Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie świece zapłonowe Opel Insignia 1.8 140km lpg

Featured Replies

Napisano

Hej , dopadło mnie wyskoczył mi błąd P0302 wypadanie zapłonu cylinder 2 :( i chciałbym zakupić na dzień dobry świece zapłonowe tylko nie wiem jaki oryginalne GM mnie troche cenowo zabijają :( Prosze o pomoc :) dzięki i pozdrawiam , chce wymienić pierwsze świece bo nigdy ich nie wymieniałem , ale sądze że cewka padła :(

Napisano
11 minut temu, Fatal napisał:

ale sądze że cewka padła

Na 99%. Ostatnio taki sam błąd (wypadanie zapłonu cyl.1) przerabiałem w Merivie kumpla. Jako że moja Corsa ma taki sam zespół cewek to zamieniłem i silnik Merivy zaczął równo chodzić. Kupił nową, zamontowałem i od tamtej pory nie zawraca mi głowy :)

Napisano
  • Autor

Jaka tam jest cewka delphi ? chodzi mi jaki jest oryginał :)

Napisano
54 minuty temu, Fatal napisał:

Hej , dopadło mnie wyskoczył mi błąd P0302 wypadanie zapłonu cylinder 2 :( i chciałbym zakupić na dzień dobry świece zapłonowe tylko nie wiem jaki oryginalne GM mnie troche cenowo zabijają :( Prosze o pomoc :) dzięki i pozdrawiam , chce wymienić pierwsze świece bo nigdy ich nie wymieniałem , ale sądze że cewka padła :(

oryginalna cewka to Delphi które często przepalają się

polecam kupić świece irydowe DENSO IK16TT i zapomnisz o świecach na 40-50 kkm

Edytowane przez binges

Napisano
  • Autor

A które cewki są dłużej ?

Czy jesteś pewien tych świec że to do mojego silnika będą pasować bo nie widze swojego silnika po wpisaniu ?

Edytowane przez Fatal

Napisano
3 godziny temu, Fatal napisał:

Cewki czesto padaja wlasnie przez to, ze ludzie nie wymieniaja swiec zgodnie z interwalem...

Napisano
  • Autor
50 minut temu, Maciej__ napisał:

Cewki czesto padaja wlasnie przez to, ze ludzie nie wymieniaja swiec zgodnie z interwalem...

OK moja wina i trudno stało się miałem ważniejsze sprawy na głowie i mnie dopadło i to także mam wymienić i pytam sie tylko w co warto iść :) tyle

Napisano

Wypadanie zapłonu może być od lpg. Zobacz, czy na noPb też Ci wywala ten błąd. Jak miałem ten silnik to tanio dorwałem nową cewkę Valeo i przesmigała 4 lata do samej sprzedaży. A swiece dałem irydowe boscha.

Napisano
  • Autor

Na bp to samo sie dzieje :(

Napisano
  • Autor

świece kupiłem DENSO IK20TT jutro wymienie i zobacze , ta cewka co podałem w linku to chińska , gości mi poleca niby nie chińską za 468 zł :( , mam nadzieje że wymiana świec pomoże , wykręciłem świece były GM oryginalne nalatałem na nich na gazie 60 tys i pewnie gość przede mną zrobił wnioskuje około 40 tys ale na bp , więc uznaje że świece genialne no ale trudno zobaczymy denso :) , mam nadzieje że cewka działa :) zobaczymy jutro po wymianie świec :)

Napisano
16 minut temu, Fatal napisał:

świece kupiłem DENSO IK20TT jutro wymienie i zobacze , ta cewka co podałem w linku to chińska , gości mi poleca niby nie chińską za 468 zł :( , mam nadzieje że wymiana świec pomoże , wykręciłem świece były GM oryginalne nalatałem na nich na gazie 60 tys i pewnie gość przede mną zrobił wnioskuje około 40 tys ale na bp , więc uznaje że świece genialne no ale trudno zobaczymy denso :) , mam nadzieje że cewka działa :) zobaczymy jutro po wymianie świec :)

60kkm to interwal swiec na noPB, przy LPG to chyba 30kkm...

IMHO cewka rowniez do wymiany i jezeli masz zamiar tym jeszcze pojezdzic, to ja bym sobie darowal jakies chinskie wynalazki.

No ale nie moj cyrk i nie moje malpy ;]

Napisano
  • Autor

nie no bez jaj wezmę ten niby nie chiński :)

Napisano
  • Autor

Świece wymienione ale za dużo nic nie dało , więc zamówiłem z samego rana cewkę i już mi żona odebrała , a ja wymieniłem i jest cacy :) czyli świece i cewka były do wymiany , chodz ta uszkodzona wygląda jak nowa :) , ale zakupiłem taka jaka była oryginalnie za jedyne 580 zł :( troszkę zabolało ale cóz jak sie jest wygodnym to trzeba płacić , dzieki za podpowiedzi pozdrawiam Fatal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.