Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reduktor Tomasetto przy 30 tyś poszedł się ... ?

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Pierwszy raz tutaj pisze, a to dlatego, ze wlasnie dzisiaj zaczely sie moje problemy z gazem. Wczesniej jakos jezdzilam i bylo OK.

Objawy - falowanie obrotow i gasniecie na jalowym. Bylam u gazownika na regulacji. Niestety po ustawieniu wszystkiego i przygazowaniu wszystko sie z powrotem rozjechalo.

Diagnoza gazownika - reduktor sie Pani zepsul. Trzeba wymienic. Koszt 300 zl.

Troche sie zezloscilam, bo co to za g***, ktore po 30 tys sie wysypalo. A gwarancja skonczyla sie 5 tys. km temu frown.gif

Oczywiscie nie dalam za wygrana, podzwonilam po kilku warsztatach, sprawdzilam ceny i wyszlo mi, ze najtaniej moga mi wymienic za 280 zl. Nikt nizej nie zszedl. Regenerowac Tomasetto ponoc sie nie da. Myslalam o kupnie reduktora na wlasna reke - na Allegro koszt zakupu 190 zl z przesylka. Montaz w zakladzie bedzie kosztowal 80 zl, wiec sie nie kalkuluje (istnieje szansa, ze zly kupie, albo jakis walniety czy cos).

Zastanawiam sie co sie stalo, ze padl (jesli to jego wina), bo wszyscy, no prawie, dziwia sie, ze tak wczesnie zakonczyl zywot. Jedni mowia, ze powinien wytrzymac min. 100 tys. km, bo to dobra firma jest, inni, ze to straszne g*** i nigdy nie dozyje 100 kkm. No i badz tu czlowieku madry.

Jeden gazownik od razu zaproponowal wymiane na Lovato, ze niby lepsze. I drozsze - 350 zl.

I teraz moje pytanie. Co radzicie.

1. Brac Lovato, zacisnac zeby i doplacic roznice?

2. Brac Tomasetto i czekac kiedy sie wysypie?

3. Zmienic gazownika, bo ten chyba mnie chce naciagnac - reduktory nie padaja po 30 kkm.

4. Kupic na Allegro reduktor i poszukac kogos kto taniej zamontuje (moze znacie taka osobe?).

5. Inne pomysly, sugestie, spostrzezenia, rady smile.gif

Bede naprawde dzwieczna wink.gif

Jesli to ma jakies znaczenie, zawsze tankuje na BP, nigdy u Pana Wiesia, ktory stoi w szczerym polu i sprzedaje gaz duzo taniej niz markowe stacje.

Auto takie jak w podpisie.

Help! Licze na Was.

Napisano

Skonsultuj objawy z jakimś innym gazownikiem, może potwierdzi a moze nie i znajdzie inna przyczyne niedomagania. Może trzeba by rozebrac reduktor bo sie szlamu mogło nazbierac i wystarczy zwykłe przeczyszczenie. Przy okazji zagladnąłbym do filterka. Podobne objawy może tez dawać usterka attuatora lub po prostu jego zanieczyszczenie.

Napisano

> Witajcie,

> Pierwszy raz tutaj pisze, a to dlatego, ze wlasnie dzisiaj zaczely

> sie moje problemy z gazem. Wczesniej jakos jezdzilam i bylo OK.

> Objawy - falowanie obrotow i gasniecie na jalowym. Bylam u gazownika

> na regulacji. Niestety po ustawieniu wszystkiego i przygazowaniu

> wszystko sie z powrotem rozjechalo.

> Diagnoza gazownika - reduktor sie Pani zepsul. Trzeba wymienic. Koszt

> 300 zl.

> Troche sie zezloscilam, bo co to za g***, ktore po 30 tys sie

> wysypalo. A gwarancja skonczyla sie 5 tys. km temu

> Oczywiscie nie dalam za wygrana, podzwonilam po kilku warsztatach,

> sprawdzilam ceny i wyszlo mi, ze najtaniej moga mi wymienic za

> 280 zl. Nikt nizej nie zszedl. Regenerowac Tomasetto ponoc sie

> nie da. Myslalam o kupnie reduktora na wlasna reke - na Allegro

> koszt zakupu 190 zl z przesylka. Montaz w zakladzie bedzie

> kosztowal 80 zl, wiec sie nie kalkuluje (istnieje szansa, ze zly

> kupie, albo jakis walniety czy cos).

> Zastanawiam sie co sie stalo, ze padl (jesli to jego wina), bo

> wszyscy, no prawie, dziwia sie, ze tak wczesnie zakonczyl zywot.

> Jedni mowia, ze powinien wytrzymac min. 100 tys. km, bo to dobra

> firma jest, inni, ze to straszne g*** i nigdy nie dozyje 100

> kkm. No i badz tu czlowieku madry.

> Jeden gazownik od razu zaproponowal wymiane na Lovato, ze niby

> lepsze. I drozsze - 350 zl.

