Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak zaaranżować komórke lokatorską ?

Featured Replies

Napisano

Ma ktos jakies pomysly ?

Pow ok 5,25m2

image.png.a6e66b8f4c6331f054cfee5482feaa6f.png

Napisano

Ale to trochę zależy od tego co chcesz trzymać - inaczej jak drobiazgi (regały) inaczej jak rowery.

Ja tam buduję regały (właściwie zabudowę na wymiar) z surowej płyty meblowej (najtaniej), ale ja to truskawki cukrem posypuję 😜

Ja tylko polecam obniżenie sufitu - w sensie zrobić zabudowę tak, aby można było swobodnie chodzić w pozycji wyprostowanej, a powyżej duży schowek podsufitowy z klapami dostępowymi. W takim schowku dobrze upychają się gabaryty typu narty, meble turystyczne, etc. Oczywiście i drobiazgi. Mam już tak w dwóch piwnicach.

Tu jeszcze, jeżeli to możliwe - warto przesunąć wejście na środek, tak aby obie strony zabudować w "Lkę". bo na tą chwilę to wygląda, jakby była długa "kiszka" z wejściem z jednej strony.

To co jeszcze mogę polecić, to wklejenie w regały oświetlenia LED. Teraz taśmy zwykłe są tanie, a łatwiej coś szukać w zakamarkach półek niż grzebać zasłaniając samym sobą górne światło.

Napisano
  • Popularny post

image.png.a49c31835f57b9b8d03d084b283e908d.png

Napisano
W dniu 6.05.2022 o 11:53, PawelWaw napisał:

Ma ktos jakies pomysly ?

Pow ok 5,25m2

ja bym zasunął na całej ścianie szyny na system półkowy. Będziesz miał możliwość aranżacji i przestawiania półek. Zamierzasz jakoś te prześwity zasłonić ?

650594_3.jpg

Napisano
  • Autor

wlasnie, nad przeswitami sie zastanawialem, jakies sensowne rozwiazanie ? tylko nie plyta OSB 😄

Napisano
9 minut temu, PawelWaw napisał:

wlasnie, nad przeswitami sie zastanawialem, jakies sensowne rozwiazanie ? tylko nie plyta OSB 😄

Ta blaszka z puszek po konserwach nie dźwignie OSB ;). Kup HDF 3 mm w arkuszach (popularna pilśnia/dykta).

Napisano
  • Autor
26 minut temu, s_krzychu napisał:

Ta blaszka z puszek po konserwach nie dźwignie OSB ;). Kup HDF 3 mm w arkuszach (popularna pilśnia/dykta).

A jak ja przytwierdzić do tej blachy z puszek ? :)

Napisano
37 minut temu, PawelWaw napisał:

A jak ja przytwierdzić do tej blachy z puszek ? :)

A to już jak stryjenka uważa. Najprościej i "usuwalnie" - otwory w HDF + trytytki obejmujące blaszki.

Możesz dać blachowkręty, ale musiałbyś celować w poziome profile, które od tej strony są dosyć wąskie. Ale to ogarnialne.

Ja akurat robiłem z takiej dykty "plecy" regałów - bo zabudowywałem zarówno ścianę betonową jak i od strony "płotu".

obraz.png.10c4f428aea497aba878dedb89a9f636.png

Musiałem tylko zadbać o to, aby było dojście do tych fragmentów półek, które są "w rogach"

Napisano
wlasnie, nad przeswitami sie zastanawialem, jakies sensowne rozwiazanie ? tylko nie plyta OSB [emoji1]

Może agrowłóknina?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Napisano
  • Autor
6 minut temu, bergerac napisał:

Może agrowłóknina?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

plus trytytki albo jakis klej i moze by dalo rade.

Napisano

Może nity zrywalne

Napisano
11 godzin temu, PawelWaw napisał:

plus trytytki albo jakis klej i moze by dalo rade.

Imo najlepsze rozwiązanie. Ja bym zrobił takie płachty agrowłókniny i do tego cienkie listewki, do których agro przywalisz takerem, a listewki na tyrtyrki. 

Byś mieszkał w Toruniu to byśmy ogarnęli kiedyś przy browarze :)