Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

koniecznosc zmiany tablic na unijne

Featured Replies

Napisano

> Z zacytowanych przeze mnie wcześniej przepisów wynika, że można nawet

> mieć jedną tablicę z flagą a drugą z gwiazdkami

Na moich nie ma ani flagi, ani gwiazdek... 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif

W drugim aucie jest flaga...

smirk.gifsmirk.gifsmirk.gif

Napisano

> Z zacytowanych przeze mnie wcześniej przepisów wynika, że można nawet

> mieć jedną tablicę z flagą a drugą z gwiazdkami

W Gliwicach nie mozna, podobnie jak nie mozna dostac nowego dowodu do starych tablic. W innych miastach jest inaczej jak widac, zapewne z przytoczonych przezemnie troche wyzej powodow. W Gliwickim UM "pani w okienku" zarabia wiecej od burmistrza sasiadujacego miasteczka, wiec jej po prostu zalezy grinser006.gif.

Napisano
  • Autor

pani w informacji poinformowal mnie o koniecznosci zmiany tablic na unijne na co ja ze tablice z flaga przeca nie traca waznosci na co ona ze tam (pokazala pokoj) jest kierownik wydzialu a oni maja takie zarzadzenie i jest to na pismie na co ja...poszedlem na dol zdjac "stare" tablice by zalatwic sprawe bez uzerania sie z urzedasami ktorzy maja swoje wytyczne i...tyle.w sumie moglem dyskutowac z tym kierownikiem ale pewnie nic bym nie wskoral a ze nie lubie takiej szarpaniny to...mam tablice z p... gwiazdkami.

Napisano

Ja jak kiedyś zmieniałem dowód rejestracyjny w nie swoim samochodzie i miałem ze sobą upoważnienie to pani w okienku powiedziała mi, że jeżeli nie ma osobiście właściciela a jest upoważnienie to opłata dodatkowa 25zł icon_eek.gif W sumie nie podobało mi się to, ale nie znam się na tych wszystkich szczegółach więc myślałem, że tak trzeba. Okazało się jednak (na szczęście), że zapomniałem jakiegoś dokumentu więc i tak nie mogłe załatwić sprawy. Wróciłem następnego dnia już ze wszystkim, trafiam do okienka, tym razem jakiś pan, no i... załątwiłem wszystko bez dodatkowej opłaty 25zł...

I teraz się zastanawiam, jeżeli naczlnicy są "zmienni" to ja urzędnicy "z okienka" mają się do tego ustosunkować? Nic dziwnego, że co urzędnik to inne zdanie, bo przy każdym z nich naczelnik mówi/robi inaczej... - może tu jest ten problem?

Napisano

> pani w informacji poinformowal mnie o koniecznosci zmiany tablic na

> unijne na co ja ze tablice z flaga przeca nie traca waznosci na

> co ona ze tam (pokazala pokoj) jest kierownik wydzialu a oni

> maja takie zarzadzenie i jest to na pismie na co ja...poszedlem

> na dol zdjac "stare" tablice by zalatwic sprawe bez uzerania sie

> z urzedasami ktorzy maja swoje wytyczne i...tyle.w sumie moglem

> dyskutowac z tym kierownikiem ale pewnie nic bym nie wskoral a

> ze nie lubie takiej szarpaniny to...mam tablice z p...

> gwiazdkami.

Trzeba było walczyć. Czy taka wymiana coś kosztuje?

Urzędów nie zmienimy biernością...

Ja mam jeszcze czarne blachy. Samochód nie jest jeszcze na mnie (choć tylko formalnie nie jest mój), ale chcę zrobić współwłasność (większość auta na mnie). Będzie się to pewnie wiązało ze zmianą dowodu rejestracyjnego. No i pewnie będą chcieli bym zmienił blachy. Ale że nie zmienia się adres to nie zamierzam zmieniać tablic i płacić za to. Moja tablica jest ważna i przygotuję sobie odpowiednie przepisy idąc do urzędu zlosnik.gif

Napisano

> W Gliwicach nie mozna, podobnie jak nie mozna dostac nowego dowodu do

> starych tablic. W innych miastach jest inaczej jak widac,

> zapewne z przytoczonych przezemnie troche wyzej powodow. W

> Gliwickim UM "pani w okienku" zarabia wiecej od burmistrza

> sasiadujacego miasteczka, wiec jej po prostu zalezy .

Jak widzisz, ja jestem z Zabrza więc wielkiej różnicy między zarobkami pań z okienka nie będzie... Co więcej, np. w Warszawie jest podobnie jak w Zabrzu... Widzę, zatem dwie możliwości, albo jest odwrotnie niż mówisz i pani z gliwickiego okienka jest niedouczona lub (druga opcja) dostaje procent od naciągniętych petentów...

Napisano

> Jak widzisz, ja jestem z Zabrza więc wielkiej różnicy między

> zarobkami pań z okienka nie będzie...

Nawet sobie nie zdajesz sprawy jakie szerokie sa widelki i jak mocno sa u nas naciagniete. Ale nawet to nie bulwersuje mnie tak bardzo, jak fakt naglej zmiany prawa i przepisow w zaleznosci od tego, kto ma akurat dyzur przy okienku, i nie dotyczy to tylko UM, ale tez przychodni, US, ZUS itp. Rano pani poleca skompletowac kilka dokumentow bo sa konieczne do zalatwienia sprawy, a nastepnego dnia idac z tymi dokumentami okazuje sie , ze wystarczy jeden lub dwa z ktorymi bylo sie tam dnia poprzedniego. Masakra.

Napisano

tia weź sie ustosunkuj i wyjdz z twarzą przed petentem kiedy mowisz jedno (bo tak ustalono) a potem wkracza naczelniczka i mowi :ależ prosze pni jest pani w błędzie.......... itp

dlatego juz nie pracuje w WK bo nijak nie moglam dojsc co gdzie i komu mozna

smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.