Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Da się przestawić tacho VDO...

Featured Replies

Napisano

... tak by po wyłączeniu silnika zostawały młotki a nie załączała się pauza???

Miałem tak od zawsze do momentu aż tacho kilka dni temu przeszło legalizację.   

:sciana:

Napisano

Tak, komputerem chyba w serwisie tacho lub przy legalizacji. Ale na moim przykładzie - 1300€ na Austrii wolałbym zapomnieć włączyć pracę, niż zapomnieć włączyć pauzę 😁

Miałem skoczka, który kończył dzień, zgasił silnik, zakończył (niby) tacho i na mojej karcie (jako drugi byłem zalogowany) leciała praca. Wg kontroli przerypałem cz. pracy O 30h 💪 na nic tlumaczenia, odwołania, itd.. ja po niemiecku, a polizei "is not my business" 🤦‍♂️

Napisano

jak kolega wyżej napisał , podczas legalizacji tacho zaprogramowali " automatyczną pauzę " . teraz trzebaby ponownie zrobić legalizację ii uprzedzić tachmenów ,że nie chcesz automatycznej pauzy . inaczej się nie da .

Napisano
  • Autor

Tacho było w legalizacji i tak ustawili. Ja tak nie chcę chyba że firma sobie tak zażyczyła, no to trudno - tego nie wiem.

Mam inny charakter pracy i mi nie odpowiada automatyczne przełączanie na pauze. Sam chcę tym sterować, jak od kilku ładnych lat to robię...

Napisano
Dnia 18.06.2019 o 18:17, electrofinger napisał:

Tacho było w legalizacji i tak ustawili. Ja tak nie chcę chyba że firma sobie tak zażyczyła, no to trudno - tego nie wiem.

Mam inny charakter pracy i mi nie odpowiada automatyczne przełączanie na pauze. Sam chcę tym sterować, jak od kilku ładnych lat to robię...

A to w ogóle legalne jest? Na kursie CPC prowadzący namawiał nas do zgłaszania pracodawcy nieprawidłowego zachowania tachografu- pauza domyślnie występuje 2-3 razy dziennie a praca to pozostałe przypadki. Automatyczne przełączanie na pauzę naraża kierowcę na mandat za wielokrotne używanie w sposób nieprawidłowy selektora tacho.

Napisano
1 godzinę temu, Igorek napisał:

naraża kierowcę na mandat

właśnie  - kierowca  jest odpowiedzialny za właściwe przełączenie / ustawienie selektora pracy tachografu . nie ma znaczenia czy pauza jest automatyczna czy nie .

• 7 miesięcy później...
Napisano
Dnia 25.06.2019 o 10:58, Igorek napisał:

A to w ogóle legalne jest? Na kursie CPC prowadzący namawiał nas do zgłaszania pracodawcy nieprawidłowego zachowania tachografu- pauza domyślnie występuje 2-3 razy dziennie a praca to pozostałe przypadki. Automatyczne przełączanie na pauzę naraża kierowcę na mandat za wielokrotne używanie w sposób nieprawidłowy selektora tacho.

to zalezy gdzie, w autokarach niekoniecznie a niestety w jednym mam taki tachograf ze nie da sie zmienic ile to juz razy zapomnialem na  lozko przelaczyc....

Napisano
właśnie  - kierowca  jest odpowiedzialny za właściwe przełączenie / ustawienie selektora pracy tachografu . nie ma znaczenia czy pauza jest automatyczna czy nie .
Właśnie. Więcej Eryków dostaniesz za 45 godzin młotków (gdzie debilowi nie przetlumaczysz) czy pauzy?
Że swojej praktyki widzę, że włączanie młotków na za/rozładunku idzie mi automatycznie.

Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.