Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto się zna na alarmach? :(

Featured Replies

Napisano

mam problem moj alarm oszalal, zamyka i otwiera drzwi jak przekrece kluczyk w stacyjce, nie zamyka centralnym z pilota, ale uzbraja sie, gdzie moze byc problem? jakies zwarcie? a jak wyjalem bezpiecznik i wlozylem to dzialo sie tak ze ta dioda przy rozbrojonym alarmie palila sie ciagle tylko slabiej niz normalnie a nie powinna sie wcale palic, a z syreny bylo slychac cichutkie wycie, takie prawie nieslyszlane :/ nie wiem co jest, pomozcie gdzie szukac usterki

Napisano

> mam problem moj alarm oszalal, zamyka i otwiera drzwi jak przekrece

> kluczyk w stacyjce, nie zamyka centralnym z pilota, ale uzbraja

> sie, gdzie moze byc problem?

Masz alarm razem z centralnym, czy osobno ? Jeżeli masz osobny sterownik centralnego odłącz alarm i zobacz czy bedzie się uzbrajał jak poprzednio, zamki możesz zprawdzić zamykając kluczykiem przez "Mastera" dzwi kierowcy. W/g mnie padł któryś ze sterowników (zwarcie?). Oczywiście padło samo, nic nie grzebałes ?

Napisano

może chociaż typ alarmu, jakaś nazwa.

Napisano
  • Autor

o ile sie nie myle jest to tx-310, central mam oryginalny a alarm byl dokladany, o ile sie nie myle to jak odlacze alarm to wszystko jest ok, tzn czasami dziala zamykanie w drzwiach kierowcy a czasami musze tym kluczykiem pare razy przekrecic az zalapie. Co do grzebania, to probowalem odkrecic kierownice (ktos moze wie jak ja sciagnac, bo za cholere nie dalo sie po odkreceniu sruby?) i probowalem uderzac mlotkiem w kierownice (alarm byl rozbrojony) i wtedy sie zj.... sick.gif nie wiem dlaczego. Ojciec mowil ze czasami sie zdarzalo ze zamykal drzwi a zamek "odbijal" jutro sie wezme to obejrze co i jak, bo gosc ktory mi zalozyl alarm tak kable poukladal ze szkoda gadac

Napisano

a sprawdz jeszcze zlaczki w drzwiach te w ktorych sa przeprowadzane kable moze sie jedna odkrecila i niema dobrego styku. i jest jeszcze jedna ewentualnosc moga byc silowniki usyfione i niemaja "sily"sie zamknac mialem tak u siebie sciaglem tapicerki popsikalem wd 40 i wrocilo do normy

Napisano

Witam serdecznie !

> mam problem moj alarm oszalal, zamyka i otwiera drzwi jak przekrece

> kluczyk w stacyjce, nie zamyka centralnym z pilota, ale uzbraja

> sie, gdzie moze byc problem? jakies zwarcie? a jak wyjalem

> bezpiecznik i wlozylem to dzialo sie tak ze ta dioda przy

> rozbrojonym alarmie palila sie ciagle tylko slabiej niz

> normalnie a nie powinna sie wcale palic, a z syreny bylo slychac

> cichutkie wycie, takie prawie nieslyszlane :/ nie wiem co jest,

> pomozcie gdzie szukac usterki

Miałem ten sam problem.

Orginalny centralny zamek i dokładany alarm z pilotem.

Okazało się ze problem tkwił w alarmie, tzn jakimś cudem dostała się wilgoć do centralki alarmowej i wilgotne zacieki na płytce drukowanej robiły takie cuda zlosnik.gif po wyczyszczeniu i osuszeniu problem znikł.

