Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trasy Off roadowo/turystyczne

Featured Replies

Napisano

Znajomy pokazał mi poniższą stronę

https://www.slademwierzb.pl/

Fajne trasy po mazowieckiem.

Znacie podobne strony ?

Lub wszelkie inne żródła tras gdzie można najlepiej rodzinne trochę pojeździć i coś po drodze zobaczyć.

Z mojego punktu widzenia lokalizacyjnie pogranicze łódzkiego i mazowieckiego

Napisano
Znajomy pokazał mi poniższą stronę
https://www.slademwierzb.pl/
Fajne trasy po mazowieckiem.

Znacie podobne strony ?
Lub wszelkie inne żródła tras gdzie można najlepiej rodzinne trochę pojeździć i coś po drodze zobaczyć.

Z mojego punktu widzenia lokalizacyjnie pogranicze łódzkiego i mazowieckiego
Wikiloc znasz?
Napisano
  • Autor
25 minut temu, s_krzychu napisał:
49 minut temu, Marko33 napisał:

Wikiloc znasz?

Nie, już patrzę co to

Edit: założyłem konto, przeglądam

Pierwsze spostrzeżenia: pierwsze trasy jakie znalazłem w okolicy prowadzą lokalnymi asfaltowymi drogami, trasy bez żadnego komentarza czy choćby jednego zdjęcia.

Mówię tylko o tych w najbliższej okolicy

Edytowane przez Marko33

Napisano

Nie, już patrzę co to

Edit: założyłem konto, przeglądam
Pierwsze spostrzeżenia: pierwsze trasy jakie znalazłem w okolicy prowadzą lokalnymi asfaltowymi drogami, trasy bez żadnego komentarza czy choćby jednego zdjęcia.
Mówię tylko o tych w najbliższej okolicy

Tak, jest sporo "przypadkowych", ale można też znaleźć ciekawe rzeczy. Wszystko zależy od autora trasy.
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Wikiloc jest loteryjny - są trasy fajne, takie overlandowe, ale jest też sporo słabych asfaltowych albo nieprzejezdnych (zagrodzone), biegnących przez prywatne posesje i lasy. Kiedyś jechaliśmy takimi trasami i zdarzały się następujące kwiatki:

- koleiny po Patrolach na głębokość kalosza z cholewką

- droga przez łąki, jedziemy tak około 4km, zaczyna się zagajnik, a w nim po 50m za zakrętem zamknięta brama

- droga przez pastwisko poprzegradzana pastuchami elektrycznymi, jedziemy na satelitę wzdłuż pastucha i dojeżdżamy do asfaltu, tylko trzeba jeszcze jakoś pokonać głęboki przydrożny rów

Ostatecznie przestałem korzystać z tego źródła i teraz sam komponuję trasy w oparciu o zdjęcia satelitarne z geoportalu i nanoszę to na mapę za pośrednictwem web planner od Locusa: https://web.locusmap.app/pl/ tam ustawiam parametry na trasę MTB, żeby po polnych drogach sam dociągał ślad do ścieżki. Później eksport do pliku GPX i jazda w nawigacji Locus na telefonie. Asfaltów się nie uniknie niestety - czasem to nawet blisko połowa trasy, ale w takim otoczeniu żyjemy, że dużo dróg, nawet prowadzących do kilku lichych chałup jest wyasfaltowana.

W załączniku masz przykład takiej trasy, nie do końca legalnej, bo lasy itp. i też zdarzają się babole jak most, którego już nie ma i jest tylko kładka dla pieszych.

Tomaszów - Bałtów.gpx

Edytowane przez zejk

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, zejk napisał:

Wikiloc jest loteryjny - są trasy fajne, takie overlandowe, ale jest też sporo słabych asfaltowych albo nieprzejezdnych (zagrodzone), biegnących przez prywatne posesje i lasy. Kiedyś jechaliśmy takimi trasami i zdarzały się następujące kwiatki:

- koleiny po Patrolach na głębokość kalosza z cholewką

- droga przez łąki, jedziemy tak około 4km, zaczyna się zagajnik, a w nim po 50m za zakrętem zamknięta brama

- droga przez pastwisko poprzegradzana pastuchami elektrycznymi, jedziemy na satelitę wzdłuż pastucha i dojeżdżamy do asfaltu, tylko trzeba jeszcze jakoś pokonać głęboki przydrożny rów

Ostatecznie przestałem korzystać z tego źródła i teraz sam komponuję trasy w oparciu o zdjęcia satelitarne z geoportalu i nanoszę to na mapę za pośrednictwem web planner od Locusa: https://web.locusmap.app/pl/ tam ustawiam parametry na trasę MTB, żeby po polnych drogach sam dociągał ślad do ścieżki. Później eksport do pliku GPX i jazda w nawigacji Locus na telefonie. Asfaltów się nie uniknie niestety - czasem to nawet blisko połowa trasy, ale w takim otoczeniu żyjemy, że dużo dróg, nawet prowadzących do kilku lichych chałup jest wyasfaltowana.

W załączniku masz przykład takiej trasy, nie do końca legalnej, bo lasy itp. i też zdarzają się babole jak most, którego już nie ma i jest tylko kładka dla pieszych.

Tomaszów - Bałtów.gpx 334 kB · 1 pobranie

Bardzo fajna ta trasa - może kawałek wykorzystam

Jak masz jakieś może w moją stronę z Tomaszowa (czyli w stronę Rawy/Skierek) to byłbym wdzięczny 🙂

Napisano

Nie mam tras na północ.