Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne zachowanie - Corsa 1,4 LPG

Featured Replies

Napisano

Taki problem. Corsa 1,4 8V

rano odpala idealnie (oczywiście benz.), po nagrzaniu sie do ok 40 stopni przełacza się na gaz. Jadzie ok, równo bez szarpnięć.

Jak postoi godzinkę pod domem i przestygnie, to zanim znów złapie temperatury (żeby sie przełaczyć na gaz) szrpie i zdycha na benzynie.

Co to może być?

Instalacja ze sterownikiem Bingo M.

Napisano

> Taki problem. Corsa 1,4 8V

> rano odpala idealnie (oczywiście benz.), po nagrzaniu sie do ok 40

> stopni przełacza się na gaz. Jadzie ok, równo bez szarpnięć.

> Jak postoi godzinkę pod domem i przestygnie, to zanim znów złapie

> temperatury (żeby sie przełaczyć na gaz) szrpie i zdycha na

> benzynie.

> Co to może być?

> Instalacja ze sterownikiem Bingo M.

Może być zanieczyszczony elektrozawór na reduktorze. Warto go wykręcić i przeczyścić, bo oże przepuszczać gaz gdy się nie domknie do końca.

Napisano
  • Autor

Instalacja jest nowa. ma może 2000 km przejechane, ale panowie od instalacji nie potrafią nic poradzić. Ja też zgłupiałem frown.gif

Napisano

wydaje mi się, że niepotrzebnie masz przełączanie dopiero przy 40 stopniach ustawione w sterowniku

ja mam przy bodajze 18 i obrotach opadających powyżej 2000, fakt że instalka jest nowa ale na razie nie mam takich problemów, a na gaz przy temp. zewnętrznej około powiedzmy -6 przełancza mio sie już po 1 km (nowy termostat) wtedy gdy zapalam zimnego i od razu ruszam

może to nie ma związku z twoimi problemami ale na pewno mniej benzyny by Ci zużywał, a i na reduktor nie powinno to mieć złego wpływu

Napisano

> Instalacja jest nowa. ma może 2000 km przejechane, ale panowie od

> instalacji nie potrafią nic poradzić. Ja też zgłupiałem

Ustaw sobie laptokiem przełączanie tylko obrotami, zrezygnuj z temperaturowego. Jest już dość ciepło i silnik nagrzewa się szybko. Do właściwej i bezawaryjnej pracy parownika (membrany) wystarczy że temperatura płynu chłodzącego jest powyżej zera, więc po uruchomieniu auta i oczyszczeniu szyb delikatnie wyjeżdzaj z domu i może się od razu przełączać na LPG. Jak były tęgie mrozy miałem ustawione przełączanie na +12 stopni, i dużo brał benzynki przez to. Zresztą jak jechałem do roboty rano to czujnik temperatury był owiewany lodowatym powietrzem i nigdy nie pokazał faktycznej temperatury, nawet jak go trochę ogaciłem, i na czas nie przełączał. Już kilka dni jadę bez tego parametru i wskazówka bęzy prawie nie drgnęła. POLECAM cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.