Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompka do p...

Featured Replies

Napisano

... do pompowania... ;]

Ktoś używał, poleca lub nie?

Myślę albo Bosch EasyPump 3.6V...

image.png.69b05f62834a51bb021012da2d661974.png

Albo Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S

image.png.d9a894399bb92845b45c0df0ad237339.png

Napisano
10 minut temu, K3 napisał(a):

... do pompowania... ;]

image.png.69b05f62834a51bb021012da2d661974.png

Albo Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S

image.png.d9a894399bb92845b45c0df0ad237339.png

Mam xiaomi, kiedyś był o niej wątek. Co chcesz pompować? 

Napisano
  • Autor
Teraz, janusz napisał(a):

Mam xiaomi, kiedyś był o niej wątek. Co chcesz pompować? 

Awaryjnie oponę aby sobie dobić i ustawić ciśnienie. I pewnie rower w lato...

Napisano
1 minutę temu, K3 napisał(a):

Awaryjnie oponę aby sobie dobić i ustawić ciśnienie. I pewnie rower w lato...

To da radę zrobić tylko wolno o w samochodzie to pewnie wygodniej na stację podjechać. Musisz wiedzieć, że ta xiaomi po podłączeniu do ładowarki nie działa, jak się rozładuje bateria, to z zasilacza, czy powerbanku nie napompujesz. 

Napisano
  • Autor
6 minut temu, janusz napisał(a):

To da radę zrobić tylko wolno o w samochodzie to pewnie wygodniej na stację podjechać. Musisz wiedzieć, że ta xiaomi po podłączeniu do ładowarki nie działa, jak się rozładuje bateria, to z zasilacza, czy powerbanku nie napompujesz. 

No to mocno poważna wada funkcjonalna sprzętu...

Napisano
10 minut temu, K3 napisał(a):

No to mocno poważna wada funkcjonalna sprzętu...

Zgadza się, dlatego o tym napisałem.

Edycja 

@K3 właśnie sobie drugą wadę przypomniałem, mniej istotna, ale przy samochodzie może wkurzać. Ustawiasz ciśnienie i "dobije" do niego, ale jak masz za wysokie, to nie spuści do zadanego. 

Edytowane przez janusz

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, janusz napisał(a):

Zgadza się, dlatego o tym napisałem.

Edycja 

@K3 właśnie sobie drugą wadę przypomniałem, mniej istotna, ale przy samochodzie może wkurzać. Ustawiasz ciśnienie i "dobije" do niego, ale jak masz za wysokie, to nie spuści do zadanego. 

No to odpada...

Szukam czy Bosch ma opcję zmniejszenia ciśnienia, i możliwość pracy podczas ładowania...

Napisano
9 godzin temu, janusz napisał(a):

ale jak masz za wysokie, to nie spuści do zadanego. 

A są takie co potrafią to robić (automatycznie)?

Z drugiej strony jakim cudem ma być za wysokie ciśnienie-o ile ktoś wcześniej nie napompował na pałę?

Napisano
Godzinę temu, volf6 napisał(a):

A są takie co potrafią to robić (automatycznie)?

Z drugiej strony jakim cudem ma być za wysokie ciśnienie-o ile ktoś wcześniej nie napompował na pałę?

Nie wiem, na stacji benzynowej potrafią 😁 Np. jedziesz w dłuższą trasę zapakowany i podbijasz ciśnienie, a jak wrócisz chcesz obniżyć, albo z zimy robi się mocno ciepło i też robi Ci się za wysokie ciśnienie. 

Napisano
1 minutę temu, janusz napisał(a):

Nie wiem, na stacji benzynowej potrafią 😁 Np. jedziesz w dłuższą trasę zapakowany i podbijasz ciśnienie, a jak wrócisz chcesz obniżyć, albo z zimy robi się mocno ciepło i też robi Ci się za wysokie ciśnienie. 

Tylko mowa chyba nie o takich co są na stacjach;]

O ile to ciśnienie podnosisz czy też samo się podniesie, pewnie góra 10%,  moze 20%. Raczej korekcję w dół można sobie darować...

Napisano
1 minutę temu, volf6 napisał(a):

Tylko mowa chyba nie o takich co są na stacjach;]

O ile to ciśnienie podnosisz czy też samo się podniesie, pewnie góra 10%,  moze 20%. Raczej korekcję w dół można sobie darować...

U mnie między komfort, a ekonomy jest chyba 0,6 czy 0,5 różnicy. Np. jadę w lutym na narty i dobijam do 2,8 a dwa miesiące później mamy wiosnę i ciśnienie ponad limit. 

Mi ta cechą pompki przeszkadza ze względu na motocykl (tam jeździ), jak zjeżdżam z czarnej drogi chciałbym obniżyć ciśnienie i później podbić i to się robi upierdliwe. 

Napisano
11 godzin temu, K3 napisał(a):

... do pompowania... ;]

Musi być akumulatorowa ?

Do roweru raczej tak ale tam ręczną ogarniesz dość szybko

Jak do samochodu to kompresor do zapalniczki (ja mam ori w toyocie ale też pozostałość z jakiejś skody, ktorym pompuję materac pod namiotem) 😄

Szukam cały czas natomiast pompki na nabój do quada - nożna za duża, kompresor do zapalnicznik za duży i nie mam gniazda (to bym ogarnął) a nie potrafię policzyć czy taki nabój napompuje dużą oponę w quadzie ale o niskim ciśnieniu (0,6bara)

Taka pompka aku to zawsze będzie rozładowana jak będziesz jej potrzebował

Napisano
Teraz, janusz napisał(a):

zestaw w postaci szydła, sznurów, kleju - już mam

Teraz zastanawiam się czy napompować

Musi być to niezawodne (nie chcę musieć pamiętać o ładowaniu) i małe gabarytowo - mam kufer ale nie jakiś strasznie wielki

Na gwóźdź najechałem z przebiegiem 150 km od nowości - całe szczęście gwóźdź ciasno siedział i udało się wrócić

Napisano
18 minut temu, Marko33 napisał(a):

zestaw w postaci szydła, sznurów, kleju - już mam

Teraz zastanawiam się czy napompować

Musi być to niezawodne (nie chcę musieć pamiętać o ładowaniu) i małe gabarytowo - mam kufer ale nie jakiś strasznie wielki

Na gwóźdź najechałem z przebiegiem 150 km od nowości - całe szczęście gwóźdź ciasno siedział i udało się wrócić

Jednym (standardowym) nabojem nie napompujesz raczej przebitej (od zera) opony w quadzie i taka "pompka" raczej nie zastąpi innej, żeby dopompować do odpowiedniego ciśnienia. Według mnie zostaje opcja ręczna lub do akumulatora. 

Edycja 

Na forach gdzie ludzie jeżdżą motocyklami na wyprawy znajdziesz dość kompaktowe pompki do akumulatora, ale one nie są najtańsze. 

Edytowane przez janusz