Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ubytek w kafelce podłogowej

Featured Replies

Napisano

IMG_20180913_083511.jpg.8cdcdcbdb780ab82894e2c24c959db46.jpg

Wielkość pi razy jak paznokieć małego palca. W necie jakieś sposoby/ materiały na wypełnienie są ale może ktoś któryś testował na sobie i w miarę w normalnych pieniądzach da się to zrobić? 

Taki zestaw z jednego ze sposobów kosztuje 200 (https://www.picobello-shop.pl/zestaw-naprawczy-ceramix-premium-do-naprawy-uszkodzen-na-ceramice-kamieniu-i-plytkach)

Wymiana całej płytki nie wchodzi w grę. 

Edytowane przez subArek

Napisano

Jak ma być tanio to może jakimś wypełniaczem. Może uda sie dobrać jakiś silikon pod kolor kafli i wypełnić...coś jak fuga elastyczna.

Napisano
37 minut temu, subArek napisał:

Wielkość pi razy jak paznokieć małego palca. W necie jakieś sposoby/ materiały na wypełnienie są ale może ktoś któryś testował na sobie i w miarę w normalnych pieniądzach da się to zrobić? 

Taki zestaw z jednego ze sposobów kosztuje 200 (https://www.picobello-shop.pl/zestaw-naprawczy-ceramix-premium-do-naprawy-uszkodzen-na-ceramice-kamieniu-i-plytkach)

Wymiana całej płytki nie wchodzi w grę. 

Jak masz taki zapasowy kafelek, to możesz z niego kawałek odłupać i wkleić na żywicę.

Napisano
  • Autor
12 minut temu, tezetek napisał:

Jak ma być tanio to może jakimś wypełniaczem. Może uda sie dobrać jakiś silikon pod kolor kafli i wypełnić...coś jak fuga elastyczna.

Coś popróbuję, a ostatecznie jak trzeba za cały zestaw wydać to się wyda bo mnie ten ubytek zaczyna drażnić.

Napisano

Czy to jest w bardzo widocznym miejscu? Podobny kolor mają dwuskładnikowe kleje epoksydowe. A jak nie, to do kleju dodaj pigment do farb i może da się wymieszać pod kolor.

Napisano

A nie możesz tego zafugować?

Napisano
41 minut temu, Orochimaru napisał:

Czy to jest w bardzo widocznym miejscu? Podobny kolor mają dwuskładnikowe kleje epoksydowe. A jak nie, to do kleju dodaj pigment do farb i może da się wymieszać pod kolor.

Też tak zrobiłbym. Distal może od razu pasować.

Napisano
2 godziny temu, Orochimaru napisał:

Wcześniej trzeba sprawdzić, czy klej po dodaniu pigmentu nadal jest twardy.

Ja raz tak sprytnie dodałem pigmentu i byłem bardzo z siebie zadowolony, ale krótko, bo klej nigdy nie stwardniał i był miękki jak guma.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Joki napisał:

Też tak zrobiłbym. Distal może od razu pasować.

Obadamy. :ok:

Napisano
A nie możesz tego zafugować?

Ja też bym poszedł w fugę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.