Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilne! Nie mogę odkręcić pompy w zmywarce Beko

Featured Replies

Napisano

Położyłem zmywarkę, odkręciłem spod, znalazłem pompę i nie chce się odkręcić. Na filmiku idzie bez problemu. Czy tutaj jest j16440574115202225738237773821790.jpg.386ad8ba6f0143db0344c790b9d47df3.jpgeszcze jakieś zabezpieczenie?

Napisano

Patrząc na zdjęcia pompy i miejsce jej montażu w całym zespole "pompowym" to obstawiałbym te dwa zaznaczone miejsca. Nie robiłem tego nigdy ale może da się ją obrócić wzdłuż osi wirnika i wtedy zejdzie?

https://north.pl/karta/pompa-odplywowa-do-zmywarki-beko-1748200100,706-GC-0657.html

https://www.bekoczesci.pl/bk/czesci-agd/5-zbiornik+pompy+do+zmywarki+beko+din28433-|715897;KL62179748/

1735557667_Beztytuu.png.18bcaf01626b4780bedaaf3001bbfff3.png

Edytowane przez HerrMajki

Napisano

Zobacz tutaj minuta 1:20 jak zakłada. W ten sam sposób tylko odwrotnie powinna się odkręcić.

Napisano
  • Autor

Jest częściowy sukces. Udało mi się to odkręcić. Z tyłu był jeszcze jeden zaczep.  W środku niestety nie było niczego co mogło ją zablokować. Poskładałem wszystko do kupy, podłączyłem i wywaliło bezpiecznik. Podsuszylem suszarką przewody i zrobiłem krótki program. Przy odpompowaniu wody coś trochę strzelało.

Chciałem zrobić normalne pranie i wywaliło bezpiecznik. Wycieków brak.

Poczekam do jutra, może przeschnie i pójdzie.

Napisano

Kup nową pompę to nie duży koszt, a przynajmniej będziesz wiedział czy to wina pompy jeśli nie chcesz magika wołać.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 14.02.2022 o 09:20, aniqwerty napisał:

Osuszylem przewody suszarka i dziadka bez problemu.

No i na przyszłość - nie kupuj więcej tego tureckiego szajsu. 

Beko i niestety Amica nadal odstają jakościowo od reszty popularnych marek w zakresie AGD.

Napisano
2 godziny temu, Jaruga napisał:

Beko i niestety Amica nadal odstają jakościowo od reszty popularnych marek w zakresie AGD.

Rozbierałem jakiś czas temu pralkę Beko, nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak ostrymi krawędziami wytłaczanych blach. Złapałem tylko odruchowo za wytłoczkę i dwa palce rozcięte, z czego jeden naprawdę konkretnie. Niby nic takiego bo kogo interesuje co jest w środku pralki ale takimi szczegółami producent sobie "pracuje" na opinie o nim.

Napisano
22 godziny temu, Jaruga napisał:

Mam zmywarkę Amica 10 lat. Nie ma reguły. 

Napisano
4 godziny temu, sdss napisał:

Ja też. powinna juz kilka razy na złomie wylądować, niestety mam jakiś imperatyw do naprawiania jej.

Napisano
5 godzin temu, sdss napisał:

Wtedy moze jeszcze była produkowana w kraju a teraz (w zasadzie od ładnych paru lat) Amica wszystko produkuje (zleca produkcję) w Chinach i Turcji:hmm:

• 11 miesięcy później...
Napisano
W dniu 5.02.2022 o 16:36, aniqwerty napisał(a):

Jest częściowy sukces. Udało mi się to odkręcić. Z tyłu był jeszcze jeden zaczep.  W środku niestety nie było niczego co mogło ją zablokować. Poskładałem wszystko do kupy, podłączyłem i wywaliło bezpiecznik. Podsuszylem suszarką przewody i zrobiłem krótki program. Przy odpompowaniu wody coś trochę strzelało.

Chciałem zrobić normalne pranie i wywaliło bezpiecznik. Wycieków brak.

Poczekam do jutra, może przeschnie i pójdzie.

Mam ten sam problem i nie mogę odkręcić tego elementu... Gdzie jest niby ten zaczep z tyłu?

• 3 tygodnie później...
Napisano
Wtedy moze jeszcze była produkowana w kraju a teraz (w zasadzie od ładnych paru lat) Amica wszystko produkuje (zleca produkcję) w Chinach i Turcji:hmm:
Miałem Beko zmywarkę właśnie chyba z tych lat, co jeszcze nie była robiona w CHRL, chodziła z 10 lat bez soli, bo kontrolka się nie zaświecała, także o temacie zapomniałem, tabletka i nic więcej. Wodę mamy miękką, ale i tak pompę po takim czasie trafiło. Teraz żałuję, że nie wymieniliśmy samej pompy, bo kupiliśmy znów Beko za 1000zł i nawet czasu pracy nie pokazuje, soli pilnuje jak oka w głowie i co z tego, jak chyba po 5ciu miesiącach pompa miała z 1.5mm luzu na ośce.[emoji3] Ale na gwarancji wymienili i już z 1.5 roku chodzi, chociaż czasem całej wody po myciu nie wypompowuje.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka