maki99 Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 Cześć. Mam problem od dłuższego czasu ze sprzęgłem, a mianowicie chodzi o to że czym dłużej i czym bardziej eksploatuje sprzęgło jak jadę w korku tym bardziej skrzypi i delikatnie się zacina przy wolniejszym opuszczaniu sprzęgła. A w letnie dni gdzie auto postoi na słońcu jest tragedia, skrzypi o wiele głośniej i coraz częstsze mam uczucie zacinającego się sprzęgła. Zastanawiałem się czym to może być spowodowane ale może ktoś mi doradzi w tej kwestii. Linka sprzęgła jak i łapa była smarowana WD40, przez dosłownie chwilę było dobrze a potem problem znowu wrócił. Sprzęgło było wymieniane ponad rok temu, zrobione zostało ok.12tyś KM na tym sprzęgle maksymalnie. Suzuki swift 1.3 Benzyna 2009r. *Na marginesie dodam że w nocy przeważnie problem ustępuje. Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghost2255 Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 WD40 nie służy do smarowania. Działa dokładnie jak opisałeś-pomaga na chwilę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojnik Posted April 27 Share Posted April 27 Może linka się zaciera w pancerzu, stad WD40 na chwile pomaga.... Bardzo nie fajne jak pęknie w nieoczekiwanym momencie - przerabiałem to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts