Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lekko skrzywiona kierownica!

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio zauwazyłem że gdy jade prosto, to kierownica nie jest dokładnie prosto ustawiona, powiedzmy odchylenie w prawą strone o 2/3 stopnie. Gdzie i jak mogę to wyprostować, da rady to zrobić jakoś nie bardzo inwazyjnie 270751858-jezyk.gif. Pozdrawiam.

Napisano

mam to samo, lekkie skrzywienie na lewo. Rok temu na przeglądzie ustawiałem zbiezność, ale nawet nie wiem kiedy znów kierownica "sie skrzywiła". Dałem sobie spokój

Napisano

> Witam. Ostatnio zauwazyłem że gdy jade prosto, to kierownica nie jest

> dokładnie prosto ustawiona, powiedzmy odchylenie w prawą strone

> o 2/3 stopnie. Gdzie i jak mogę to wyprostować, da rady to

> zrobić jakoś nie bardzo inwazyjnie . Pozdrawiam.

w trakcie ustawiania zbieżności można to zrobić, ale nie jest to łatwe, aby w efekcie wyszło dokładnie prosto

Napisano

Za to lekkie skrzywienie kierownicy możesz podziękować temu, kto ustawiał zbieżność. Bo poszedł na łatwiznę i ustawiał pewnie tylko jeden drążek kierowniczy, albo spaprał całość. Porządne ustawianie zbieżności powinno polegać na zablokowaniu specjalnym przyrządem kierownicy w pozycji do jazdy na wprost, i takim ustawieniu drążków kierowniczych, aby i koła były w tej pozycji na którą kierownica wskazuje smile.gif

Mozna się pobawić w zdejmowanie kierownicy i przestawianie jej względem wieloklinu, ale przy małym skrzywieniu może to nie przynieść pożądanego efektu (można ją obrócić co dany kąt wynikający z ilości ząbków wieloklinu).

Kiedyś moim starym golfem pojechałem po zrobieniu zawieszenia na zbieżność. Chłopaki zablokowali kierownicę, podnieśli wóz, i stwierdzili stanowczo, że nie da się ustawić zbieżności. Zapytałem ich jak to możliwe, okazało się bowiem, że jeden z drążków jest sztywny (nieregulowany). Chcieli biedni zrobić zgodnie ze sztuką, ale spotkali przeciwności według nich nie do pokoniania. I pewnie by zbieżności nie ustawili, gdybym nie polecił im odblokowania i późniejszego ustawienia kierownicy wzgledem kół.

Tak więc różnie to może się trafić, niemniej jeśli skrzywienie nie jest duże, to dałbym sobie spokój do kolejnej zbieżności i dopiero wtedy spróbował dopilnowac mechanika, żeby dobrze było.

> Witam. Ostatnio zauwazyłem że gdy jade prosto, to kierownica nie jest

> dokładnie prosto ustawiona, powiedzmy odchylenie w prawą strone

> o 2/3 stopnie. Gdzie i jak mogę to wyprostować, da rady to

> zrobić jakoś nie bardzo inwazyjnie . Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.