Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrodzenie z paneli ogrodzeniowych

Featured Replies

Napisano

Przymierzam sie do samodzielnego montażu ogrodzenia z paneli ogrodzeniowych i gotowej podmurówki. Ogrodzenie od podstaw, około 60 mb. Da radę samemu ? Najbardziej obawiam sie osadzenia słupków bo dużo kamieni w ziemi. Zastanawiam sie nad wypozyczeniem wiertnicy spalinowej, ale przy kamieniach też może być problem. Co najlepiej do zalania slupków? Są juz jakies gotowe betony b20 w workach z tego co widzę

Jakies inne wskazówki i rady ?

Napisano
21 minut temu, riot napisał:

Przymierzam sie do samodzielnego montażu ogrodzenia z paneli ogrodzeniowych i gotowej podmurówki. Ogrodzenie od podstaw, około 60 mb. Da radę samemu ? Najbardziej obawiam sie osadzenia słupków bo dużo kamieni w ziemi. Zastanawiam sie nad wypozyczeniem wiertnicy spalinowej, ale przy kamieniach też może być problem. Co najlepiej do zalania slupków? Są juz jakies gotowe betony b20 w workach z tego co widzę

Jakies inne wskazówki i rady ?

U mnie ekipa 8os z 80m płotu z furtką postawiła w 6h ze sprzątaniem. Szef rozmierzał, dwóch kopało, jeden równał, dwóch przy betoniarce i dwóch ustawiało słupki. Bardzo szybko to szło. Kopali ręcznie, szpadlem - u mnie też były kamienie i masę korzeni. Pionowali słupki zalewając betonem, potem podsypywali podsypkę pod podmurówki a na końcu wkręcali przęsła. Wiertnica przy dużych kamieniach czy gruzie może nie dać rady, choć pewnie to też zależy od samej wiertnicy.  

U mnie szedł zwykły beton, bo kryterium była cena, a piasek miałem na placu. Jeżeli masz jako tako urządzony teren to warto rozważyć taką gotową z torby - nie usyfi się tak działki piachem. Warto wcześniej przeliczyć, bo trochę tego pójdzie.

Aha, też zastanawiałem się czy sam nie robić, ale za tak śmieszne pieniądze nie chciało mi się kombinować ;) (65zł brutto za mb na gotowo).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.