Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z lakierem i lakiernikiem

Featured Replies

Napisano

Cześć

W poniedzialek odalem auto do lakiernika mial zrobic lewy blotnik < bo byl zarysowany > dach bo od slonca sie zrobil nieladny > no i przy baku wyszla rdza. Wczoraj bylem po odbior a dizs w sloncu doznalem szkou bo malowane elamenty roznia sie od reszty < sa ciemniejsze i sie rzucaja odrazu w oko > angryfire.gif pojechalem pytam sie skad wziol ten lakier a on mi mowi ze z grila - bo podobno z taktad sie dobiera lakier... nie mam juz nerw.... A orginalny lakier to W sloncu ciemna zielona perla a w pochmorne dni to wydaje mi sie ze jest ciemno granatowy, Jak wyrownac lakier na elementach? Co da sie to wyrownac jakas polerka? doradzcie mi co mam zrobic bo chyba musze malowac cale auto cos mi sie wydaje. Gdzie jest jakis tani dobry zaklad lakierniczy pod lodzia lub w lodzi. Bo juz u pana "edzia" nie bede juz nic robil angryfire.gif

Napisano

A może specjalnie położył minimalnie ciemniejszy żeby się po jakimś czasie na słońcu ułożył i trochę przybladł? Bo już nie raz widziałem jak ludzie chwalili lakiernika jak to im perfekcyjnie lakier dobrał a za m-c mieli elementy malowane jaśniejsze od tych fabrycznych sick.gif

Napisano
  • Autor

hmmm... cos mi sie nie che wierzyc ze moze sam lakier sobie tak wyblaknac... bo wydaje mi sie ze jest duzo bardziej ciemniejszy od orginalu:/

Napisano

> hmmm... cos mi sie nie che wierzyc ze moze sam lakier sobie tak

> wyblaknac... bo wydaje mi sie ze jest duzo bardziej ciemniejszy

> od orginalu:/

tez tak kiedys mialem, lakiernik ktory to malowal powiedzial ze lakier metalik nie zmieni juz swojego koloru, wiec nie pozostaje nic innego jak tylko pomalowac jescze raz. ale powiem Ci ze ciezko jest dobrac metalika, a perle to juz calkiem, zobacz ile jezdzi kolorowych aut po miescie smile.gif ale wiem co czujesz, mnie tez to by wkurzalo.

Napisano

> tez tak kiedys mialem, lakiernik ktory to malowal powiedzial ze

> lakier metalik nie zmieni juz swojego koloru, wiec nie pozostaje

> nic innego jak tylko pomalowac jescze raz. ale powiem Ci ze

> ciezko jest dobrac metalika, a perle to juz calkiem, zobacz ile

> jezdzi kolorowych aut po miescie ale wiem co czujesz, mnie tez

> to by wkurzalo.

Witam. Ja tez mam odcień na całej prawej stronie , był kiedys tez malowany w słonu niema różnicy ale bedzie poprawka +klapa a kolor złółty

---------------

Astra 95r 1.6 16V HB

157kkm biglaugh.gif

Napisano

To dziwne co piszecie , bo ja jako handlujaqcy autami wiele razy oddaje auto do lakiernika , ale mój lakiernik zawsze mi mówi tak , (nie przywoz mi aut malowanych akrylem ! ) metalic owszem perła i tez , ale akryl ?? nie chce tego mi malowac . chyba ze całe auto !

Powiem jeszcze tak , ze pomaluje mi drzwi do połowy w pionie , i nie poznacie , wiec dziwi mnie to co piszecie , to co lakiernik pomaluje , to jzu zostanie , zadne słonce tego nie zmieni , ale , jak sie maluje błotnik pzredni to lakiernik musi zrobic pzrejscie na dzrwi i na przednią maskę samochodu , jak bowiem pomaluje sam błotnik to zawsze widac bedzie ! tak bynajmniej mój lakiernik maluje .Zas ja .... jestem zadowolony

Poprostu zle dobrał ci lakier . Ja malowałem tym oryginalnym kameleonem olowskim astre z 94 roku , bo wymieniane były reparaturki , (to ten kolor co w słoncu jest zielony ciemno a pod innym kontem fioletowy , a jak nie ma słonca to ciemno niebieski ....i powiem wam nie ma ruznicy , nic nie widać , notabene jzu ja spzredałem !!

wiec da sie !!!

Napisano

> To dziwne co piszecie , bo ja jako handlujaqcy autami wiele

> razy oddaje auto do lakiernika , ale mój lakiernik zawsze

> mi mówi tak , (nie przywoz mi aut malowanych akrylem ! )

> metalic owszem perła i tez , ale akryl ?? nie chce tego

> mi malowac . chyba ze całe auto !

> Powiem jeszcze tak , ze pomaluje mi drzwi do połowy w pionie

> , i nie poznacie , wiec dziwi mnie to co piszecie , to co

> lakiernik pomaluje , to jzu zostanie , zadne słonce tego

> nie zmieni , ale , jak sie maluje błotnik pzredni to

> lakiernik musi zrobic pzrejscie na dzrwi i na przednią

> maskę samochodu , jak bowiem pomaluje sam błotnik to

> zawsze widac bedzie ! tak bynajmniej mój lakiernik maluje

> .Zas ja .... jestem zadowolony

> Poprostu zle dobrał ci lakier . Ja malowałem tym oryginalnym

> kameleonem olowskim astre z 94 roku , bo wymieniane były

> reparaturki , (to ten kolor co w słoncu jest zielony

> ciemno a pod innym kontem fioletowy , a jak nie ma

> słonca to ciemno niebieski ....i powiem wam nie ma

> ruznicy , nic nie widać , notabene jzu ja spzredałem !!

> wiec da sie !!!

no mi tak spaprali szkoda astry juz byłem u lakierasa i policzył mi za cała prawa strone +lewy błotnik tył i przód wychodzi stary szpachel chyba . jakies przetarcia ,+ klapa tył 900zł yikes.gif

a jeszce raczej pojezdze co wsadze to wiedze bynajmniej.pozdr.

-------------------

Astra 95r 1.6 16v Hb

157kkm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.