Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nakrętki do alu w sc abarth.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem poszukuje nakretek do sc abarth. Nie wiem jaki zamiennik zastosować (oryginal w ASO 46532803 kosztuje 16 PLN za sztuke...) kupilem juz szpilki ( 3 PLN sztuka hehe) DEV kazał zajrzeć do "FABORY" na lutyckiej w Poznaniu.

Moze ktoś mial podobny problem. Nie wiem tez czy przypasuja zabezpieczenia McGard 24152 ktore są na Allegro za 59 PLN (sklep 119 PLN). Kupiłbym na Allegro nakretki ela sam juz nie wiem...

Napisano

nie wiem czy chodzi ci o zwykle nakretki czy o tzw. zabezpieczające niewiem.gif

jesli szukasz zwyklych to u kazdego większego wulkanizatora dostaniesz za 3-4 zl za sztuke. niech ci dobiorą do szpilki( chyba rozmiar 1.25 jesli dobrze pamietam- moge jutro sprawdzic bo mam takie do zimówek)

jesli mówisz o zabezpieczających to nie wiem. mam serie smirk.gif

Napisano
  • Autor

Nie nie spox chodzi mi o te zwykłe mam juz 8 sztuk od kolegi z kącika i potrzebuje jeszcze 8 ale te w ASO sa cholernie drogie wiec chyba kupie cołość nową (aby były równe) tak jak mówisz u porządnego wulkanizatora lub w sklepie z alusami. Pozdro (chyba że sprzedasz mi swoje...hehe pozdro.

Napisano

przelicze czy mi nie zginęly- bo mam zabezpieczajace- to moze i pozbędę sie 4 sztuk.

Napisano

To ja się podłączę do pytanka....Jak chce dać dystans ok 10 może 12 mm i do tego szpilki to jak to rozwiązać? Wiem że np przy 20mm dystansie są wtapiane/wspawane szpilki a jak to jest przy dystansie 10 i 12 mm? Jak zamontowac szpilki?

Napisano

seryjnie są po prostu wkręcane smile.gif

Napisano

> seryjnie są po prostu wkręcane

Ale jak wkręcane? Najpierw przychodzi dystans i potem wkręcam szpilkę i na to alu a potem nakręcam nakrętkę? Czy jak bo nie bardzo wiem o co kaman hmm.gif

Napisano

musisz widzieć jak wyglada szpilka. najpierw ją wkręcasz w bęben/tarczę. potem nakładasz dystans(z przodu są 2 -grubszy z alu i cieńszy stalowy). dokręcasz śrubki kluczem 12. potem kolo i nakretki.

szpilka ma hmm powiedzmy kolnierz na który pasuje klucz 17 i w taki sposób dokręcasz ja do poziomu tego kolnierza. w dystansie jest natomiast wybrany material, zeby ów magiczny kolnierz(czy jak to zwał) nie przeszkadzał dystansowi dotknąć cała powierzchnią do tarczy niewiem.gif nie wiem jak to inaczej opisać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.