Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprowadzenie samochodu z UE/CH na zlecenie - np. Autotesto

Featured Replies

Napisano

Witajcie. 

Czy macie jakieś doświadczenia z firmą pośredniczącą w zakupie samochodu np. z DE? 

Przeglądam ogłoszenia od jakiegoś czasu jednak sytuacja społeczna nie sprzyja wyjazdom po samochody więc chciałbym by ktoś w moim imieniu zobaczył 2-3 samochody, wskazał najlepszy i przywiózł mi gdzieś do PL - tutaj już go sobie odbiorę, ważne bym nie musiał za granicę po niego jechać. 

Firm świadczących takie usługi jest mnóstwo więc chciałbym kogoś sprawdzonego. 

Jakieś rekomendacje?

Dziękuję. 

Napisano
14 minut temu, samhain napisał:

Jakieś rekomendacje?

Dziękuję. 

Zobacz ile kosztuje takie samo auto w PL vs DE dolicz prowizje i zobacz czy sie oplaca :phi: 

Napisano
  • Autor

Dzięki, że podpowiedziałeś. 

Nie wpadłem na to :ok: ;) 

Napisano
38 minut temu, samhain napisał:

Witajcie. 

Czy macie jakieś doświadczenia z firmą pośredniczącą w zakupie samochodu np. z DE? 

Przeglądam ogłoszenia od jakiegoś czasu jednak sytuacja społeczna nie sprzyja wyjazdom po samochody więc chciałbym by ktoś w moim imieniu zobaczył 2-3 samochody, wskazał najlepszy i przywiózł mi gdzieś do PL - tutaj już go sobie odbiorę, ważne bym nie musiał za granicę po niego jechać. 

Firm świadczących takie usługi jest mnóstwo więc chciałbym kogoś sprawdzonego. 

Jakieś rekomendacje?

Dziękuję. 

Możesz tych ludków popytać. Mają długa historie na YouTube. 

https://youtube.com/c/autazniemieccom

Napisano
8 godzin temu, wujek napisał:

Zobacz ile kosztuje takie samo auto w PL vs DE dolicz prowizje i zobacz czy sie oplaca :phi: 

Tyle, że w pl nie ma takich samych aut. Jak chcesz coś z lepszym wyposażeniem, czy silnikiem, to musi być z zagranicy, bo u nas sprzedawały sie same zaślepki

Napisano
42 minuty temu, blue_ napisał:

Tyle, że w pl nie ma takich samych aut. Jak chcesz coś z lepszym wyposażeniem, czy silnikiem, to musi być z zagranicy, bo u nas sprzedawały sie same zaślepki

Tak bylo 10 lat temu teraz jest o niebo lepiej. No ale na placu u Turka cos sie znajdzie.

Napisano

Indywidualne kupowanie auta z Niemiec raczej nie ma sensu, bo wtedy rzeczywiście zostaje auto z placu od szemranych sprzedawców.

Zwykły kupujący nie ma dostępu do najlepszych ofert.

Komisy gdzie przywożą auta są okupowane przez handlarzy, którzy tam koczują i zaraz zgarniają ciekawe oferty. Wszystko działa pewnie na zasadach gangsterskich, gdzie gonią obcych lub nowych handlarzy ;)

Inną opcją jest pierwszeństwo do ofert przez internet dla stowarzyszonych firm - tak działa firma, którą podałem.

Czasem można trafić coś wystawionego przez prywatne osoby, ale to też raczej lokalni handlarze będą szybsi.

Napisano

https://www.yamamoto.net.pl/

Polecana strona na forum Hondy Accord, możesz tam spróbować, specjalizują się w Japończykach ale widziałem na FB że i BMW ściągali

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo :oki: 

Gwoli ścisłości - nie szukam okazji tylko konkretnego samochodu w konkretnym stanie a to co jest w PL jest z dwóch światów: albo złom albo cena kosmiczna i czekanie na amatora. 

Place u Turków, Serbów i Polaków mnie nie interesują. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.