Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kamera termowizyjna - czy ktoś ma + pytanie

Featured Replies

Napisano

Nie wiem pod które forum to podpiąć, spróbujmy tutaj ;)

Czy ktoś z was posiada może kamerę termowizyjną nadającą się do sprawdzenia domu pod kątem ocieplenia i mógłby takową użyczyć za dziękuję / flaszkę / wizerunek martwego króla.

Gdyby nie udało mi się pożyczyć to czy podstawowe modele z Ali nadają się do powyższego zadania?

Z tego co widzę po opiniach i ilości zakupów - najczęściej idą te: Mileseey TR120E albo UNI-T UTi120S

Napisano
  • Autor
50 minut temu, zzzz napisał(a):

A szukałeś np na olx, wynajem?

Albo https://www.termowizja-lodz.pl/

Jakiś czas temu sprawdzałem i chyba źle spojrzałem bo wówczas zniechęciła mnie cena.

Teraz w sumie widzę, że niedaleko mnie ktoś wypożycza sensowną kamerę za 200 zł / weekend :hmm:

Napisano
13 godzin temu, camel00 napisał(a):

Nie wiem pod które forum to podpiąć, spróbujmy tutaj ;)

Czy ktoś z was posiada może kamerę termowizyjną nadającą się do sprawdzenia domu pod kątem ocieplenia i mógłby takową użyczyć za dziękuję / flaszkę / wizerunek martwego króla.

Gdyby nie udało mi się pożyczyć to czy podstawowe modele z Ali nadają się do powyższego zadania?

Z tego co widzę po opiniach i ilości zakupów - najczęściej idą te: Mileseey TR120E albo UNI-T UTi120S

Co dokładnie chcesz sprawdzać ?

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał(a):

Co dokładnie chcesz sprawdzać ?

A da sie tym sprawdzic dach/ocieplenie pod katem ewentualnych zniszczen dokonnych przez kune? Chodzi mi o to, zebym nie musial calego dachu rozbierac, zeby wylapac miejsca wymagajace naprawy (zakladam, ze jednak nie zmasakrowala mi calej welny...)

Napisano
31 minut temu, zinger napisał(a):

A da sie tym sprawdzic dach/ocieplenie pod katem ewentualnych zniszczen dokonnych przez kune? Chodzi mi o to, zebym nie musial calego dachu rozbierac, zeby wylapac miejsca wymagajace naprawy (zakladam, ze jednak nie zmasakrowala mi calej welny...)

Jeżeli to są duże ubytki to uważam, że tak. Aczkolwiek najlepiej jest zrobić próbę ciśnieniową, wtedy wszystko wyjdzie.

Ja miałem audyt, najpierw sama kamera profi, a potem próba ciśnieniowa z kamerą - dopiero wtedy pojawiły się mankamenty, które na samej kamerze nie było widać. Wyszło które okna są źle wyregulowane, gdzie mam błędy w izolacji. Dzięki temu udało się to wyeliminować, specjalnie robiłem badania chwilę po budowie.