Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek, kluczyk ???

Featured Replies

Napisano

Cześć

Mam skrzyneczkę w której jest taki standardowy zamek który można otworzyć czymkolwiek, np. srubokrętem.

Chcialem to wymienic na cos lepszego, kupilem w ciemno i sie okazuje ze za mala srednica.

Teraz sprawdzilem oryginalny zamek ma srednice 2 cm.

Pod jaka nazwa i gdzie szukać takiego 2cm ?

image.png.1a43d66bdcb75d8ef8de8e86c40fe585.png

Napisano

Niestety typów tych zamków pod względem średnicy, głębokości i krzywek jest "w pytę". Też potrzebowałem(uję) do skrzynki pocztowej i ciężko dobrać, bo niewiele podmiotów sprzedaje to w detalu. Na razie (od kilku lat :]) skrzynka jest niezamykana.

Aha - i nazywa się to też "zamek krzywkowy".

Edytowane przez s_krzychu

Napisano
  • Autor

dodam fotke skrzynki, jak cos...

image.png

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, s_krzychu napisał:

Niestety typów tych zamków pod względem średnicy, głębokości i krzywek jest "w pytę". Też potrzebowałem(uję) do skrzynki pocztowej i ciężko dobrać, bo niewiele podmiotów sprzedaje to w detalu. Na razie (od kilku lat :]) skrzynka jest niezamykana.

to mam dwa ok 1 cm, moge Ci za free wyslac jak cos, moze ktorys bedzie pasowal 😄

Napisano
  • Autor
36 minut temu, s_krzychu napisał:

dzieki za nazwe, teraz tylko kupic 20 sztuk i 19 odeslac 😄

https://www.euro-locks.pl/66_59_141_193/zamki-i-systemy-zamykajace/zamki-krzywkowe/standardowe-zamki-krzywkowe/zamki-krzywkowe-miedzy-10.1mm-a-15mm

Napisano
W dniu 28.09.2022 o 20:43, PawelWaw napisał(a):

Cześć

Mam skrzyneczkę w której jest taki standardowy zamek który można otworzyć czymkolwiek, np. srubokrętem.

Chcialem to wymienic na cos lepszego, kupilem w ciemno i sie okazuje ze za mala srednica.

Teraz sprawdzilem oryginalny zamek ma srednice 2 cm.

Pod jaka nazwa i gdzie szukać takiego 2cm ?

image.png.1a43d66bdcb75d8ef8de8e86c40fe585.png

Szukaj w hurtowniach elektrycznych, zamek EUROLOCK i z tym kodem klucza - 827. Są powszechnie stosowane w skrzynkach licznikowych i podobnych.

Napisano

przewierc pod katem 45 drzwiczki i scianke obok ( a w zasadzie tylko scianke bo jak wyjmiesz wkladke to dziure w drzwiczkach juz masz i dobierz jakas klodke z pozadnym skoblem bo jak nie to non stop bedziesz to mial rozwalone i orad kradziony

Napisano
  • Autor
W dniu 8.10.2022 o 10:48, Fili_P napisał(a):

przewierc pod katem 45 drzwiczki i scianke obok ( a w zasadzie tylko scianke bo jak wyjmiesz wkladke to dziure w drzwiczkach juz masz i dobierz jakas klodke z pozadnym skoblem bo jak nie to non stop bedziesz to mial rozwalone i orad kradziony

w sumie dobry pomysl.

narazie kupilem pasujacy zamek ale kluczyk to taki amatorski raczej :)

bede obserwowal sytuacje.