Napisano

> o ile sie nie myle jest to tx-310, central mam oryginalny a alarm byl

> dokladany, o ile sie nie myle to jak odlacze alarm to wszystko

> jest ok, tzn czasami dziala zamykanie w drzwiach kierowcy a

> czasami musze tym kluczykiem pare razy przekrecic az zalapie. Co

> do grzebania, to probowalem odkrecic kierownice (ktos moze wie

> jak ja sciagnac, bo za cholere nie dalo sie po odkreceniu

> sruby?) i probowalem uderzac mlotkiem w kierownice (alarm byl

> rozbrojony) i wtedy sie zj.... nie wiem dlaczego. Ojciec mowil

> ze czasami sie zdarzalo ze zamykal drzwi a zamek "odbijal" jutro

> sie wezme to obejrze co i jak, bo gosc ktory mi zalozyl alarm

> tak kable poukladal ze szkoda gadac

Kurcze a moze masz tak jak ja. Mój też zaczął wariować po lekkim stuknięciu centralki alarmu, sam się zamykał i otwierał CZ, nie reagował na pilota (alarm amax czy jakoś tak). Okazało się, że ze starości rozpadły się tranzystory i inne magiczności w środku.

Jeżeli działa OK po odłączeniu alarmu to wina jest po jego stronie.

pzdr

maciek

Napisano

Na początek znajdź centralkę alarmu i posprawdzaj przewody od masy i 12v. To co opisujesz wygląda na typowe niesprawności zasilania. Sprawdż połączenia przewodów od alarmu, często bywa że montażysta nie lutuje połączeń , po czasie to wszystko śniedzieje i są takie efekty jak w Twoim przypadku.

Napisano
  • Autor

montażysta to bardziej sie nie mogl postarac, ale laczenia sa lutowane, ale np w zlaczce w drzwiach kierowcy byl brazowy kabel ktory wygladal jakby niechcacy norem zdjal izolacje i nawet tego nie zaizolowal sick.gif musze dzisiaj przejrzec te kable od zasilania i te od centralnego zamka w progu, bede szukal, a jakies dodatkowe info podam pozniej moze cos sie wyjasni, dzieki za pomoc

Napisano
  • Autor

otóż dzisiaj rozebralem drzwi z przodu, nasmarowalem zamki wyjalem kabelki, wlozylem spowrotem przy okazji nasmarowalem zebatki od szyb i te podnosniki nozycowe i problem w pewnym momencie sam zniknal grinser006.gif nie wiem w sumie jak to sie stalo, ale sie udalo, wniosek prosty - należy asterke dopieszczac cool.gif

a powiedzcie czy silowniki od centralnego zamka da sie jakos nasmarowac? bo u mnie troszke piszcza przy zamykaniu/otwieraniu no.gif

a jeszcze zdjalem oba progi plastikowe zeby zobaczyc czy moze tam cos jest nie tak, a jako ciekawostka musze powiedziec, ze pod lewym progiem a raczej jego oslona znalazlem dosyc gruby szary kabel ktory mial koncowke jak antena do radia, nasuwa sie wiec pytanie czy to jest antena? a jesli tak to dokad idzie kabel ktory jest podlaczony do radia? smirk.gif

Napisano

jaki masz kolego alarm (typ) ? - bo mialem podobny problem przy deszczowej pogodzie. Ni e moglem wylaczyc alarmu - po dwoch dniach naprawilo sie samo !!

Napisano
  • Autor

> jaki masz kolego alarm (typ) ? - bo mialem podobny problem przy

> deszczowej pogodzie. Ni e moglem wylaczyc alarmu - po dwoch

> dniach naprawilo sie samo !!

TX-320 with homologacja grinser006.gif

Napisano

Witam serdecznie !

> jaki masz kolego alarm (typ) ? - bo mialem podobny problem przy

> deszczowej pogodzie. Ni e moglem wylaczyc alarmu - po dwoch

> dniach naprawilo sie samo !!

Niestety już dokładnie nie pamiętam jaki to był alarm bo asterkę sprzedałem jakieś 2 lata temu... ale chyba legenford czy jakos tak cool.gif

Ale jaki alarm by to nie był wilgoć zrobi tą samą robotę smile.gif)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.