Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ASTRA NIE ODPALA NA BENZYNIE, POMOCY!

Featured Replies

Napisano

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW, CO WY NA NASTĘPUJĄCY PROBLEM: MIESIĄC TEMU MOJE AUTKO (ASTRA CLASSIC 1.4 C14NZ, 1995 ROK PROD.) NIE CHCIAŁ ODPALIĆ NA BENZYNCE. POJECHAŁEM DO MECHANIKA, KTÓRY STWIERDZIŁ, ŻE SIADŁA POMPA, JEDNAKŻE PO JEJ WYJĘCIU I PODŁACZENIU DO AKUMULATORA ODAZAŁO SIE ŻE DZIAŁA. WŁOŻYLISMY POMPĘ Z POWROTEM I WSZYSTKO BYŁO OK. PO OK. 2 TYGODNIACH TO SAMO - ZNOWU WYJĄŁ POMĘ, WŁOŻYŁ JĄ I AUTKO DZIAŁAŁO. KOLEJNE 2 TYGONIE I TO SAMO. MECHANIK STWIERDZIŁ ŻE POMPA JEST TREFNA WIĘC KUPIŁEM NÓWKĘ SZTUKĘ BOSCHA (500 ZŁ) I MECHANIK JĄ ZAŁOŻYŁ. MINĘŁY 3 TYGODNIE I ... ZNOWU AUTO NIE DZIAŁA NA BENZYNIE - MOGĘ JEDYNIE ODPALAĆ JĄ NA GAZIE I NA GAZIE JEŻDŻĘ. NIE SĄDZĘ ŻEBY PRZYCZYNĄ BYŁA POMPA PALIWA SKORO, ZAWSZE PO JEJ WYJĘCIU SAMOCHÓD PRZEZ 1-2 TYGODNEI DZIAŁA BEZ ZARZUTU . CZY KTOŚ Z WAS MA JAKIŚ POMYSŁ CO JEST PRZYCZNĄ TEGO STANU RZECZY???

DZIĘKI !

Napisano

A co Ty na taki problem: wpadasz z pierwszą wiadomością i od razu "KRZYCZYSZ NA NAS" ?

Masz jeszcze okazję się poprawić i wyedytować.

Napisano
  • Autor

> A co Ty na taki problem: wpadasz z pierwszą wiadomością i od razu

> "KRZYCZYSZ NA NAS" ?

> Masz jeszcze okazję się poprawić i wyedytować.

FAKT, ŻE JESTEM ŚWIERZUTKI NA TYM FORMUM I PEWNIE NIE ZNAM ZWYCZAJÓW TU PANUJĄCYCH, ALE ZAPEWNIAM ŻE NA NIKOGO NIE KRZYCZĘ A JEDYNIE GRZECZNIE PROSZĘ O RADĘ, W KOŃCU KTO MNIE LEPIEJ ZROZUMIE NIŻ ASTROMANIACY spineyes.gif NAPRAWDĘ JEŻELI KTOŚ MOŻE TO BARDZO PROSZĘ O POMOC, CHĘTNIE ODWDZIĘCZĘ SIE W TEMATACH, KTÓRE SAM JUŻ PRZEŻYŁEM, A JEŻDŻE ZAGAZOWANĄ ASTERKĄ JUŻ PONAD 3 LATA. SERDECZNIE WSZYSTKICH POZDRAWIAM 20.GIF

Napisano

"KRZYCZYSZ", co Ci się CapsLock zaciął ?

Napisano
  • Autor

> "KRZYCZYSZ", co Ci się CapsLock zaciął ?

nie, no pewnie że sie nie zaciął, nie wiedziałem, że pisanie z Caps Lock`iem nie jest dobrze widziane frown.gif

pozdrawiam

Napisano

No widzę że zmiarkowałeś o co chodzi, więc teraz do konkretów.

Jak sobie TO uważnie poczytasz i wdł. tego sprawdzisz wszystko, to na pewno rozwiążesz swój problem.

Napisano
Mi w Mesiu kiedyś nie łączył przekaźnik, a też wywaliłem pompę. Następnym razem rzeczywiście nie pisz dużymi literami wink.gif
Napisano
  • Autor

> Mi w Mesiu kiedyś nie łączył przekaźnik, a też wywaliłem pompę.

