Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łożysko McPersona??

Featured Replies

Napisano

Otóż jak kręce kierownicą czy to w lewo czy wprawo to słychac z lewej strony takie Pum Pum Pum, najpierw myślałem ze to przegub ale okazalo sie ze to lożysko na McPersonie (to co w silniku wystaje) . I tearz mam pytanie do kolegów - czy zazwyczaj siada samo łożysko i wtedy robi takie wlasnie PUM PUM PUM smile.gif czy rownież ta poduszka co jest przy łozysku - bo nie wiem czy tez ja kupować ! Samochód bedzie robiony w sobote dopiero a teraz kompletuje cześci - a taka poducha podobno ze 90 zł kosztuje i nie wiem czy brać skoro moze byc niepotrzebna

Napisano

Lozysko jest osobnym elementem. Poduszke wymieniasz jak jest wizualnie spekana i wybita. Z 4Maxa kosztuje okolo 42zeta, ja jednak zdecydowalem sie na Lemfordera za okolo 70zeta

Napisano

Wymieniałem kpl, z Bilstein'a kosztował właśnie ok 90zł i nie było samych łożysk. Samo łożysko kosztowało ponad 20zł.

Wiem że sporo osób wymieniało tu same łożyska, ale jak robiłem już łożyska, to zrobiłem też te poduchy i wiem że mam spokój na pare lat, a mechanik zarobi tylko raz wink.gif

Pozdr

Napisano
  • Autor

> Lozysko jest osobnym elementem. Poduszke wymieniasz jak jest

> wizualnie spekana i wybita. Z 4Maxa kosztuje okolo 42zeta, ja

> jednak zdecydowalem sie na Lemfordera za okolo 70zeta

Ta tzw. poducha to taki czrny kawał blachy z dwiema srubami po bokach ? czy tak?

Napisano

> Ta tzw. poducha to taki czrny kawał blachy z dwiema srubami po bokach

> ? czy tak?

Tak, w srodku ma jeszcze odlew gumowy bo musi jakos amortyzowac uderzenia wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak, w srodku ma jeszcze odlew gumowy bo musi jakos amortyzowac

> uderzenia

Na mojej żadnej gumowej uszczelki czy gumy nie ma frown.gif

Napisano

> Na mojej żadnej gumowej uszczelki czy gumy nie ma

Obejrzyj i pomacaj dobrze to zobaczysz ze jest tam guma wink.gif

Napisano
  • Autor

> Obejrzyj i pomacaj dobrze to zobaczysz ze jest tam guma

Wg mnie nie ma - to jest jeden stop blachy czarnej nic innego nie moge wyczuc nawet gdymy chciał 275123014-zielony.gif

Napisano

> Wg mnie nie ma - to jest jeden stop blachy czarnej nic innego nie

> moge wyczuc nawet gdymy chciał

Jak nie ma jak jest 270751858-jezyk.gif

277097089-pod008.JPG

post-19699-14352471679289_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Jak nie ma jak jest

Aż zaraz pójde ja jeszcze raz obmacac hehe.gif

Może faktycznie przeoczyłem ! Wieczorem sprawdze bo jak nie ma to jade jutro wymieniać

Napisano

> Aż zaraz pójde ja jeszcze raz obmacac

> Może faktycznie przeoczyłem ! Wieczorem sprawdze bo jak nie ma to

> jade jutro wymieniać

Jakby tej gumy nie bylo to juz bys jezdzil lowriderem biglaugh.gif a gorna czesc amorka wyszla przez maske 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Jakby tej gumy nie bylo to juz bys jezdzil lowriderem a gorna czesc

> amorka wyszla przez maske

Ale ja to co na zdjeciu pokazałes to dopiero dzis kupilem - i wlasnie o to chodzi ze na tym nowym tej gumy nie widzalem

Napisano
  • Autor

> Jak nie ma jak jest

Oczywiście miałes racje! Wymacałem i jest ta guma - ale tak wyglądała jakby to była blacha smile.gif Ale jest i juz mi lepiej - ciesze sie ze dobra częśc kupiłem

Napisano
  • Autor

I już jestem po wymianie łożyska i poduchy. Jak ulga - nic nie puka - po prostu ciszaaaaa .

Napisano

to ja sie dołoże do pytania,ile może kosztować amorek ,poducha i łożysko i jakiej firmy najlepiej(pytałem o orginały w ASO i chyba ich poj......... mlot.giftakie mają ceny),bo o amorkach wiem od dawna że sie skończyły,a że ostatnio sie poducha odezwała to czas to zrobić ,i przy okazji łożysko bo wiele nie kosztuje,i w sumie obie strony pasuje

Napisano

Kiedys też mi pukało i co się kazało - fachowiec który wymieniał mi amorki z jednej strony żle założył łożysko , efektem tego była pęknięta sprężyna sciana.gif

Napisano

> Jakby tej gumy nie bylo to juz bys jezdzil lowriderem a gorna czesc

> amorka wyszla przez maske

A nie wiecie jaki moze byc koszt robocizny za wymiane poduszek?? bo mam juz zakupioe poduchy ale sam nie bede sie brał bo sasiad mi odradził ta operacje smile.gif

Napisano

> A nie wiecie jaki moze byc koszt robocizny za wymiane poduszek?? bo

> mam juz zakupioe poduchy ale sam nie bede sie brał bo sasiad mi

> odradził ta operacje

jak sie pytałem w kraku to mi powiedzieli 250 zeta za 2amorki,2poduchy i łożyska ,oczywiście robocizna ,a w sączu kumpel powiedział że zrobi mi za 100 to samo,więc co miasto to różnice są nawet spore

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.