Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

piszcza glosniki jak zwikszam obroty silnika...

Featured Replies

Napisano

...mam nastepujacy problem, jak odpalam silnik i wlaczam radio to niby wszystko jest oki ale wystarczy ze lekko przegazuje i głosniki zaczynaja piszczeć... confused.gif jak wzrastaja odroty silnika to pisk w głosnikach rosnie proporcjonalnie... frown.gif czym to moze być spowodowane?? dodam ze podobnie dzieje sie gdy wlanczam swiatla...pod radiem zamontowany jest wzmak blaupunkta i radio i glosniki sa podlaczone pod wzmaka...jak silnik jest nie odpalony to wszystko jest oki, ale jak odpale silnik i wprowadze na obroty lub wlacze swiatla to piszczy... confused.gifconfused.gifconfused.gif help co to moze być...?? autko to SC 900 radyjko jakies stare ale juz z CD, glosniki przednie pioneer, tylne nie wiem jakie....przednie juz odlaczyłem bo nie dało ise słuchac tego piszczenia....pomoze ktoś..?? sciana.gif

Napisano

pewnie na radiu nie ma filtra wysokich czestotliwosci bo na wzmaku juz powinien byc choc i tak pewnie jest za blisko cewki zaplonowej proponuje wrzucic go do bagarznika a jak nie pomoze to nabyc ten filterek lub uzbierac na jakies nowse radio na allegro widzialem takie filtry sa po okolo 10zl

pozdrawim

Napisano

Witam miałem to samo i też walczyłem zmiana radia i kabli i wzmacniacza nic nie da:P tylko filtr na czincze ci pomoże koszt około 15-30zł na allegro

http://www.allegro.pl/item107927604_jesli_masz_zaklocenia_na_wzmacniaczu_filtr.html

ja ma taki i jest git wink.gif jeden filtr jeden kanał:P

jeśli dobrze pamietam to jest spowodowane pętlą masy czy cuś:P

Wiec kupuj filtr na czincze smile.gif i po kłopocie

Filtr przed radio na zasilanie radze ci nie kupować bo to strata kasy nic nie daje a przy głośniejszym słuchaniu muzy może ci się wyłanczać radyjko

Pozdro

Napisano

A moze to alternator sieje zaklucenia zbyt mocno???

Napisano

> ...mam nastepujacy problem, jak odpalam silnik i wlaczam radio to

> niby wszystko jest oki ale wystarczy ze lekko przegazuje i

> głosniki zaczynaja piszczeć... jak wzrastaja odroty silnika to

> pisk w głosnikach rosnie proporcjonalnie... czym to moze być

> spowodowane?? dodam ze podobnie dzieje sie gdy wlanczam

> swiatla...pod radiem zamontowany jest wzmak blaupunkta i radio i

> glosniki sa podlaczone pod wzmaka...jak silnik jest nie odpalony

> to wszystko jest oki, ale jak odpale silnik i wprowadze na

> obroty lub wlacze swiatla to piszczy... help co to moze

> być...?? autko to SC 900 radyjko jakies stare ale juz z CD,

> glosniki przednie pioneer, tylne nie wiem jakie....przednie juz

> odlaczyłem bo nie dało ise słuchac tego piszczenia....pomoze

> ktoś..??

ja bym zacza lod sprawdzenia masy mialem jzu nie raz podobne zjawisko z reguly konczylo sie na upalonej masie w radiu na sygnale

Napisano

grac moze dalej zle bo jak nie wzmak to bedzie radio ale warto sporobowac ja wzmaka dalem do bagaznika i jest lepiej:)

Napisano

słyszałem jeszcze patent żeby jakiś kondensatorek wsadzić na kablach prądowych i to w sklepie elektrycznym pare groszy kosztuje zlosnik.gifwaytogo.gif

Napisano

no to wlasnie piszesz o prymitywnym filtrze, jak kupi caly to tam bedzie kilka kondensatorow, cewek itp. wiec warto zainwestowac w gotowy filtr

Napisano

aby pomogl sam kondensator to by musial byc o dosc duzej pojemnosci a to juz nie sa male koszty i nie zawsze to jest skuteczne lepiej zainwestowac w gotowy filtr

Napisano
  • Autor

...a jednak miałeś rację, problrm polegał na przerwanym kablu od masy...teraz juz wszystko bangla jak nalezy... grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif dzieki wszystkim za pomoc... cool.gif

Napisano

Najlepiej to dac grubsze kable chinch...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.