Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kłopot z ekspressem do kawy

Featured Replies

Napisano

Mam drobny problem z kilkuletnim ekspresem automatycznym (Zelmer).

Mianowicie jest problem z czyszczeniem ekspresu (toru mlecznego) lub powtórnym spienianiem mleka. Po włączeniu wszystko działa dobrze, ale jak skończy się spieniać mleko, wtedy z wężyka grawitacyjnie spada mleko z powrotem i jak się włączy ponownie to już nie da rady zaciągnąć. Podobnie jest z czyszczeniem, które należy dokonać po spienianiu, jest na to program który przegania wodę torem mlecznym, ale znów ta woda raz idzie w górę raz w dół .. Jak da się jej spłynąć na dół czyli podnieść naczynie z mlekiem/wodą do góry to już zadziała, ale jak dostaje powietrza to chodzi raz w jedną raz w drugą stronę.

image.png.bfe97fa9577e19c8d77bd887f398408d.png

Budowa prosta, od góry po skosie wchodzi wężyk z mlekiem, od dołu dysza z parą i na wprost jest wylot. Woda jest filtrowana, więć nawet po kilku latach nie ma osadu. Czyszczone kompresorem ze 100razy, uszczelka dyszy i sama dysza ok.

Co to może być ?

Jest sens taką kostkę wymienić ?

Napisano

Sprawdz czy polaczenie wezyka z mlekiem  jest szczelne po rozgrzaniu modulu. Wyglada jakby wpadało lewe powietrze i dlatego cofa sie woda/mleko.

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, bluczek napisał:

Sprawdz czy polaczenie wezyka z mlekiem  jest szczelne po rozgrzaniu modulu. Wyglada jakby wpadało lewe powietrze i dlatego cofa sie woda/mleko.

Dokładnie też tak myślałem i wcisnąłem na siłę wężyk obwinięty taśmą i to samo. 

Podpinałem nawet kompresor pod dyszę tej kostki i zaciąga płyn super bez różnicy czy jest powietrze czy nie, nawet przy małym ciśnieniu ..

W ekspresie natomiast tak nie działa i nawet czasami dmucha lekko tą rurką 8].

Plastik cały, nie pęknięty bo nawet sprawdzałem szczelność ciśnieniowo. Ciśnienie pary też jest ok reszta działa dobrze i wywala dyszą parę aż miło.

Napisano

Witam zajrzyj tutaj

http://caffeprego.pl/phpBB3/viewforum.php?f=29

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.