Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Climatronic VW Bora

Featured Replies

Napisano

Witajcie. 

Mam VW Bora z 2002 roku (1.9 TDI). Wszystko pięknie, ładnie, wnętrze zadbane, często sprzątane. Pierwsza rzecz - na parkingu chłodniejszym wieczorem stoi 20 aut i tylko ja mam zaparowane szyby. Jak popada, nawet lekko, to od razu parują wszystkie. 

Druga rzecz - jest szansa, by w climatronicu ustawić ECON (czyli bez klimy) i nawiew na szyby? Unikam jazdy na klimie, bo mimo odgrzybiania, ozonowania, nabijania, i nieprzesadnej temperatury, co użyję, to później gardło mi nawala. Teraz nadchodzi zima i chciałbym sobie włączyć ogrzewanie, najlepiej bez klimy. 

Macie pomysł? Można to zrobić? Jak wy radzicie sobie w zimie?

Napisano

Nie wlaczasz klimy to wilgoc wszedzie. Na poczatku pochlaniacz wilgoci a jak ma byc tanio to zwirek dla kota. Pozniej trzebaby wymienic osuszacz klimy to groszowa sprawa no ale przy okazji trzeba nabic nowy czynnik. W zyciu klimy nie odgrzybialem tak BTW :phi: Poza tym jezdzij caly czas z wlaczona jak komp wykryje za niska temp to i tak klimy nie wlaczy pomimo tego, ze swiatelko na przycisku bedzie wlaczone.

Napisano

Po pierwsze to sprawdź czy nie masz wody pod nogami pasażera.

Zdarza się, że zatykają się odpływy z podszybia i woda wlewa się przez filtr kabinowy. Pod pozostałymi dywanikami też sprawdź.

Kiedy wymieniałeś ten filtr?

Jest szyberdach?

Napisano
  • Autor

W czerwcu robiłem rozrząd, oleje, filtry. Wczoraj znowu olej i filtry. 

Było trochę liści, odpływy też wczoraj wyczyszczone...

Szyberdachu nie mam

Napisano

Pytanie teraz czy przed czyszczeniem one były drożne.

Jest wilgoć na dywanikach czy nie?

W Golf4/Bora był też problem z uszczelnieniem drzwi. To skutkowało również wilgocią pod dywanikami.

Napisano
W dniu 29.10.2020 o 08:01, matysowy93 napisał:

Druga rzecz - jest szansa, by w climatronicu ustawić ECON (czyli bez klimy) i nawiew na szyby? Unikam jazdy na klimie, bo mimo odgrzybiania, ozonowania, nabijania, i nieprzesadnej temperatury, co użyję, to później gardło mi nawala. Teraz nadchodzi zima i chciałbym sobie włączyć ogrzewanie, najlepiej bez klimy.

Przecież masz przycisk do nawiewu na szybę. Jak go użyjesz, a później pykniesz Econ to nie zostanie nawiew na szybie? Miałem B5 FL i tak kojarzę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.