Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porównanie samochodów Accord 7 kombi vs Crv2

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje opinii ludzi którzy przynajmniej jeździli chwile oboma egzemplarzami. Chodzi o ilość miejsca. Szczególnie na tylnej kanapie gdzie jeździć będzie sześciolatek i ja ... czasami[emoji57].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
17 minut temu, AxiT napisał:

Chodzi o ilość miejsca. Szczególnie na tylnej kanapie 

Accord się nie umywa. W CR-V z tyłu masz jak w biznes klasie a w Accordzie jak w BMW. Sześciolatek się zmieści.

;)

Napisano

Kolega mial CRV 1 teraz ma CRV 2 generalnie dramat. Ani to dzielne w terenie ani to szybkie ani oszczedne. Plus to jest wielkie auto. Z tylu miejsca jak w salonie. Ja bym bral Accorda.

Napisano

Accord na tylnej kanapie to dramat, więcej miejsca jest w civicu 8.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Kolega mial CRV 1 teraz ma CRV 2 generalnie dramat. Ani to dzielne w terenie ani to szybkie ani oszczedne. Plus to jest wielkie auto. Z tylu miejsca jak w salonie. Ja bym bral Accorda.

Tez miałem CRV I i II obie w manualu. Wiem że to nie terenówka, ani wyścigówka, ani oszczędna fura  kurcze wiesz coś jak znajdę takiego automata to dalej kupię.

Przymierzałem się do Acorda sedana  jak w kombi jest z tyłu tyle samo miejsca to załamka.

Napisano
13 minut temu, AxiT napisał:

Tez miałem CRV I i II obie w manualu. Wiem że to nie terenówka, ani wyścigówka, ani oszczędna fura  kurcze wiesz coś jak znajdę takiego automata to dalej kupię.

Przymierzałem się do Acorda sedana  jak w kombi jest z tyłu tyle samo miejsca to załamka.

On ma 2.0 z automatem z LPG bo spalanie duze.

Napisano

Ja mam CRV2.

Nawet 2 sztuki. Jeden manual i jeden automat. Oba 2.0

Nie moge sie nie zgodzic z wujekcybul.

Auto w ostrą jazde w teren sie nie nadaje. Za duze, za cięzkie, naped nie najlepszy w grzązki teren.

Szybkie tez nie jest. Automat zwlaszcza.

No i oszczedne tez napewno nie.

Ale zato ja to widze tak.

Wygodne niesamowicie. Z przodu sie super siedzi. A jak żona prowadzi to ja za nią z tyłu moge sie rozłozyć na pół leżąco jak król.

Wjedzie w kazdą polną drogę. Lekkie błoto pokona bez problemu. W sniegu praktycznie z kazdej zaspy wyjedzie. Wysoki przeswit - wiec nie ma obawy o zahaczenie czymkolwiek.

Do wyscigów to nie jest, ale spokojnie mozna osiągnąć normalne prekdkosci podróżne. Automatem sie jezdzi bardzo przyjemnie i plynnie jesli nie wciska sie gazu w podloge.

A co do oszczednosci - to w Polskich warunkach ja założyłem LPG i wtedy koszty podrozowania nie sa zle. W miescie okolo 13 litrow LPG. W trasie miedzy 10 a 11.

Ja od siebie polecam.

Napisano
  • Autor
Dnia 1.07.2019 o 23:39, CiniO napisał:

Ja mam CRV2.

Nawet 2 sztuki. Jeden manual i jeden automat. Oba 2.0

Nie moge sie nie zgodzic z wujekcybul.

Auto w ostrą jazde w teren sie nie nadaje. Za duze, za cięzkie, naped nie najlepszy w grzązki teren.

Szybkie tez nie jest. Automat zwlaszcza.

No i oszczedne tez napewno nie.

Ale zato ja to widze tak.

Wygodne niesamowicie. Z przodu sie super siedzi. A jak żona prowadzi to ja za nią z tyłu moge sie rozłozyć na pół leżąco jak król.

Wjedzie w kazdą polną drogę. Lekkie błoto pokona bez problemu. W sniegu praktycznie z kazdej zaspy wyjedzie. Wysoki przeswit - wiec nie ma obawy o zahaczenie czymkolwiek.

Do wyscigów to nie jest, ale spokojnie mozna osiągnąć normalne prekdkosci podróżne. Automatem sie jezdzi bardzo przyjemnie i plynnie jesli nie wciska sie gazu w podloge.

A co do oszczednosci - to w Polskich warunkach ja założyłem LPG i wtedy koszty podrozowania nie sa zle. W miescie okolo 13 litrow LPG. W trasie miedzy 10 a 11.

Ja od siebie polecam.

Panowie ja pytam o to porównanie ponieważ do niedawna nie miałem styczności z Acordem VII.

Co do CRV to miałem dwie. Jedynkę i dwooooojkę więc plusy i minusy znam i ...... nadal chce taką kupić.

Jest jedna koło Łodzi, ale jechać tyle km oglądać "ulepa" trochę mnie odstrasza.

Ale ostatnio miałem "przyjemność" przejechać się u usiąść na wszystkich miejscach w Acordzie. I odnoszę wrażenie że więcej miejsca z tyłu ma moja żona w Hondzie JAZZ.

Testowałem też np VOLVO S60 i ta sama historia.

Po co są projektowane takie długie fury skoro z tyłu jest tak mało miejsca.

EDIT

Moja była własnie dojechała do Włoch.

Ale tą można się już troszkę pościgać. :cfaniak:

Edytowane przez AxiT

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.