> I teraz moje pytanie. Co radzicie.

> 1. Brac Lovato, zacisnac zeby i doplacic roznice?

> 2. Brac Tomasetto i czekac kiedy sie wysypie?

> 3. Zmienic gazownika, bo ten chyba mnie chce naciagnac - reduktory

> nie padaja po 30 kkm.

> 4. Kupic na Allegro reduktor i poszukac kogos kto taniej zamontuje

> (moze znacie taka osobe?).

> 5. Inne pomysly, sugestie, spostrzezenia, rady

> Bede naprawde dzwieczna

> Jesli to ma jakies znaczenie, zawsze tankuje na BP, nigdy u Pana

> Wiesia, ktory stoi w szczerym polu i sprzedaje gaz duzo taniej

> niz markowe stacje.

> Auto takie jak w podpisie.

> Help! Licze na Was.

mi tez tomasseto szybko padło, wydałem troche kasy i kupilem LOvato i do dzis wszystko smiga ok , obroty jałowe jak bys wskazowke obrotka przybiła do tarczy nic nie faluje!! Objawy mailem podobne!! teraz mam spokoj! nie warto pakowac kasy w drugi reduktor tomaseto!!

Napisano

> obrotka przybiła do tarczy nic nie faluje!! Objawy mailem

> podobne!! teraz mam spokoj! nie warto pakowac kasy w drugi

> reduktor tomaseto!!

zolta.gifnono.gif nie krytykuj od razu reduktora. A koleżanka spuszczała z reduktora "olej" przez śrubkę co do tego służy?

Napisano

> nie krytykuj od razu reduktora. A koleżanka spuszczała z reduktora

> "olej" przez śrubkę co do tego służy?

ja nie krytykuje mialem to samo a w srodku jak rozkrecilem nawet syfu nie bylo! a uszczelki tak twarde ze hej !! mowie tylko ze nie warto kupowac jeszcze raz tomasetto! to jest tylko moje zdanie kasa i tak jest jej i zrobi co zechce z nia! sorki jak cie uraziłem czyms 20.GIF

Napisano

> kasa i tak jest jej i zrobi co zechce z nia! sorki jak cie

> uraziłem czyms

no ccooooo Ty - nie uraziłeś

bow.gif , ale mam od 2 dni właśnie tomasetto i opinie były prawie zgodne, że to dobra konstrukcja, więc się przesiadłem na niego z Bedini crazy.gif . Może faktycznie nie służy on dobrze w Punto i warto zamienić na Lovato lub coś innego? A może jeździł niedogrzany? Koleżanka sprawdzała, czy się cuś nie zapowietrzyło?

niewiem.gif

Napisano

Tylko i wylacznie LOVATO winner.gif

U brajdaka ma obecnie ok. 140kkm i nadal jest O.K. yay.gif

Takze ze szczerego serca polecam zalozeniu nowego reduktora Lovato, tylko moze postaraj sie znalezc gazownika, ktory zalozyc Ci Lovato za 300zl z montazem. Gazownika kosztuje taki reduktor ponizej 250zl, wiec istnieje szansa ze znajdziesz takiego ktory wstawi za 300.

Napisano

> Jeden gazownik od razu zaproponowal wymiane na Lovato, ze niby lepsze. I drozsze - 350 zl.

Torchę drogo jak na lovato z montażem, zwłaszcza, że nowy kosztuje 220 + przesyłka 11zł.

Poszukaj gazownika, co założy Ci lovato za 300 zł.

Myślę, że to jest dobra cena.

Napisano

> tylko landi i BRC

> 30 tys to i tak duzo !!

na BEDINI zrobiłem 90 kkm. A Bedini to raczej kupa nie reduktor

Napisano

a gdzie kosztuje reduktor + wyminana 350zł?

bo mi ostatnio za regenerację + filt + regulacja zaśpiewali 380zł

Napisano

Polecam Lovato na swoim przejechałem 200 kkm z regeneracją ok 120 kkm, teraz mam Lovtec (czeskie Lovato) na razie wszystko ok.

Napisano

Ja mam też Tomasetto dopiero od 10.05r i wlasciwie to nie moge sie wypowiadac bo zbyt malo przejezdzilem ale moj syn ma w Sc i jest bardzo zadowolony Przed montazem sprawdzilem firme gdzie sie da i raczej pozytywne opinie Pozdrawienia z zamiedzy

Napisano
  • Autor

> A koleżanka spuszczała z reduktora

> "olej" przez śrubkę co do tego służy?

Koleżanka nie jest specjalna ekspertka w sprawach motoryzacji czy samochodowych instalacji gazowych, ale mimo to zadziwia swoja wiedza kazdego mechanika, ktorego spotka na swojej drodze, jednak nie ma odwagi i pociagu do grzebania na wlasna reke w samochodzie. Kolezanka woli zdecydowanie jak robi to fachowiec wink.gif

Bylam u gazownika, grzebal przy nim z pol godziny, az w koncu orzekl, ze reduktor do wymiany. Cos mowil pod nosem, ze go zalewa i ze sie wszystko rozjezdza z powrotem po ustawieniu.

