Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DSG koniec sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Witam

Skonczylo mi sie sprzęgło w dsg 2.0 tdi 170 KM. Chcę wymienic skrzynie na inną, używaną, ale nie moge dostać takiej jak mam czyli o oznaczeniu LQT. Pytanie, czy inna o innym oznaczeniu bedzie działać i nie bedzie z tym problemu, czy musi byc koniecznie LQT?Może mial ktoś z tym do czynienia i coś podpowie? Czy te skrzynie sa zamienne, czym sie roznia itd. Bede wdzieczy za pomoc.

Napisano

Zajrzałem przypadkiem i aż zapytam. Dlaczego chcesz wymieniać skrzynię skoro zapewne można wymienić same sprzęgła? Chyba, że poleciało coś więcej...

Napisano
  • Autor

Bo to podwójne sprzeglo i kosztuje od 3-5 tys z wymiana, a uzywana skrzynia od 1 tys... taka roznica

Edytowane przez boniffacy

Napisano

przecież sprzęgła się wymienia, a nie skrzynię...

Kup se tą skrzynię za tysiaka, potem zrozumiesz dlaczego robisz głupio ;)

Napisano
  • Autor

Wiesz co to jest dsg? To nie jest zwykla skrzynia i zwykle sprzeglo jak w manualu. Tu wymiana polega tak naprawdę na remoncie skrzyni, wymianie sprzegla, mechatroniki i jej zestrojeniu z kompa. To nie jest zwykla wymiana sprzegla, a koszty moga nawet dojsc do 7 tys

Napisano
2 godziny temu, boniffacy napisał:

Bo to podwójne sprzeglo i kosztuje od 3-5 tys z wymiana, a uzywana skrzynia od 1 tys... taka roznica 

Mam powershfta i wiem jakie są ceny wymiany sprzęgieł ale nie wpadłbym na pomysł zakupu skrzyni za tysiaka.

Napisano
44 minuty temu, boniffacy napisał:

Wiesz co to jest dsg? To nie jest zwykla skrzynia i zwykle sprzeglo jak w manualu. Tu wymiana polega tak naprawdę na remoncie skrzyni, wymianie sprzegla, mechatroniki i jej zestrojeniu z kompa. To nie jest zwykla wymiana sprzegla, a koszty moga nawet dojsc do 7 tys

Z uzywana skrzynia za 1kPLN bedzie tak samo, tylko jeszcze dolozysz tysiaka wiecej na jej zakup...

Napisano
2 godziny temu, boniffacy napisał:

a co jak kupisz skrzynie za 2 tys i po dwóch miesiącach będziesz musiał remontować? W poprzednim aucie czyli Passat już raz się bawiłem w remont skrzyni i wyszedł mnie 3000 zł to i tak lepiej jak kupno innej bo nie wiesz ile na niej pośmigasz. 

Regenerowanie sprzęgła hydrokinetycznego jest tańsze niż kupno innej skrzyni. Osobiście pozbyłem się problemu sprzedając Passata bo w VW te skrzynie to tragedia i to dosyć kosztowna.

Edytowane przez szefol84

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.