Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ILE NA SETKĘ

Featured Replies

Napisano

Ciekawi mnie ile wciągają LPG wasze asterixsy

Napisano

> Ciekawi mnie ile wciągają LPG wasze asterixsy

pytanie jak bumerang wraca

min/śr/max = 7,5/10/13

Napisano

Podłącze się do wątku kolegi kurde wink.gif i zapytam o spalanie gazu w silniczkach 1.4 16v z instalacją 4 generacji??? jeżeli ktoś posiada taką kombinację niech się pochwali i powie dwa słowa o spalaniu, dynamice, czy jest zadowolony itp. biglaugh.gif

Napisano

zawsze wyssa do pusta zlosnik.gif

a tak serio to na zimowkach 175/70 R13 spalanie wychodzi kolo 11 litrow, teraz na letnich 195/55 R15 w lato wychodzi kolo 12 litrow. oczywiscie miasto. trasa od 7 do 10 zalezy od predkosci przelotowej i ilosci zaladowanego bagazu

Napisano
  • Autor

> pytanie jak bumerang wraca

> min/śr/max = 7,5/10/13

Mój 6,4/7,8/11

C16NZ

Napisano

C14nz -> II generacja ELPIGAZ

opony: 175x65x13

min/sr/max

7,6/8,3/16

16 litrow spalil na trasie gdy smigalem 150-155 czyli do konca smile.gif

ale teraz juz jej nie katuje, dziennie robie ~70KM, na gazie zrobilem juz 31 tys KM i jestem bardzo zadowolony zlosnik.gif

Napisano

u mnie w trasie 8-9 l/100km

w mieście w granicach 12l/100km

nie mam lekkiej nogi, często kręcę silnik do 5000obr/min

pozdrawiam

Napisano

Moja wsysa w mieście 12 frown.gif w trasie czesto też bo jakoś taką ciężkawą noge mam a maksymalnie zszedlem do 10 l/100 km smile.gif))

Napisano

> Mój 6,4/7,8/11

> C16NZ

nieźle - mi kapcie 195/50/R15 ok litr dodają

Napisano

Niestety nikt nie pamięta że jeszcze troszkę benzyny potrzeba , a jednak ok 1~do 0,5 L na 100 każdy wciagnie , no chyba że nie szkoda wam wtryskiwaczy. buu.gif

Napisano

> Niestety nikt nie pamięta że jeszcze troszkę benzyny potrzeba , a

> jednak ok 1~do 0,5 L na 100 każdy wciagnie , no chyba że nie

> szkoda wam wtryskiwaczy.

Włąśnie! Mi pali od 8l w trasie przy powolnej jeździe, średnio 10l, aczasami np. wożę paczki u krąże po osiedlach to nawet 13l potrafi wciągnąć. Najlepsze jest to, że c14nz pali bardzo podobnie, może po trasie można troszke mniej zrobić. noPb tak ok 0,5l BP Ultimate albo v-power 95.

Napisano

> Niestety nikt nie pamięta że jeszcze troszkę benzyny potrzeba , a

> jednak ok 1~do 0,5 L na 100 każdy wciagnie , no chyba że nie

> szkoda wam wtryskiwaczy.

Ależ pamiętamy. Pytanie było ile gazu więc każdy pomija kwestie benzynki na rozruch. Ja osobiście zawsze odpalam na benzynie i przełączam na LPG po pewnym rozgrzaniu silnika. Benzynka cały czas w baku, tankowana średnio co 3 miesiące za ok 70-80PLNów.

Napisano

20SEH kombi

10/12/19

To 19 jak cisnę non stop 200km/h, ale to na szczęście bardzo rzadko, bo na codzień nie ma gdzie i jak.

Co do benzyny - to u mnie tylko odpalanie jest na NoPb i od razu lpg bez żadnego rozgrzewania, a i to nie zawsze (ustawione mam przełączanie w zależności od obrotów). Co do wtryskiwaczy, po po przejechaniu na lpg 30.000km w powyższy sposób powiem, że mi ich rzeczywiście nie szkoda.

Napisano

silnik 1,4 SE po mieście ok 9,8- 10 l, na trasie 8 l. Mam to szczęście że w moim mieście ma warsztat jeden z najlepszych speców od instalacji gazowych grinser006.gif, wirtuoz zagadnień LPG, twórca i admin strony www.autogas.pl Jako ciekawostkę powiem że "macza" też palce w pisaniu programów do komputerowych ustawień instalacji BRC Just Junior. Taki gaziarz to skarb.

Byście zobaczyli jego warsztat to można paść trupem, takiej rudery i syfu nie widziałem w życiu yikes.gif, wszystko ledwo trzyma się kupy, wszędzie walają się jakieś narzędzia, części itp. Jak pojechałem tam pierszy raz to bałem zostawić się auto. Jednak 5 minut rozmowy z królem i wszystkie wątpliwości rozwiane. Potwierdza to tylko opinię że nie zawsze piękne i czyste warsztaty oferują usługi na wysokim poziomie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.