> Następnym razem rzeczywiście nie pisz dużymi literami

Wielkie dzięki za pomoc, mam nadzieję że coś wymajstruję i w końcu odpalę asterkę na benzynce. Znalazłem coś w sieci, że może pomóc odłaczenie akumulatora co też zaraz uczynię cool.gif Dzięki Ci Charlie za schemat - co prawda w ząb sie nie znam na elektryce (nawet nie mam podstawowych narzędzi w tym zakresie) ale może mój znajomy, który ma jako takie pojęcie coś mi w oparciu o ten schemat pomoże.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam wszystkich astromaniaków

Napisano

Witam,

mialem podobnie. Okazalo sie, ze to przewod do pompy paliwa, ktory jest przy zbiorniku wysuwal sie i pompa przestawala chodzic. Dlatego na komp. w aso wychodzi uszkodzenie pompy.

Sprawdz tez przekaznik pompy (nie jest drogi) u mnie to byl ten obok przekaznika od wycieraczek.

pozdrawiam

Arek

Napisano

> Wielkie dzięki za pomoc, mam nadzieję że coś wymajstruję i w końcu

> odpalę asterkę na benzynce. Znalazłem coś w sieci, że może pomóc

> odłaczenie akumulatora co też zaraz uczynię Dzięki Ci Charlie

> za schemat - co prawda w ząb sie nie znam na elektryce (nawet

> nie mam podstawowych narzędzi w tym zakresie) ale może mój

> znajomy, który ma jako takie pojęcie coś mi w oparciu o ten

> schemat pomoże.

> Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam wszystkich astromaniaków

Jak ci nie odpali na benzynce to spróbuj w czasie pracy na gazie podłączyć jakąś lampkę pod przewody pompy. Jak nie zaświeci to zapewne przekaźnik. A jak zaświeci to walnij solidnie w zbiornik. Jak pompa zaskoczy to znaczy że się szczotki wieszają i pompa na złom.

Napisano
  • Autor

> Witam,

> mialem podobnie. Okazalo sie, ze to przewod do pompy paliwa, ktory

> jest przy zbiorniku wysuwal sie i pompa przestawala chodzic.

> Dlatego na komp. w aso wychodzi uszkodzenie pompy.

> Sprawdz tez przekaznik pompy (nie jest drogi) u mnie to byl ten obok

> przekaznika od wycieraczek.

> pozdrawiam

> Arek

Drodzy Astromaniacy,

wielki sukces mój asteroid znowu działa na paliwie yay.gif

Przyczyna okazała sie dość prozaiczna i trafnie wskazana przez Arka (przy okazji wielkie dzięki!!!) - w kostce z prądem do pompy odłaczyła sie masa i to było powodem, że pompa nie działała. Nie mam pojęcia skąd to sie mogło wziąć, ale w chwili obecnej wszystko działa be zarzutu! Szkoda tylko, że 3 tygodnie temu wydałem mnóstwo kasy na nówkę pompę Boscha, która była całkie m niepotrzebna (przy okazji może ktoś potrzebuje pompy bo stara jest jak najbardziej sprawna).

Bardzo spodobało mi sie to forum i w ogóle cały kącik Astry i teraz zamierzam tu zaglądać regularnie. Przy okazji, co trzeba zrobić (a raczej ile poczekać) by przestać być "świerzakiem"? grinser006.gif

No a teraz odjeżdżam moim asteroidem drive.gif

Napisano

> wydałem mnóstwo kasy na nówkę pompę Boscha, która była całkie m

> niepotrzebna (przy okazji może ktoś potrzebuje pompy bo stara

> jest jak najbardziej sprawna).

A co to za pompa? Jakieś numery ma?

> Bardzo spodobało mi sie to forum i w ogóle cały kącik Astry i teraz

> zamierzam tu zaglądać regularnie. Przy okazji, co trzeba zrobić

> (a raczej ile poczekać) by przestać być "świerzakiem"?

Napisać pare postów. Chyba od 16 awansujesz na kadeta smile.gif

Napisano

> Bardzo spodobało mi sie to forum i w ogóle cały kącik Astry i teraz

> zamierzam tu zaglądać regularnie. Przy okazji, co trzeba zrobić

> (a raczej ile poczekać) by przestać być "świerzakiem"?

Trzeba duzo spamu tworzyc hehe.gif

Napisano

Nie ma za co dziekowac. Ciesze sie, ze pomoglem.

Ja przyczyny szukalem pol roku. Tez zmienilem pompe. Astra byla w aso przed urlopem (zaciagnieta na holu), a tam odpalila za pierwszym razem. Potem na urlopie przerobilem odpalanie na holu (w centum zasniezonego Zakopanego), bo moja instalacja nie pozwala na odpalanie na gazie. Ostatnio zmienilem pompe, filtr ... i nic wiecej mi nie zostalo, wiec ktos w aso wpadl na te przewody.

Jaka masz pompe (masz zdjecie) pasuje do zbiornika do caravana? Ile bys chcial?

pozdrawiam

Arek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.