Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy da się wyregulować ...

Featured Replies

Napisano

... Bieg jałowy w parowniku BRC TECNO 100kW.

Wczoraj próbowałem to ustawić i efekt był niezadowalający. Tzn udawało mi się uzyskać oscylacje sondy na jałowym bez jakiegokolwiek obciążenie. Włączenie dmuchawy lub świateł lub wnetylatora chłodnicy powodowało ubożenie mieszanki. Jeśli stroiłem mieszankę na oscylacje przy w/w obciązeniach to po ich wyłączeniu było bogato.

Czy jest to normalne, czy też raczej jest to problem tego parownika? Czy ustawienia krokowca dla b. jałowego mogą coś zmienić? Ustawiałem dość duże zakresy (w porównaniu z wartościami fabrycznymi) +/- 30 kroków i też nie dawało się dobrze zestroić. crazy.gif

Napisano

W moim Lanku (Just na BRC Tecno 100kW) mi się udało...ale u brata (taki sam Lanos z taką samą instalacją) już nie...dokładnie tak jak u Ciebie...na wolnych brak oscylacji - za bogato, pod obciążeniem piękna - idealna oscylacja...zmiana możliwości otwierania się krokowego niewiele zmienia... oslabiony.gif ...z tego wynikałoby, że te reduktory to jakieś takieś niestabilne bywają...no i może być tak, że trafiają się trefne sztuki...

Napisano

> W moim Lanku (Just na BRC Tecno 100kW) mi się udało...ale u brata

> (taki sam Lanos z taką samą instalacją) już nie...dokładnie tak

> jak u Ciebie...na wolnych brak oscylacji - za bogato, pod

> obciążeniem piękna - idealna oscylacja...zmiana możliwości

> otwierania się krokowego niewiele zmienia... ...z tego

> wynikałoby, że te reduktory to jakieś takieś niestabilne

> bywają...no i może być tak, że trafiają się trefne sztuki...

Kryza w dolot.

Napisano

> Kryza w dolot.

Ale jak? Mikser jest 30mm, jak go jeszcze zduszę, to już chyba nie pojedzie... oslabiony.gif

Napisano

> Ale jak? Mikser jest 30mm, jak go jeszcze zduszę, to już chyba nie

> pojedzie...

Albo dobre obroty, albo jazda.

Możesz sobie jeszcze zrobić obciążnik albo sprężynkę na klapce przeciwwybuchowej

Napisano

Panowie, sprobujcie w sposob nastepujacy:

1. ustawcie duze zakresy krokowca na jałowym i obciazeniu, tak ok 50, moze byc nawet 100

2. Sprawdzcie przy ilu oscyluje krokowy na obciązeniu, tzn przy jakiej sredniej, np. wokół 90 przy obciązeniu, a wokół 50 na jałowym.

3. przeniescie restet na srodek pomiedzy tymi wartosciami, z przykładu to bedzie 70

4. zmiencie zakresy krokowca spowrotem na minimalne, ktore pozwola uzyskac oscylacje sondy, czyli 30 w gore i 30 w dol, dla przykladu. Powinno dobrze dzialac.

Ja tez tak mam z tym parownikiem, tylko akurat z moim dolotem i mikserem Rybackiego ta roznica pomiedzy jałowym, a obciazeniem jest niewielka, dlatego silniczek nie potrzebuje wielu krokow.

Napisano

> że te reduktory to jakieś takieś niestabilne

> bywają...no i może być tak, że trafiają się trefne sztuki...

U mnie też gazownik nie umial ustawic - ciagle ustawial tak, ze silnik musial sie niezle rozgrzac zeby poprawnie pracowalo.

mnie sie udalo tak ze, oscylacja na wyzszych, ale mocno bogato na jalowym - az smierdzialo troche gazem.

W koncu gazownicy zmienili reduktor na BRC AT90E (ponoc wieksze membrany przez to stabilniejsza praca reduktora) i jest ok.

Mnie sie wydaje ze Tecno tez da sie ustawic (moze sposob kolegi esselite albo marasa77 bedzie dobry) - tyle ze instalacje mam na gwarancji i gazownicy poszli latwiejsza droga widocznie.

Zobacze jak sie bedzie sprawowac bo reduktor dopiero ma 2 dni smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.