Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uniwersalne elektryczne szyby

Featured Replies

Napisano

Witam,

niestety klimy brak, szyberdachu brak, na dodatek żeby ochłodzić wnętrze (otworzyć szybę pasażera) muszę się praktycznie położyć i walczyć z korbką.

Klimy nie założę bo za drogo, szyber tez za drogo i za dużo roboty tak więc zostało założyć elektryczne szyby.

I tu moje pytanie: na allegro można kupić uniwersalne juz za 200 zł - czy ktoś takie montował?

Głównie chodzi mi o wytrzymałość i wogóle jak to działa w praktyce (czy się zacinają, czy zebatki-plastikowe wyrabiaja się, czy szyby ładnie się domykają, czy silniczki radza sobie z szybami itp)

Napisano

na allegro mozna zakupic komplet oryginalow za troche ponad 300 zl, ale dzialaja o wiele lepiej niz te uniwersalne, poza tym pasuja idealnie do wnetrza, radze wiec poszukac gdzies po szrotach i jest mozliwosc ze uda sie kupic za okolo 200. Moze znasz kogos kto sciaga auta z zachodu i bedzie mogl Ci takze taki komplecik zalatwic wink.gif

Napisano

No ja wlasnie w weekend montowalem takowe u siebie. Zakupilem je na allegro za jakies 225 zeta i musze przyznac ze narazie jest wsio oki owszem nie dzialaja jak oryginaly ale to pewnie dlatego ze dosyc ciezko mi chodzily szyby juz gdy mialem normalnie napedzane korbka.

Narazie jednak przyznaje ze szyby dzialaja i sprawdzaja sie rewelacyjnie zwlaszcza w duszne i gorace dni. Polecam bo montaz banalny tylko sobie trzeba spokojnie wsio przemyslec.

Napisano

> No ja wlasnie w weekend montowalem takowe u siebie.

No a może kolega zapodać jakies zdjecia jak to wyglada w srodku ?

chodzi mi zwłaszcza o zaslepki po korbkach, było juz kiedys na forum o tych uniwersalach i nie wyglądało to najlepiej !

Napisano

to i ja sie jeszcze dolacze o fotke montazu przelacznikow do otwierania zlosnik.gif

Napisano

> to i ja sie jeszcze dolacze o fotke montazu przelacznikow do

> otwierania

Mnie odstrasza w kupnie uniwersalnych szyb to iz przelaczniki nijak nie pasuja do wnetrza tego auta (tzn. mam wrazenie ze beda je szpecic). Najchetniej bym kupil oryginaly ale jedyne jakie znalazlem na allegro (choc przyznaje iz szukalem 2-3 miesiace temu) byly z asterki sprowadzanej z Angli wiec przelaczniki glowne (czyli kierowca+pasazer) byly z prawym profilem. frown.gif

Napisano

No .... nie chce mi sie juz sciągac specialnie tapicerki zeby pokazac jak to wyglada. Ogolnie montarz jest dość prosty....troszke pomysłowości i jest ok. Ja osobiście nie montowalem tych zaslepek na dziury po korbach lecz w miejscu gdzie byly dziury zamontowalem taka puszke z przelacznikami do szyb i puscilem tamtedy kable.......trzeba bylo tylko troche przerobic takie adaptery na uchwyty korbek aby moc zamontowac i silniki do poruszania szybami i zeby bylo miejsce na kable ..... bo nie chcialem aby poruszaące sie adaptery poprzecieraly kable.

Docelowo chciałem jeszcze zamontowac taki ukladzik do domykania szyb z alarmem ale jakos nie moglem do konca rozkminic schematu wiec zostawilem sobie to na pozniej. Postaram sie jutro dac jakies fotki chociaz jak to wyglada juz finalnie......przełączniki itp.

Napisano

> Mnie odstrasza w kupnie uniwersalnych szyb to iz przelaczniki nijak

> nie pasuja do wnetrza tego auta (tzn. mam wrazenie ze beda je

> szpecic). Najchetniej bym kupil oryginaly ale jedyne jakie

> znalazlem na allegro (choc przyznaje iz szukalem 2-3 miesiace

> temu) byly z asterki sprowadzanej z Angli wiec przelaczniki

> glowne (czyli kierowca+pasazer) byly z prawym profilem.

Podnosniki z firmy ElectricLife maja przelaczniki wzorowane na oryginalnych

cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.