Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

termostat 1.8 tdci

Featured Replies

Napisano

Chciałem zapytać w jaki sposób termostat się psuje.

Czy jak on jest popsuty to pozostaje w stanie 'otwartym' i wówczas nie ma ogrzewania w zimie lub jest ono mega opóźnione?

Czy jednak może czasem się zablokować w stanie 'zamkniętym' i działa tylko mały obieg (w skutek tego chyba może się silnik przegrzewać?) ??

Rzecz chodzi o focus mk2 1.8 dezel.

Jadąc w korku w upale 33stopni nagle temperatura skoczyła na wskaźnikach do czerwonego pola i komputer wywalił błąd na lampkach.

Chwilę potem był szybszy odcinek i momentalnie wskazówka poleciała na to miejsce gdzie zwykle jest (połowa skali).

Taką sytuację miałem 2 mies. temu, ale wówczas zobaczyłem, że wiatrak chłodnicy stanął i w ogóle nie kręci się. Wymieniłem go i zapomniałem o temacie, aż do wczoraj.

I się teraz pytam ki czort?

Ludzie na różnych forach opisują podobne objawy i rozwiązanie jest raczej proste - przeczyścić chłodnicę, bo jest zawalona owadami i syfem i po prostu nie omiata jej zimne powietrze jak należy i nie ochładza płynu. Na ile możliwe jest takie zawalenie chłodnicy, że aż nie daje rady spełniać swojego zadania?

Napisano

Auto się toczy powoli - brak odpowiedniego przepływu powietrza przez chłodnicę więc jako pierwszy sprawdziłbym wentylator, bo podczas szybszej jazdy chłodnica jednak potrafiła zbić temperaturę. 

Edytowane przez rostex

Napisano
  • Autor

Wentylator pracuje, słychać go i widać, że się kręci. On ma 2 miesiące tylko. Fakt, że zamiennik, ale sprawny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.