Dzis o dziwo duzo jezdzilam i obroty ani razu mi nie falowaly, co przed ta wizyta u gazownika bylo rzadkim zjawiskiem, prawie na kazdym postoju na swiatlach gasl mi samochod frown.gif Wiec moze on jednak wyregulowal i bedzie chodzil dobrze, tylko mi powiedzial, ze reduktor do wymiany? No nie wiem juz co myslec. Jestem na sobote umowiona z innym gazownikiem, zeby on wydal swoja opinie i ewentualnie wymienil reduktor na Lovato.

Koszt 350 zl z wymiana, regulacja i sprawdzeniem czy to rzeczywiscie to sie sypnelo.

Napisano
  • Autor

> Może faktycznie nie służy on dobrze w Punto i warto zamienić

> na Lovato lub coś innego? A może jeździł niedogrzany? Koleżanka

> sprawdzała, czy się cuś nie zapowietrzyło?

Nie sprawdzalam, powod patrz psot wyzej wink.gif

Jezdzil dogrzany, bo mam komputer, ktory sam przelacza mi na gaz i nie ma w tym mojej ingerencji. Obdzwonilam juz dziesiatki zakladow w Wawie i w wiekszosci uslyszalam, ze Tomasetto to straszny badziew i brawo.gif za to, ze wytrzymal 32 tys., bo jego zywotnosc wynosi od 30 - 40 kkm. Prawie kazdy zaleca zmiane na Lovato co zamierzam uczynic smile.gif

Napisano
  • Autor

> tylko moze postaraj sie znalezc gazownika, ktory zalozyc Ci

> Lovato za 300zl z montazem. Gazownika kosztuje taki reduktor

> ponizej 250zl, wiec istnieje szansa ze znajdziesz takiego ktory

> wstawi za 300.

Najtanszy Lavato na Allegro to 245 zl plus 11 zl przesylka daje 256 zl. Najtanszy gazownik jakiego znalazlam moze mi zamontowac moj reduktor za 80 zl, czyli mamy 336 zl.

Zwazywszy na to, ze musze czekac przynajmniej do wtorku na paczke, istniejace ryzyko kupienia nie takiego jaki potrzebuje to wole pojechac w sobote do zakladu i zrobic to za 350 zl i nie martwic sie o nic. Do tego pomyslalam sobie, ze jak mi wymienia reduktor i okaze sie, ze obroty dalej faluja i nie da sie nic wyregulowac to bedzie ich problem. Zabiora sobie reduktor a mi sie kasa zostanie w kieszeni ewentualnie wymienia mi cos innego. A tak, kupie a potem sie okaze, ze to jednak nie winna parownika i wtedy bede miala kolejny bezuzyteczny drobiazg w domu, ktory pochlonal troche grosza.

Napisano
  • Autor

> Torchę drogo jak na lovato z montażem, zwłaszcza, że nowy kosztuje

> 220 + przesyłka 11zł.

> Poszukaj gazownika, co założy Ci lovato za 300 zł.

Szukalam, ale w Warszawie zaden sie taki nie znalazl. Obdzwonilam pierwsza 10 z googli pod haslem "instalacje gazowe warszawa" i nikt nie zszedl ponizej 80 zl. A poza tym nie widzialam nigdzie Lovato za 220 zl. Chyba, ze mowisz o tym podcisnieniowym, albo tym z kolankami, ktory sie do mojego autka nie nadaje. Ja potrzebuje ten najprostszy, najzwyklejszy.

Napisano
  • Autor

> a gdzie kosztuje reduktor + wyminana 350zł?

> bo mi ostatnio za regenerację + filt + regulacja zaśpiewali 380zł

Dokladnie to diagnoza, wymiana, reduktor i regulacja za 350 zl na Dywizjonu 303, w zakladzie Auto - Wis.

Napisano

> Szukalam, ale w Warszawie zaden sie taki nie znalazl.

Sprubuj jeszcze zadzwonić tu:

Auto-Mixer-Gaz Warszawa ul.Fiszera 14/18 tel.611-93-58, 0-601-966-137 - taka mała hurtownia w Rembertowie.

Ile razy coś u nich kupowałem, to cena zwaliła mnie z nóg - taka mała. Filterki po 5 zł, trójniki po 5-7 zł, przewody gumowe za grosze, mieli też zestaw naprawczy do mojego reduktora.

> A poza tym nie widzialam nigdzie Lovato za 220 zl. Chyba, ze mowisz o tym podcisnieniowym, albo tym z kolankami, ktory sie do mojego autka nie nadaje. Ja potrzebuje ten najprostszy, najzwyklejszy.

W poprzednim poście podałem Ci namiar na taki właśnie reduktor w Siedlcach (odnośnik pod słowem "nowy").

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.