Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr stożkowy>>??<<

Featured Replies

Napisano

Tak sobie myślałem żeby do mojego astrolota wsadzić filtr stożkowy! Tylko czy na LPG można taki zabieg zrobić??? Dużo przybywa mocy? A czy spalanie się zwiększa? No i jaki typ co byście polecili??? hmm.gif

Napisano

> Tak sobie myślałem żeby do mojego astrolota wsadzić filtr stożkowy!

> Tylko czy na LPG można taki zabieg zrobić??? Dużo przybywa mocy?

> A czy spalanie się zwiększa? No i jaki typ co byście polecili???

Lepiej załóż magnetyzer hehe.gif przynajmniej nikomu krzywdy pod maską nie zrobisz 270751858-jezyk.gif

Napisano

>czesc

poza tym ze porawi ci sie samopoczucie nie odczujesz zadnych zmian. a i kumple beda zachwyceni jak podniesiesz maske.

tak powaznie zebys zobaczyl i poczul roznice to trzeba zmienic tez wydech zeby nie blokowal spalin. a tak jeszcze to czeka cie mnustwo pracy zeby byla roznica. moim zdaniem nie warto

Napisano

wiesz, tu koledzy poszukują pomocy a nie głupawych docinek, myślisz że pozjadałeś wszystkie rozumy? troche szacunku dla innych nono.gif

na LPG nie zakłada się f. stożkowego, są strony w necie nt temat, poszukaj w googlach. Jeśli zakładać filtr to i wydech trzeba by zmienić na wydajniejszy. Mocy przybędzie odrobinę ale i spalanie się trochę zwiększy, coś za coś.....Dobry filtr sotżkowy to wydatek ok 200 i więcej.

Napisano

Osobiście miałem filtr stożkowy i powiem szczerze że nic poza większym spalaniem i fajnym "pomrukiem" mi to nie dało. Za filtr plus wygięcie rury dałem 220 zł a teraz wszystko leży i odpoczywa a przejechałem na nim może ze 2000km.

Napisano

> wiesz, tu koledzy poszukują pomocy a nie głupawych docinek, myślisz

> że pozjadałeś wszystkie rozumy? troche szacunku dla innych

> na LPG nie zakłada się f. stożkowego, są strony w necie nt temat,

> poszukaj w googlach. Jeśli zakładać filtr to i wydech trzeba by

> zmienić na wydajniejszy. Mocy przybędzie odrobinę ale i spalanie

> się trochę zwiększy, coś za coś.....Dobry filtr sotżkowy to

> wydatek ok 200 i więcej.

To nie była głupia docinka co najwyżej żartobliwa ale dająca już do myślenia nad sensownością takiego zabiegu, troche luzu panowie nie chciałem nikogo obrazić waytogo.gif

ps. oglada ktoś mistrzostwa świata, jak dotąd nie widziałem groszego zespołu od polskiej reprezentacji! toż to nawet Trynidad i Angolia przewyższa nas szybkością, wyprowadzaniem akcji i strzałami w światło bramki! crazy.gif

Napisano

> Tak sobie myślałem żeby do mojego astrolota wsadzić filtr stożkowy!

> Tylko czy na LPG można taki zabieg zrobić??? Dużo przybywa mocy?

> A czy spalanie się zwiększa? No i jaki typ co byście polecili???

Kiedyś podczas ustawiania instalki mechanior mi mówił że zakładają -ale wg mnie przy oczywiście dobrze wykonanym dolocie może z 1 KM ci doda no i uważaj na wciskanie w fotel przy ostrym starcie zlosnik2.gif i jeżeli chcesz bawić się w MOCY PRZYBYWAJ to wymaga to wielu innych modifikacji i przy samym filtrze oprócz buczenia z pod maski przy twoim silniku nie odzczujesz różnicy --ale wybór należy do ciebie -pozdro

Napisano

Ja tam mam stożka a założyłem go jak mi pierwszy i ostatni wystrzał rozwalił puszke od filtra... Tak to nie narzekam czy spalanie większe.?? W moim przypadku chyba nie bardzo spalanie benzyny w mieście 7 litrów jazda dynamiczna i 9 litrów gazu. Myśle ze to taki normalny wynik. Ale niestety jak założysz stożka do instalacji gazowej generacji I lub II to konieczna jest zmiana ustawień bo na gazie będzie za dużo powietrza za mało gazu a więc spalanie wzrośnie. Osobiście mam zrobiony dolot i wylot czyli wydech troszke zmodyfikowany i jest ok silnik bardzo żwawy, łądnie ciągnie nawet o 1300obrotów.

Napisano

juz pytalem o to samo i nie bede zakladal takowego filtra - wole zainwestowac w cos innego np alumki jakies smirk.gif... pytalem sie innych znajomych i powiedzieli to samo co tu mi koledzy szanowni powiedzieli - czyli zakladajac sam filtr nic sie nie zmieni poza wygladem pod maska

a tak pytanie na boku astra z oznaczeniem GT miala bodajrze silniczek 1.8 16V a nie 8V - ale oczywiscie jak kazdy homo - ciezko - sapiens moge byc w bledzie

Napisano

A ja tam myśle ze wersja GT moze mieć 1.8 8v ale skrzynia biegów krótsza 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> juz pytalem o to samo i nie bede zakladal takowego filtra - wole

> zainwestowac w cos innego np alumki jakies ... pytalem sie

> innych znajomych i powiedzieli to samo co tu mi koledzy

> szanowni powiedzieli - czyli zakladajac sam filtr nic sie nie

> zmieni poza wygladem pod maska

> a tak pytanie na boku astra z oznaczeniem GT miala bodajrze

> silniczek 1.8 16V a nie 8V - ale oczywiscie jak kazdy homo -

> ciezko - sapiens moge byc w bledzie

Te astroloty 1.8 8V silniki były montowane w okresie wrzesień 1991-sierpień 1994 wersji GT Wiem bo sam taki C18NZ mam.!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.