Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Garaż blaszany na budowe

Featured Replies

Napisano

Hej, kupiłem działkę, załatwiam formalności a w międzyczasie zastanawiam się nad postawieniem tymczasowego garażu na działce żeby mieć gdzie trzymać graty. Pytanie czy taki garaż tymczasowy (blaszak) mogę postawić bezpośrednio na ziemi bez fundamentów z samymi kotwami wbitymi w ziemię (https://www.castorama.pl/kotwa-polargos-ground-anchor-id-1083010.html), czy to nie ma sensu i trzeba jednak postawić fundament lub chociaż bloczki? Teraz trochę głupi okres ale trafił się używany i się zastanawiam czy go na szybko nie podstawić.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Zależy od wiatru ale jak nie będzie jakiś huraganów to powinno wytrzymać:)

Napisano

Ja dawałem kotwy w postaci wbitych w ziemię prętów stalowych. Ale i takie , jak proponujesz, chyba mogą być.

Fundament do niczego nie służy w tym przypadku.

Chyba, że chcesz mieć utwardzone podłoże, to już chyba lepiej wewnątrz jakąś kostką najtańszą wyłożyć.

U mnie majstrzy zbili podłogę z desk ;]

Napisano

Zależy jak długo zakładasz, że ten blaszak ma stać. Blachy ma ocynkowane ale u mnie po 3cim roku przy ziemi pojawiła się ruda. Podstawiłem po 3 bloczki betonowe na każdą ścianę i teraz blacha nie ma kontaktu z ziemią. No i drzwi można zamknąć bez szarpania się bo jak stał na ziemi to delikatnie uciekał i nie dało się zamknąć bez pier.. Niecia.

Zakotwic obowiązkowo bo przy niekorzystnym wietrze poleci. Sąsiadowi poleciał dlatego u siebie poprawiłem kotwienie. Ja pospawałem z Katownika literę T i wbiłem w ziemię na ok 40cm. Przykręciłem po dwa wkręty na każdą kotwę do ramy i mam spokój.

Te Twoje kotwy pewnie będą ok ale cena!! Że 6 musisz dać (ja dałem 8 na 5m blaszaka), a to robi się już poważna kwota. Nie taniej na złom iść, coś Obciąć, dospawac.

Napisano
11 godzin temu, zoolw napisał:

Hej, kupiłem działkę, załatwiam formalności a w międzyczasie zastanawiam się nad postawieniem tymczasowego garażu na działce żeby mieć gdzie trzymać graty. Pytanie czy taki garaż tymczasowy (blaszak) mogę postawić bezpośrednio na ziemi bez fundamentów z samymi kotwami wbitymi w ziemię (https://www.castorama.pl/kotwa-polargos-ground-anchor-id-1083010.html), czy to nie ma sensu i trzeba jednak postawić fundament lub chociaż bloczki? Teraz trochę głupi okres ale trafił się używany i się zastanawiam czy go na szybko nie podstawić.

możesz stawiać, u mnie tak stoi 3 lata, wiatry spore, kotwy to wygięte zbrojenie i przysypana ziemia po bokach, właśnie swojego się pozbywam w sobotę

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi, jak ogarnę transport to wezmę tą używkę, a jak nie to na spokojnie na wiosnę.

Napisano

Ja miałem takiego blaszaka 4x5 metrów. Ustawiłem na 6szt suporexa (24x24x60), żeby bezpośrednio na ziemi nie stawiać. Do suporexa przykręciłem na dłuższe wkręty po prostu. Prawie 2 lata wytrzymało, potem garaż sprzedałem.

Napisano

Cześć
Mocowałem swojego blaszaka sześcioma takimi kotwami - stał ponad rok, nic się nie działo. 

Następnym razem tez bym ich użył.

Pozdrawiam

Napisano
Dnia 27.01.2020 o 19:44, zoolw napisał:

Daj sobie betonowe bloczki, wybierz darn spod niego i nawiez troche kamienia i zalatw stare plyty chodnikowe do wnetrza. tymczasowosc tego garazu wcale nie jest taka tymczasowa - moj juz oare lat po budowie stoi i nadal bez niego nie moglbym zyc, wiec go postaw dobrze ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.