Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Był taki wątek o jakości paliwa...

Featured Replies

Napisano

...i spalaniu.

Że niby paliwo ze stacji typu "Auchan" jest "be" bo samochody na tych samych trasach palą więcej...no więc...

Wybrałem się ja dziś z Wwy do Grodziska Maz. A2 moim klocem o aerodynamice cegły.

Niedziela, ruch znikomy, brak wyścigów słoni, cały odcinek DO przejechałem na tempomacie ustawionym na 130km/h i wietrze "w twarz" - wynik: 7,2/100

Odcinek Z, przy identycznych warunkach tym razem z wiatrem "w plecy" = 5,8/100.

To tak w kwestii "tych samych" tras i różnic w spalaniu in plus, bo "zalałem paliwo z Auchan".

Napisano
1 minute ago, el_guapo said:

...i spalaniu.

Że niby paliwo ze stacji typu "Auchan" jest "be" bo samochody na tych samych trasach palą więcej...no więc...

Wybrałem się ja dziś z Wwy do Grodziska Maz. A2 moim klocem o aerodynamice cegły.

Niedziela, ruch znikomy, brak wyścigów słoni, cały odcinek DO przejechałem na tempomacie ustawionym na 130km/h i wietrze "w twarz" - wynik: 7,2/100

To tak w kwestii "tych samych" tras i różnic w spalaniu in plus, bo "zalałem paliwo z Auchan".

Na tej samej zasadzie auta na niemieckim paliwie pala mniej, bo zazwyczaj do PL wraca sie z wiatrem ;]

Napisano

Na tej samej zasadzie auta na niemieckim paliwie pala mniej, bo zazwyczaj do PL wraca sie z wiatrem ;]

Warszawa jest w dolinie co dodatkowo komplikuje wyliczenia
Napisano
44 minuty temu, el_guapo napisał:

...i spalaniu.

No jest "be", bo jest z Orlenu, a wiadomo Orlen zabija demokrację 😉 tak słyszałem... 

Napisano
1 godzinę temu, el_guapo napisał:

...i spalaniu.

W ostatnich dniach trochę bardziej wieje. Niech średnia prędkość wiatru będzie 20km/h, to jest tak jakbyś przy bewietrznej pogodzie w jedną stronę jechał 150km/h a w drugą 110km/h. Różnica w oporach do pokonania i w spalaniu bardzo duża.

Napisano

Kontrole jakości paliwa na stacjach benzynowych wykazywały, że na części z nich sprzedawana benzyna miała zaniżoną liczbę oktanową. I jest to drugi, najczęściej kwestionowany parametr.  Może to mieć wpływ na spalanie?

W D dostępna jest również benzyna E10, w NL tylko E10 więc w tym przypadku spalania nie ma co porównywać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.