Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A z pneumatyki to jakie narzędzia polecacie

Featured Replies

Napisano

O kompresor w zeszłym roku pytałem, i kupiłem bezolejowego Stanleya z pionowym zbiornikiem  50L. To teraz oprócz malowania i pompowania kół chciałbym go wykorzystać do innych prac. Ponieważ mam do odświeżenia altanę ogrodową to chciałbym ją przeszlifować szlifierką mimośrodową. Wydaje mi się że taka na 125 mm z niedużym poborem powietrza (max 210L/min) byłaby w sam raz. 

Jest tu ktoś co ma doświadczenie? Czy też nie ma co roztrząsać i brać cokolwiek? Max co bym chciał wydać to 200-300 zł.

Z góry dzięki. Pozdro

Edytowane przez skodan

Napisano

Taka mała sprężarka nie uciągnie bączka.

Napisano
  • Autor
Teraz, Cinek napisał:

Taka mała sprężarka nie uciągnie bączka.

No widziałem takie co zużycie powietrza mają na poziomie 60-80 L/min, do 220 jakie max daje sprężarka jeszcze sporo brakuje.

Napisano
1 minutę temu, skodan napisał:

No widziałem takie co zużycie powietrza mają na poziomie 60-80 L/min, do 220 jakie max daje sprężarka jeszcze sporo brakuje.

Widziałem kiedyś jak dwóch mądrali kupiło sprężarkę chińskiej produkcji, 2x2 tłoki, pędzona dwoma silnikami. I...nie uciągnęła bączka.

Albo może inaczej, popytaj wsród znajomych lakierników, może Ci któryś pożyczy na próbę i sam sprawdzisz.

Napisano

zapomnij ugotujesz ten kompresor. Do pneumatyki zbiornik min. 150l , dwa tłoki i wydajność min 350

Napisano
  • Autor
Dnia 12.05.2020 o 21:36, szyman napisał:

zapomnij ugotujesz ten kompresor. Do pneumatyki zbiornik min. 150l , dwa tłoki i wydajność min 350

Ja nie zamierzam szlifować aut do lakierowania, patrząc na parametry to można znaleźć bączka potrzebującego 30-40% wydajności kompresora, więc z do ugotowania powinno być daleko.

No ale zasiałeś ziarno niepewności i może lepiej kupić szlifierkę elektryczną? Jak wypada porównanie pneumatyki z elektryką przy tego typu szlifierkach?

Edytowane przez skodan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.