Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak zdobyć mocowanie (zawieszenie) grzejnika Purmo Santorini? Problemy pierwszego świata.

Featured Replies

Napisano

Rok temu wspólnota budynku, w którym mam jedno z mieszkań uszczęśliwiła się wymianą instalacji c.o. i grzejników. Zamontowano m.in. grzejniki Purmo Santorini w łazienkach. Grzejnik nawet ładny z tym, że zamonotowany na trzech uchwytach co uniemożliwia np. zawieszenie na nim ręcznika.

W katalogach nie istnieją mocowania jako oddzielny numer. Napisałem do producenta ale jak znam życie to nie znajdą mojego płaszcza. Hurtownie rozkładają ręce.

Gdzie jeszcze szukać jednej szt. zawieszenia lub nawet kompletu?

:hmm:

2019-06-06 10.28.01.jpg

Napisano

Wygląda jak typowe mocowanie. Z innego nie pasuje?

W marketach szukałeś? Ew. Druknij gdzieś.

Napisano
  • Autor

Donoszę, że po całodniowej korespondencji z przedstawicielem Purmo, firma Retting Heating stanęła na wysokości zadania i dostarczyła mi niedostępny w katalogu numer katalogowy i mogę sobie zamówić cały komplet, trzech mocowań aby wykorzystać jedno. Jeśli więc ktoś w przyszłości będzie potrzebował takiego mocowania to dwa będą się u mnie walać. Dlatego nie ukrywam wątku. Nadmieniam, że doposażenie grzejnika w czwarte mocowanie podnosi jego wartość o jakieś 10%.

;]

Napisano
52 minuty temu, Joki napisał:

Donoszę, że po całodniowej korespondencji z przedstawicielem Purmo, firma Retting Heating stanęła na wysokości zadania i dostarczyła mi niedostępny w katalogu numer katalogowy i mogę sobie zamówić cały komplet, trzech mocowań aby wykorzystać jedno. Jeśli więc ktoś w przyszłości będzie potrzebował takiego mocowania to dwa będą się u mnie walać. Dlatego nie ukrywam wątku. Nadmieniam, że doposażenie grzejnika w czwarte mocowanie podnosi jego wartość o jakieś 10%.

;]

A nie możesz dać jak prawdziwy AKowicz 6 mocowań?

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, maras77 napisał:

A nie możesz dać jak prawdziwy AKowicz 6 mocowań?

To jest myśl!

:piwko:

Napisano
3 minuty temu, Joki napisał:

To jest myśl!

:piwko:

Nie musisz ich nawet do sciany mocować.

• 1 rok później...
Napisano
W dniu 6.06.2019 o 17:20, Joki napisał:

;]

Hej, z nieba mi spadasz z tymi uchwytami, bo akurat 2 potrzebuję.

Masz je jeszcze ? jeżeli tak to ile za nie chcesz ? pisz na [email protected]

Napisano

Weź daj fotę jakąś bo nie rozumiem jak brak mocowania może uniemożliwiać wieszanie ręcznika na grzejniku

Napisano
19 minut temu, Fili_P napisał:

Weź daj fotę jakąś bo nie rozumiem jak brak mocowania może uniemożliwiać wieszanie ręcznika na grzejniku

jak masz trzy mocowania, to jedno jest na środku i ręcznik przez nie się nie zawiesi.

Jak masz 4 szt, to mocowania sa na bokach i długi ręcznik spokojnie się przewiesi.

• 9 miesięcy później...
Napisano

@Joki masz jeszcze te uchwyty? Chętnie jeden odkupię lub poznam numer katalogowych.

• 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Witam. Ja potrzebuje uchwyty do grzejnika purmo. Jeśli aktualne poproszę o kontakt: 665035443. pozdrawiam

• 1 rok później...
Napisano

witam, w temacie, potrzebuje zaślepki do uchwytów - 3 sztuki. jestem gotowy kupić oczywiście nowe uchwyty ale niestety brak możliwości zakupu, ktoś znalazł ? poda link do sklepu? jak coś poproszę o kontakt [email protected] 

Napisano

@tiago86 Jak wyglada ta zaślepka?

Jak nie dostępna to można wydrukować :oki: