Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.7 DTL pompa wody+ pyt. dodatkowe.

Featured Replies

Napisano

Czy mi może ktoś powiedzieć, czy to pompa od 1.7 DTL? zlosnik2.gif

276993805-pompawody.jpg

Pytanie dodatkowe- Astra się elektretetyzuje- kopie przy zamukaniu drzwi- niech mnie ktoś olśni, bo już słyszałem różne opinie- jaka przyczyna, jak zlikwidować hmm.gif

post-41114-14352471175345_thumb.jpg

Napisano

1 confused.gif

2 Używać szamponu antyelektrostatycznego.

Napisano
  • Autor

> 1

Wiem, że powinno się wkładać nową pompę wody przy zmianie, ale kupiłem od znajomego szrociaża ten egzemlarz i mnie zapewniał, że pasuje

> 2 Używać szamponu antyelektrostatycznego.

heh, ale skąd się może brać hmm.gif

Napisano

> Czy mi może ktoś powiedzieć, czy to pompa od 1.7 DTL?

Tak wygląda pompa do X17DTL od nr silnika 14363652 więc porównaj (info ze sklepu internet.)- fotka w załączniku!

post-23672-1435247117884_thumb.jpg

Napisano

> Pytanie dodatkowe- Astra się elektretetyzuje- kopie przy zamukaniu

> drzwi- niech mnie ktoś olśni, bo już słyszałem różne opinie-

> jaka przyczyna, jak zlikwidować

...Na Twoim miejscu nie ryzykował bym uszkodzenia silnika za 120pln (new pompa) - wiadomo Twoje pieniążki. Po 2 pompa ta nosi wyrażne ślady użytkowania i upływu czasu. Pozdrawiam...

Napisano

Dla mnie to całkowita porażka. Nawet jak tą starą pompę dostałeś za darmo, to po co ją wkłądać skoro w silniku też siedzi stara? screwy.gifA do stracenia jest duuuużo więcej niż jest warta nowa. Ale to Twój samochód i Twój wybór. smile.gif

Napisano

Pompa ta wygląda na dtl'ową, ale wygląda na dość przechodzoną. Nie wiem na czym jeździł silnik w którym była zamontowana, ale jeśli mam być szczery, to wywalałem z dtl'i już dwie przechodzone pompy i żadna nie była aż tak zarośnięta, przy czym w obu łożyska już mocno się odzywały.

Dołączę się do słusznej moim zdaniem opinii kolegów - nie warto jej zakładać. Zwłaszcza, że wiąże się to z demontażem paska rozrządu i jego ustawianiem (no chyba, że uda się nie ruszyć kół zębatych), warto zrobić pompę raz a dobrze, żeby przynajmniej do wymiany paska pochodziła.

Pozdrawiam

> Pytanie dodatkowe- Astra się elektretetyzuje- kopie przy zamukaniu

> drzwi- niech mnie ktoś olśni, bo już słyszałem różne opinie-

> jaka przyczyna, jak zlikwidować

Napisano

Tak wyglądała moja po wyjęciu:

pompa1.jpg

pompa2.jpg

pompa3.jpg

Jeśli mogę coś zasugerować - nie zakładałbym takiej pompy na twoim miejscu - wygląda nieciekawie i jest dość mocno skorodowana... sick.gif

Lepiej się wykosztować i założyć nową... Taka z twojej foty nie wygląda na taką przed którą jeszcze długi żywot... A korzja po stronie wewnętrznej tymbardziej jest alarmująca...

Napisano
  • Autor
dziękuję Wszystkim smile.gif ehhhh, stara pompa mi rzęzi, a nie mam funduszów do końca miesiąca na nową no.gif ta pompa ze zdjęcia w realu zdecydowanie lepiej wygląda zlosnik.gif i tak żona jeździ (pyrka a nie jeździ biglaugh.gif ) Asterką tylko po małym mieście obecnie, także się chyba z tym przemeczymy do wymiany rozrządu z nową pompą ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.