi sie filtr nie uwalił za chwilę cały, a

> ssie sobie tyle co potrzebuje

> Miałem kiedyś dolot zrobiony z filtra od malarii, ale jadąc szybko mi

> za dużo ssał powietrza i się dławił więc skoro takie jajca mi

> robił to zrobiłem co mi radził kumpel.

> Zresztą samym dolotem nic w 700 nie zdziała się więc po co kombinować

> jakieś stożki i inne pierdoły.

no ma kolega racje w agencie 007 nic nie pomoże żeby mial większa moc grinser006.gif

Napisano

> Ale czerwone są szybsze...

Te znowu głupieją z tymi kolorami hehe.gifdevil.gif

Napisano

> Ale czerwone są szybsze...

Jakoś tego na KJSach nie zauważam 893goodvibes.gif

Ostatnio tylko 9 się takich znalazło co by mnie odstawili, ale z wyjątkiem jednego malczana 900 tam same pojemności 1.3 - 1.9. Łyknęło się pare SCS, CCS, Vanien i samochodów których normalnie spod świateł bym raczej nie dogonił nawet pchając dodatkowo furaka, ale takie są odwieczne prawa natury, że są spece od jazdy na 400m, a inni od prób technicznych. Była szansa na lepsiejsze miejsce i łyknięcie nawet tej mocnej malarii ale moja chłodnica i czujnik ciśnienia oleju miały bliskie spotkanie z drutem zbrojeniowym wystającym z jednej z płyt frown.gif ale w sumie lepsze to niż miałby mi się wbić w opone albo przejechać bo misie olejowej albo bloku 893goodvibes.gif

Napisano

> no ma kolega racje w agencie 007 nic nie pomoże żeby mial większa moc

a zdziwił by się kolega bo podczas shamiania się wyszło mi wyszło 35 albo 36 kucy biglaugh.gif

ale musze jeszcze raz jechać bo wyrąbałem sobie wykres wraz z wydrukowanym schematem podłączenia gaźnika aissan, który woziłem ze sobą w razie jakby mi jakiś kabelek spadł 893goodvibes.gif

dodam tylko, że dzięki samum szlifom i polerce uzyskałem takie rzeczy bo dolot to co widać, fi wydechu nie zmienione (brak jedynie kata) i dałem tylko pustą puszkę na końcu...

fajnie to to chodzi ale i tak najbardziej cieszy mnie że strzela przy schodzeniu z obrotów, a czasem podczas chodzenia na wolnych obrotach w korku mu coś odbije i jak nie pierd**nie to sam się nieraz popatrze który tak wali... a wszyscy na mnie icon_eek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.