Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sc 1.1 spi wentylator- gotowanie

Featured Replies

Napisano

Witam, zmieniłem ostatnio wentylator chłodnicy bo był zatarty i się nie włączał, dzisiaj pojechałem tak że stałem w korku i pomimo to zagotowało mi wodę - Bezpiecznik znowu był spalony, wentylator palcem chodzi bez żadnego oporu. Cóż to może być? Jak sprawdzić czy silnik wentylatora nie spalił się, może to czujnik temp (ten w chłodnicy)? co jeszcze ewentualnie sprawdzać? Kontrolka temperatury nie zapala się nawet jak się gotuje. Tak na zdrowy rozum, nawet jak czujnik oszukuje to nie powinna palić bezpiecznika. Doradźcie czego szukać i gdzie.

Napisano

Może się gotować też od uszkodzonego (nietrzymającego odpowiedniego ciśnienia) korka płynu chłodzącego

Napisano

> Może się gotować też od uszkodzonego (nietrzymającego odpowiedniego

> ciśnienia) korka płynu chłodzącego

...dokładnie tak!!! Jak tak miałem - wymieniałem wszystko, UPG nawet poszła przez to wszystko, a okazało się,że to przez korek...

angryfire.gif

Napisano
  • Autor

Chłopaki fajnie, ale jak by to był korek to nie paliłoby mi bezpiecznika, nie spinałem jeszcze went. na krótko, jutro jade do serwisu, chłopaki mi obadają i będzie wiadomo.

Napisano

> ...dokładnie tak!!! Jak tak miałem - wymieniałem wszystko, UPG nawet

> poszła przez to wszystko, a okazało się,że to przez korek...

no mi tez poszedl korek i to na paradzie w Borkach sciana.gif w tym roku, nie wiedzialem co jest 5, odpowietrzalem układ chlodzenia i nic, musialem zapitalac z wlaczonym na maxa ogrzewaniem, dobrze że moge odsłonic sobie cale daszysko to nie bylo tak zle, ale wracajac do meritum sprawy to odkrec korek zbiorniczka plynu chlodzacego, przeczysc go czyms na tyle żeby moznabylo dotknac ustami i dmuchnij i zasysaj u mnie nie trzymal wogule cisnienia i bylo jasne ocb cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Już mamy diagnozę, jednak to wentylator, ten który założyłem daje duży opór i zaczęło mi palić bezp50A od wentylatorka (założyłem większy na próbę), nawet zaczęło mi kostkę wentylatora topić, ale czujnik temperatury musieliśmy zmostkować bo chyba też jest walnięty. Dzisiaj będe miał nowy went., założę i będziemy wtedy testować czujnik.

Napisano

przeczysc go czyms na tyle żeby moznabylo dotknac

> ustami i dmuchnij i zasysaj u mnie nie trzymal wogule cisnienia

Zajefajna instrukcja oink.gifzakrecony.gif

Napisano
  • Autor

> przeczysc go czyms na tyle żeby moznabylo dotknac

Co mam przeczyścić? wentylator? przecież pisałem że chodzi płynnie, i bez oporu, mam go wymyć?????????????? Czy cóż innego masz na myśli?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.