Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po sasiedzku o porade przyszedlem sie pytac...

Featured Replies

Napisano

Witam... z racji tego ze ojciec moj chce zakupic autko uzywke i wacha sie pomiedzy astra a fabia czy moglibyscie mi po krotce przedstawic opinie na temat tego autka...model astra 2 rocznik 2001-2003 najprawdopodobniej...aha jeszcze silniki w gre wchodzilyby 1,4 lub 1,6 od razu powiem ze moc ma mniejsze znaczenie bo ojciec to jak kapelusz sie turla hahaha.gif raczej chodziloby mi o trwalosc tych jednostek... pozdr 20.GIF

Napisano

> Witam... z racji tego ze ojciec moj chce zakupic autko uzywke i wacha

> sie pomiedzy astra a fabia czy moglibyscie mi po krotce

> przedstawic opinie na temat tego autka...model astra 2 rocznik

> 2001-2003 najprawdopodobniej...aha jeszcze silniki w gre

> wchodzilyby 1,4 lub 1,6 od razu powiem ze moc ma mniejsze

> znaczenie bo ojciec to jak kapelusz sie turla raczej chodziloby

> mi o trwalosc tych jednostek... pozdr

to będziesz miał 1,4 16V; 1,6 8V i 1,6 16V - do kapeluszniczej jazdy wszystkie dobre

co do trwałości, to jak auto serwisowane i licznik niekręcony,to powinny być OK

najlepiej zabrać auto do mechanika i niech obejrzy, podepnie pod kompa diagnostycznego i powie co jest do zrobienia od ręki a co za jakiś czas

Napisano
  • Autor

Panie tyle to ja wiem zlosnik.gif pytam tutaj bo chcialbym uslyszec opinie o tym autku...jak to jezdzi...co sie najczesciej psuje... ile pali... jak z miejscem.. itp 20.GIF

Napisano

> Panie tyle to ja wiem pytam tutaj bo chcialbym uslyszec opinie o tym

> autku...jak to jezdzi

Dobrze jeździ Przeważnie do przodu a czasami do tyłu smile.gif A tak na poważnie to dość twardo zawieszony samochód. Zawiecha prosta, prawie nie ma co się zepsuć.

...co sie najczesciej psuje

Z najczęstrzych awarii to np łączniki stabilizatora, pompa wody.

... ile pali...

Wszystko zależy od stylu jazdy. 1.4 16V i 1.6 16V mają takie samo spalanie. Więcej jak 10 litrów w mieście raczej nie da rady a zapewne sporo mniej. Wiele zależy od kapelusza.

Do kapeluszniczej jazdy to polecam 1.6 8V.

Napisano

1,6 8V czyli X16SZR to najoszczędniejsze silniki w astrach i nadające się najlepiej pod LPG, na trasie poniżej 5,5 przy spokojnej jeździe. W mieście tak jak kolega wyżej poniżej 8 spokojnie można dojść.

Co do usterek, to blachy astry nie są najmocniejszą stroną, po ok. 10 latach można zauważuyć ognisk korozji, z części mechanicznych to normalne wymiany typu: klocki, płyny, oleje filtryl; czasem kolegom padają uszcz. pod głowicą, swożnie, przeguby. W moim przypadku nie zauwazyłem jakichś innych usterek, normalne zuzywanie się części. Moim zdaniem autko większe niż Fabia, szwagier ma taką i miejsca niestety u mnie zancznie więcej i z przodu i tyłu.

To tylko moje zdanie, koledzy napewno jeszcze coś dorzucą o innych silnikach i mechanice.

pozdr

Napisano

> 1,6 8V czyli X16SZR to najoszczędniejsze silniki w astrach i nadające

> się najlepiej pod LPG, na trasie poniżej 5,5 przy spokojnej

> jeździe. W mieście tak jak kolega wyżej poniżej 8 spokojnie

> można dojść.

> Co do usterek, to blachy astry nie są najmocniejszą stroną, po ok. 10

> latach można zauważuyć ognisk korozji, z części mechanicznych to

[....]

Ale kolega pyta sie o auta z lat 2001-2003 (astra vs fabia) wiec domyslnie mozna przyjac ze chodzi o astre G. A Ty mu tutaj z korozja wyjezdzasz. Astra G nie ma problemow z korozja, chyba ze jest po przejsciach i zle naprawiona

Napisano

spoko nie doczytałem że chodzi mu o te roczniki, ale te silniki też były w astrze G.....

Napisano

2001-2002 były Astry F zlosnik.gif

Napisano

> 2001-2002 były Astry F

Wiem ze byly ale dziwne byloby gdyby ktos rozwazal co zakupic Fabie czy Astre F ?? wink.gif

Napisano

> ...domyslnie mozna przyjac ze chodzi o astre G.

Nawet na 100%, bo zaznaczył to w pytaniu. No dobra na 99%, bo napisał, że chodzi o Astre 2 zlosnik.gif

"...model astra 2 rocznik 2001-2003"

Napisano

> Do kapeluszniczej jazdy to polecam 1.6 8V.

Myślę, że to najlepszy wybór. Eksploatacja znacznie tańsza, myślę że pewniejsze silniki i ponoć bezkolizyjne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.