Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.6 TCe 150 vs 200 - tylko soft?

Featured Replies

Napisano

Cześć,

ponieważ mam słabszą wersję, to temat mnie zainteresował.

Tutaj gość wgrał soft z wersji TCe 200 (z jego poprawkami) i uzyskał 220 KM.

Rzeczywiście te wersje różnią się tylko oprogramowaniem, czy raczej taka operacja skróci żywotność silnika?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Cześć,

też posiadam taką wersję i też się zastanawiałem nad podniesieniem mocy. Co do silnika się raczej nie obawiam skoro fabryka robiła 200 KM ale różnica tkwi jeszcze w hamulcach. 150 KM mają mniejsze tarcze z przodu.

Napisano
12 godzin temu, Alien_SC napisał:

Cześć,

też posiadam taką wersję i też się zastanawiałem nad podniesieniem mocy. Co do silnika się raczej nie obawiam skoro fabryka robiła 200 KM ale różnica tkwi jeszcze w hamulcach. 150 KM mają mniejsze tarcze z przodu.

:) czyli podniesienie mocy może jednak mieć wpływ na długość życia, no nie samego silnika, ale całego samochodu :P

Napisano

to zależy jak będziesz korzystał z dobrodziejstw większej mocy. Jeśli traktujesz to jako zwiększenie bezpieczeństwa (np. skrócenie czasu wyprzedzania) to auto nie ucierpi ale jeśli zaczniesz "frogować" to Talek może nie wytrzymać 🤪

Napisano
1 minutę temu, Alien_SC napisał:

to zależy jak będziesz korzystał z dobrodziejstw większej mocy. Jeśli traktujesz to jako zwiększenie bezpieczeństwa (np. skrócenie czasu wyprzedzania) to auto nie ucierpi ale jeśli zaczniesz "frogować" to Talek może nie wytrzymać 🤪

:)

Pamiętam jak lata świetlne temu pojawiły się w Citroenie wersje VTS :) Saxo VTS czy C4 VTS :)

I doskonale też pamiętam ile ich :) bez przodów :) widziałem na parkingu za ASO Citroena :)

Napisano
1 minute ago, jedrocha said:

:)

Pamiętam jak lata świetlne temu pojawiły się w Citroenie wersje VTS :) Saxo VTS czy C4 VTS :)

I doskonale też pamiętam ile ich :) bez przodów :) widziałem na parkingu za ASO Citroena :)

Ale to byly Hothatche, ktore z zalozenia prowokowaly do zabawy i dynamicznej jazdy.

Taki Talisman to rodzinny dupowoz i czy 150 czy 200KM to w zasadzie bez wiekszoego znaczenia...

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Ale to byly Hothatche, ktore z zalozenia prowokowaly do zabawy i dynamicznej jazdy.

Taki Talisman to rodzinny dupowoz i czy 150 czy 200KM to w zasadzie bez wiekszoego znaczenia...

U niektórych "dziecko w głowie" pozostaje przez całe życie :) niejednokrotnie jestem wyprzedzany i to dosyć dynamicznie  :)  na A czy S przez "rodzinowozy kombi lub SUV" gdy ja mam 160-180 :) także ....

Napisano

A dowiadywałeś się może u Kivi ile taka przyjemność kosztuje? Kusi mnie ta perspektywa.

Napisano
  • Autor
W dniu 27.04.2021 o 10:26, Alien_SC napisał:

A dowiadywałeś się może u Kivi ile taka przyjemność kosztuje? Kusi mnie ta perspektywa.

tak, pisali ze 1500 zł. ok3h.

jakbys sie zdecydowal, to daj znać jak trwałość. moze nam zrobi rabat grupowy?

Napisano
  • Autor
W dniu 26.04.2021 o 08:52, jedrocha napisał:

:) czyli podniesienie mocy może jednak mieć wpływ na długość życia, no nie samego silnika, ale całego samochodu :P

e, to raczej kwestia luzu na eSkach i moze wiekszej lekkosci przy ruszaniu. Do szalenstw to on sie nie nadaje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.