Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

woda z tłumika

Featured Replies

Napisano

Witam. Jakiś czas temu miałem wymienianą głowicę w mojej atrze C18NZ. Po tej naprawie (ok 2 tygodnie po) zauważyłem że z tłumika pryska mi woda. Pomyślałem że to znowu uszczelka albo głowica (pęknięta do kan. wodnego). Pojechałem do mechanika a on na to że to nie płyn chłodniczy i że mam jeździć i obserwować poziom płynu. Tak też zrobiłem. Narysowałem sobie kreskę na zbiorniczku wyrównawczym i jeździłem. Zrobiłem ok 500-600km - woda raz leciała raz nie - a w zbiorniczku poziom cały czas bez zmian. Pomiaru dokonuję zawsze po nocy (przy zimnym silniku) żeby nie było przekłamań. Skąd ta woda????

Ja celuję w paliwo ze stacji bęzynowej. Wody w baku chyba nie mam. Ostatnio nawet specjalnie wyjeździłem paliwko prawie do ZERA. Posłuchałem też rady paru osób i nalałem 0,25 denaturatu do baku z paliwem żeby związał wodę.

Trasy moję są raz długie, raz krótkie - ale pryskanie z tłumika chyba nie ma z tym nic współnego bo niekiedy przy rozgrzanym silniku też kapie.

Boję się tylko że przy takim stanie rzeczy mój tłumik niedługo będzie przerdzewiały.

dzieki za rady

pozdrawiam

Adrian

Napisano

Woda jest ubocznym produktem spalania.

Jeśli nie ubywa płynu to nie ma się czym martwić.

Napisano

> Woda jest ubocznym produktem spalania.

> Jeśli nie ubywa płynu to nie ma się czym martwić.

Dokładnie... W którymś z wątków obok ktoś pisał że podczas wymiany tłumika końcowego ze starego wyciekło ze 2 litry wody tongue.gif

Gdyby uszczelka faktycznie padała to zamiast kropel wylatujących z rury bardziej alarmujący byłby zapewne biały dymek z rury... hmm.gif

Napisano

> Dokładnie... W którymś z wątków obok ktoś pisał że podczas wymiany

> tłumika końcowego ze starego wyciekło ze 2 litry wody

to ja !

skutek jazdy głównie na krótkich odcinkach i na lpg

> Gdyby uszczelka faktycznie padała to zamiast kropel wylatujących z

> rury bardziej alarmujący byłby zapewne biały dymek z rury...

dokładnie

Napisano

w ostatnim tłumiku jest dodatkowa mała dziurka, ma przez nią wypływać woda. kilka dni temu byłem z wydechem w warsztacie, facet zapytał kto mi ostatnio zakładał tłumik, okazało się że ta dziurka była zaspawana. jej brak skraca żywotność tłumika, przypuszczam, że woda zostaje w środku, ewentualnie odparowuje po jakimś czasie - skutek tłumik szybciej się sypie

Napisano

jak pogonisz samochud na głuzszym odcinku to powinna wyparowac - tak mi sie wydaje???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.