Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

!,7 dtl

Featured Replies

Napisano

Wczoraj pożyczyłem samochod kumplowi i chyba pierwszy raz z zewnatrz widzialem jak moje auto rusza i odjezdza, zaobserwowalem rzecz ktora mnie zmartwila troche sobie kopci naczarno moja asterka podczas przyspieszania na pierwszym biegu pozniej juz nie widzialem, czy to juz wtryski do wumiany? jak to wyglada u innych? dym nie byl taki gesty ale bylo go widac.

Napisano

> Wczoraj pożyczyłem samochod kumplowi i chyba pierwszy raz z zewnatrz

> widzialem jak moje auto rusza i odjezdza, zaobserwowalem rzecz

> ktora mnie zmartwila troche sobie kopci naczarno moja asterka

> podczas przyspieszania na pierwszym biegu pozniej juz nie

> widzialem, czy to juz wtryski do wumiany? jak to wyglada u

> innych? dym nie byl taki gesty ale bylo go widac.

to chyba nie ma się czym przejmować ....

Napisano

Zakładając że kolega trochę but.gif na wyższe obroty nie ma się czym martwić... Klekot musi sobie od czasu do czasu kichnąć hehe.gif

PS. Jeśli cię to pocieszy to parę dni temu jechałem za ("w" zresztą też) zafirą 1.9 CDTI 150hp (rocznik 2005, przebieg coś ok 37000km) i też kichała (i to nie tylko na jedynce) 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Zakładając że kolega trochę na wyższe obroty nie ma się czym

> martwić... Klekot musi sobie od czasu do czasu kichnąć

palacz.gif i Tak ma być.

Napisano

Nad lejącymi wtryskami trzeba się zastanawiać gdy np: wzrasta zużycie paliwa, rura kopci nawet na postoju lub inaczej - przy niskich obrotach, gdy przy przygazówce pojawia się NAPRAWDĘ obfita ilość dymu.

PS. Na zimnym silniku również akceptowalne może być zjawisko dymienia (z tymże pomijam fakt że przygazówka na zimnawym silniku to nóż w plecy dla turbinki)...

Napisano

> Zakładając że kolega trochę na wyższe obroty nie ma się czym

> martwić... Klekot musi sobie od czasu do czasu kichnąć

> PS. Jeśli cię to pocieszy to parę dni temu jechałem za ("w" zresztą

> też) zafirą 1.9 CDTI 150hp (rocznik 2005, przebieg coś ok

> 37000km) i też kichała (i to nie tylko na jedynce)

Zatem nie prawda jest ze silniki z filtrem czasteczek stalych nie maja prawa puscic "baka"..??

zdecydowanie 1,9CDTI 150KM ma taki filtr czasteczek

producenci mowia ze nie ma szans zobaczyc jak "puszcza baka"

Napisano

Może jakimś cudem zapomniało im się w tym egzemplarzu o filtrze cząstek stałych grinser006.gif

PS. A tak na poważnie... następnego dnia w/w zafira przestawiła się w tryb awaryjny (check engine, prędkość max ok 65km/h przy spalaniu 15L/100 - na VI biegu icon_eek.gif )... Podobno awarii uległo kilka podzespołów silnika crazy.gif

Tak czy inaczej spotykam na ulicach wiele diesli konstrukcyjnie nowszych i młodszych od dtl'a które tak czy inaczej od czasu do czasu potrafią zakopcić... icon_rolleyes.gif

Napisano

ja tez niczym bym sie nei przejmowal bo ja mam 2.0 dtl i mam podobnie a zwlaszcza jak autko postoi lub jezdze sobei bardzo spokojnie i dodam mocno gazu to widze z tylu wieczorkiem najlepiej glabki dymu a to dlatego ze sie zbiera troche na kolektyorze i w tlumnikach nie wyrzuconych pylów i jak dodasz gazu to wszystkie wtedy wylatuja nic ino lac i grzac do przodu hej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.