Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypalanie dpf

Featured Replies

Napisano

Ostatnio przyobserwowałem, że przy obecnych temp. nie zdąża wypalić dpf na trasie 20 km z domu do pracy.

Dwa razy pod rząd przerwałem wypalanie, bo już dojechałem na parking.

Trzeciego dnia od razu włączyłem tryb sport, by silnik się szybciej zagrzał i okazało się, że znów podjął próbę wypalania. Pojechałem kilka km dalej, by nie przerywać tego procesu. No i dzisiaj miałem już spokój.

Stąd wniosek, że dla współczesnego diesla, w naszych temp., nawet 20 km dojazdy to może być mało, by nie zapchać filtra :)

Normalnie wypala u mnie co drugi bak, ale trzeba mu pozwolić skończyć. Inaczej próbuje codziennie ;]

Napisano
Ostatnio przyobserwowałem, że przy obecnych temp. nie zdąża wypalić dpf na trasie 20 km z domu do pracy.
Dwa razy pod rząd przerwałem wypalanie, bo już dojechałem na parking.
Trzeciego dnia od razu włączyłem tryb sport, by silnik się szybciej zagrzał i okazało się, że znów podjął próbę wypalania. Pojechałem kilka km dalej, by nie przerywać tego procesu. No i dzisiaj miałem już spokój.
Stąd wniosek, że dla współczesnego diesla, w naszych temp., nawet 20 km dojazdy to może być mało, by nie zapchać filtra [emoji4]
Normalnie wypala u mnie co drugi bak, ale trzeba mu pozwolić skończyć. Inaczej próbuje codziennie ;]

Sytuacja z dzisiejszego dnia. Wracam z pracy ok. 15km, filtr się nie wypala. Zatrzymuje się przy paczkomacie, uruchamiam ponownie silnik, do domu zostały jakieś 3km. Ruszam i po chwili zaczął się wypalać filtr.

Wysłane z mojego BTV-W09 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Jutro pewnie spróbuje ponownie [emoji4]

Spróbował w drodze na zakupy [emoji23]

Napisano
Dnia 19.02.2019 o 18:07, hevimental napisał:

Sytuacja z dzisiejszego dnia. Wracam z pracy ok. 15km, filtr się nie wypala. Zatrzymuje się przy paczkomacie, uruchamiam ponownie silnik, do domu zostały jakieś 3km. Ruszam i po chwili zaczął się wypalać filtr.

Przebijam - przejechałem autostradą 420 km, dojeżdżam na miejsce zaczyna się wypalać dpf. Wracam, dojeżdżam na miejsce - zaczyna się wypalać dpf.

W trakcie  jazdy miejskiej zwykle wypala się w trakcie codziennych przejażdżek, ale zdarzają się sytuacje, kiedy rozpoczyna wypalanie podczas jedynej krótkiej trasy w tygodniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.